SU MUHALLEBİSİ TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı süt
7 çay bardağı su ılık olacak
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 çay bardağı nişasta
Yapılışı :
Sütün içine suyu içine nişastayı ekleyerek karıştırın. Tencereyi ocağa koyarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın. En son şeker ve vanilyayı ekleyerek biraz daha pişirin. Muhallebi kaplarını ıslattın. Muhallebiyi dökerek buzdolabında bekletin. Bir gece buzdolabında bekleterek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Üzerine meyveli sosu üzerindeki tarife göre hazırlayarak döküp servis yapın.
ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
7 adet yumurta
6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
6 Türk kahvesi fincanı un
50 gr. kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması Aşaması İçin :
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
NOT : Bu karışım pişirilir ve karıştırılarak soğutulur.
Krem Şanti Aşaması İçin :
1 su bardağı sade krem şanti
1 su bardağı süt
Not :Krem şanti hazırlanarak soğuyan kremaya katılır ve mikserle yüksek devirde çırpılır.
Çikolata Aşaması İçin :
160 gr bitter çikolata
Not :Benmari usulu eritilerek kremaya eklenir ve buzdolabında 1 saat bekletilir.
Yapılışı :
Derin bir kapta yumurtalar ve şeker 5 dk orta, 5 dk yüksek devirde çırpılır.Tamamen homojen olan karışıma un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.(yumurtaların köpüğü sönmeden,işlem hızlı yapıldığında çok daha yumuşak bir pandispanya oluyor.)Zeminine yağlı kağıt sıkıştırılmış kelepçeli kalıba boşaltılan karışımın üzeri kaşık yardımıyla düzeltilir.Önceden ısıtılmış fırında 170 C'de kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.(yaklaşık 40 dk.ama her fırın birbirinden farklı olduğu için siz yine de kürdan testi yapın)
Tamamen soğuyan pandispanya streç filme sarılarak en az 5 saat buzdolabında bekletilir.(eğer vaktiniz varsa 1 gece balkonda bekletince de çok güzel oluyor)
Pandispanyayı enine 3 ya da 4'e bölerek hazırlanan krema aralarına sürülür.(Eğer pandispanyanız sert olduysa, kremasını sürmeden önce az miktarda şekerli ve arzuya göre kahveli sütle ıslatabilirsiniz.Krema sürme işlemi yapılırken; kekin en alt katı servis tabağına alınır.etrafına kelepçe takılarak diğer işlemlere devam edildiğinde, katların kayması engelleniyor ve krema daha rahat sürülüyor).Pandispanyanın dış kreması sürülmeden yarım saat buzdolabında bekletilir.Kelepçesi çıkartılan kekin dışı krema ile kaplanarak arzu edilen şekilde süslenir.Yarım saat buzdolabında dinlendirilen pasta dilimlenerek servis yapılır.
NOT :Benim kullandığım 26 cmlik kalıp ve 12 kişilik bir pasta
MEYVELİ MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler :
2 paket toz vanilyalı puding
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı meyve suyu (vişne ya da orman meyveli)
Yapılışı :
Vanilyalı pudinglerden birini sütle, diğerini meyve suyuyla koyulaşana kadar pişirin.
Tatlı kaselerini hafif suyla ıslatıp yarıya kadar sütlü pudingle doldurun.
Boş kalan kısmı meyve suyuyla hazırladığınız pudingle doldurun.
Meyvelerle süsleyip buzdolabında 2 saat bekletin.
Afiyet olsun.
BİSKÜVİLİ ÇİKOLATALI KOLAY PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 Paket kakaolu bisküvi
1 Çay kaşığı kakao
1 Paket krem şanti
100 gr. fındık
1 Şişe süt
Yapılışı :
Bisküvileri ufak ufak kırın.
Krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun.
Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın.
Buzlukta 2 saat bekletin.
Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın
İRMİK PASTASI TARİFİ
Malzemeler:
Yarım kakaolu pasta keki
1 çay bardağı portakal reçeli
İrmikli Krema için:
4 çay fincanı süt
1 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Şantisi için:
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı süt
Üzeri için:
Vişne
Yapılışı :
Bir pasta çemberine, keki yerleştirelim, üzerini portakal reçeli sürelim bir kenara alalım, irmikli kremayı hazırlayalım.
Tencereye, sütü, şekeri, nişastayı, hindistan cevizini, irmik ve vanilyayı alalım karıştırarak pişirelim. Sıcak bir şekilde kekin üzerine dökelim, soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra, krem şanti ile her yerini kaplayalım vişnelerle süsleyelim. Afiyet olsun.
MOZAİK PASTA TARİFİ
Malzemeler :
125 gr. tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 paket sade petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
2 çorba kaşığı kakao
Ganaj için:
100 gr. krema
100 gr. bitter çikolata
Süslemek İçin:
Fıstık
Yapılışı :
Derin bir tencerede tereyağ ve şekeri eritin. Sütü, kakaoyu ve iri parçalara bölünmüş cevizi, ekleyip, karıştırın. Bisküvileri büyük parçalara bölün. Karışıma ekleyip, yavaşça karıştırın. Karışımı streç flim serili bir kalıba dökün. 2-3 saat buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirerek alın.
Ganaj için; bir tencereye kremayı alın. Kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Parçalara bölünmüş çikolatayı içine atıp, karıştırarak erimesini sağlayın. Oda sıcaklığına gelince pastanın üzerine dökün. Fıstık ile süsleyin.
ÇİLEKLİ RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler:
6 yumurta
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Dolgusu için :
400 ml krema
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şeker
300 gr çilek
Süslemek için :
Pudra şeker
Çilek
Bal
Yeşil toz fıstık
Yapılışı :
Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın.
Aklarını kuru bir kapta şeker ile birlikte koyulaşıncaya kadar çırpın.
Sarılarını teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
Vanilya, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın.
Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 185 derece fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin kağıt kısmı yukarıda kalacak şekilde bir mutfak bezine çevirin.
Rulo yaparak soğumaya bırakın.
Kremayı vanilya ve şeker ile katılaşıncaya kadar çırpın.
Keki kağıttan ayırıp içine kremayı yayın.
Çilekleri doğrayarak içine yerleştirin ve tekrar rulo şeklinde sarın.
Üzerine pudra şeker serpiştirin.
Süsleme için çileklerin üzerine bal sürün ve pastanın üzerine dizin.
Toz fıstık serpiştirin ve birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
KESTANE KREMALI RULO KEK TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
5 yumurta
1/3 bardak+ 1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kasığı kabartma tozlu kek unu
2-1/2 yemek kaşığı kakao
Vanilya
İç Dolgusu İçin :
1 bardak çiğ krema
Arzuya bağlı miktarda kestane püresi (ben 200 gm kadar kullanmıştım)
İstenirse 3 çorba kaşığı kadar küçük parçalara kesilmiş kestane şekeri
Dış Kreması İçin :
100-110 gm (2/3 bardak) damla çikolata
1/2 bardak çiğ krema
Yapılışı :
Fırını 200 dereceye ısıtın.Fırın tepsinizi yağlayın, tepsinin tabanını parsomen kağıdı ile kaplayıp, kağıdı da yağlayın ve unlayın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırıp ayrı ayrı kaplara alin. 1/3 bardak şeker ve vanilyayı yumurta sarılarına katip, karışım açık bir renk alıp yoğunlaşana kadar (yaklaşık 3 dakika) mikserle çırpın. Kakao ve kek ununu bu yumurtalı karışımın üzerine eleyerek ekleyin ve mikserle karışmasını sağlayın.Öteki kaptaki yumurta aklarını önce hafif tepecikler oluşana kadar çırpın, sonra ayırdığınız 1 yemek kasığı şekeri buna ekleyip sert tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. (Yumurta beyazlarının iyi kabarması için yağsız ortamda çırpılmaları gerektiğinden, bu aşamadan önce çırpıcıları iyice yıkayıp kurulamayı aman unutmayın.) Yumurta akı köpüğünü yavaşça ve dikkatlice kakaolu, yumurtalı karışıma karıştırın. Mümkün olduğunca az hareketle beyazların tamamen karışmasını sağlayın. Elde ettiğiniz karışımı hazırladığınız tepsiye döküp, her yanına eşit olarak dağıtın, bir kaşıkla yüzeyini düzleyin ve önceden ısıtılmış fırında kek kenarlardan kendini çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Bu yüksek fırın ısısında kekiniz çabuk pişecektir, sakin başka işlere dalmayın! Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra kek tepsisini üzerine kakao ya da pudra şekeri serpilmiş temiz bir mutfak havlusuna ters çevirin.
İç Dolgusu İçin :
1 bardak çiğ kremayı çırpın. İçine kestane püresi ve kestane şekeri parçacıklarını katıp karıştırın. Kekin üzerine bu karışımı eşit şekilde sürün. Kısa kenardan başlayarak sıkıca sarin ve servis tabağına alın.
Dış Kreması İçin :
Damla çikolatayı benmari usulu ya da mikrodalgada eritin. Biraz soğuduktan sonra içine kremayı azar azar katarken, bir yandan da bir çatalla karıştırın. İster bu daha sıvı kıvamda kullanın, ister mikserle istediğiniz daha koyu bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Eğer kremayı sıvıca bıraktıysanız, rulonun üzerine akıtıp, geniş ağızlı bir bıçak yardımıyla her yana dağılmasını sağlayın.Koyulaşması için çırptıysanız, bıçakla boşluk kalmayacak şekilde her yanını kaplayın. Arzu ederseniz, pastanın üstünü çiğ krema ve kestane şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
KARAMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı nescafe
1 çorba kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet hazır pandispanya
Karamel için:
1 adet hazır pandispanya
Karamel için:
1 paket vanilyalı puding
7 adet yumurta sarısı
7 adet yumurta sarısı
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı :
Pandispanya büyüklüğünde yuvarlak bir fırın kabını suyla ısıtın. Karamel için toz şeker ve limon suyunu bir tavaya alın. Şeker renk değiştirinceye kadar pişirin. Şekeri bekletmeden fırın kabına yayın. Karamel için puding, süt, ve yumurta sarılarını karıştırarak pişirin fırın kabının içindeki şekeri üzerine boşaltın. Soğumaya bırakın. Daha sonra soğuk sütü ve toz krem şantiyi çırpın. Krem şantiyi donan karamelin üzerine yayın. Üzerine pandispanyanın tek parçasını yerleştirin. Nescafeyi 1 su bardağı ılık suda karıştırarak çözün. Toz şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışım ile pandispanyayı ıslatın. Kalıbı buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra hafifçe sallayarak karamelin kalıptan ayrılmasını sağlayın. Servis tabağında dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
NEFİS ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
4 adet Yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yapılışı :
Öncelikle malzemelerin hepsi karıştırılır (un ve kabartma tozu hariç).
Sonra üstlerine 1 su bardağı süt eklenir.
Tekrar karıştırdıktan sonra 1 su bardağı kadar malzemeden kenara ayrılır.
Ardından 2 su bardağı un katılır sonra üstüne de 1 paket kabartma tozu eklenir ve tekrar karıştırılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülür.
Fırına sürülür.170 derecede 30-40 dk pişirilir.
Çıkardıktan sonra kek hala sıcakken ayırdığımız sos üstüne dökülür.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)