ÇİLEK JÖLELİ PASTA TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
6 yumurta
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema İçin :
Yarım su bardağı un
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Üzeri İçin :
500 gr çilek
1 su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı :
Çilekleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. 4 yemek kaşığı kadar ayırıp kalanını sos tenceresine alın. Nişastayı su ile inceltip çileğe ekleyin. Şeker ve vanilyayı da ilave edip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Baton kek kalıbına streç film serin ve sosu doldurun. Derin dondurucuda bekletin. Kek için, yumurta akı ile şekeri iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 derece fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için, hariç diğer malzemeleri tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ekleyin ve mutfak robotunda birkaç dakika çırpın. Keki kalıba uygun ölçüde kesip çilekli katın üzerine yerleştirin ve ayırdığınız sosun yarısını kaşıkla kekin üzerine yayın. Kremayı üzerine doldurup kalan sosu ekleyin ve tekrar bir kat kek ile kapatın. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkartın ve isteğe göre üzerini süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
CEVİZLİ AY KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler:
1 pkt. margarin (oda sicakliginda)
3 y.k. yogurt
1 tane yumurta
1 s.b. toz seker
1 pkt kabartma tozu
1 1/2 s.b. ceviz ici
1 + 2 yk. pudra şekeri
1 tk tarçın
Aldığı kadar un (yaklaşık 20 yk.)
Yapılışı :
Derin bir kapta yogurt ve kabartma tozunu karistirin, sekeri ve iyice cirpilmis yumurtayi ekleyip karistirmaya devam edin.
Kupler halinde dogradiginiz oda sicakligindaki margarini karisima teker teker ekleyerek iyice yogurun. Ele yapismayacak kivama gelinceye kadar un ekleyip yogurmaya devam edin. Uzerini islak bir bezle ortup dinlenmeye birakin.
Cevizleri kucuk kucuk parcalayin, tarcin ve bir yemek kasigi pudra sekeri ile karistirarak guzelce harmanlayin.
Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparin ve elinizle cay tabagi buyuklugunde acin. Ne kadar kucuk parca alirsaniz kurabiyeler o kadar guzel gorunur zira piserken tombis tombis oluyorlar.
Hamurun ortasina bir tatli kasigi kadar cevizli karisimdan koyun. Rulo yapin ve ay seklini verin (Isterseniz D seklinde de kapatabilirsiniz)
Kurabiyeleri tepsiye araliklarla dizin (tepsiyi yaglamaniza gerek yok).
170-180 derece firinda renkleri hafif degisinceye kadar pisirin. Pisen kurabiyeleri firindan cikarip ilinmaya birakin.
Kurabiyeler ilindiktan sonra derin bir kaseye iki yemek kasigi pudra sekerini alin. Kurabiyeleri, her tarafina gelmesine dikkat ederek, iyice pudra şekeri ile kaplayın.
Ben bu sefer birazcık tembellik ettim ve hamuru biraz kalın açtım, haliyle tombik oldu benimkiler ama siz bana bakmayın ve ince açmaya özen gösterin böylece kurabiyeler hem minik ve şirin olacaklar hem de ağzınızda dağılacaklar.
Dikkat etmeniz gereken bir kac nokta ise soyle; pudra sekeri ile kaplarken kurabiyelerin cok sicak olmamasina ozen gosterin aksi halde pudra sekeri eriyip yapis yapis oluyor. Ayrica piserken kurabiyelerin "hafifce" pembelesmesi gerekir; eger firinda uzun sure bekletirseniz cok kuru oluyorlar. Son olarak, kurabiyeleri pudra sekeri ile kapladiktan sonra (iyice soguyana kadar) ust uste dizmeyin cunku pudra sekeri sicaktan eriyebiliyor ve yine yapis yapis oluyor. Afiyet olsun.
MAYALI RULO POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
Yarım paket yaş maya (ben 10 gr kuru maya kullandım)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı içine,sarısı üstüne
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Yaş maya,tuz,şeker ılık sütle karıştırılır,sıvı yağı ve yumurta akı eklenir aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur.Üzeri nemli bezle örtülerek mayalanmaya bırakılır (30 dk) Hamur üçe bölünür ve her parça dikdörtgen biçimde açılır.Arasına peynir koyularak sarılır 2-3 parmak genişliğinde dilimlenir ve tepsiye dizilir.Tepside 15 dk daha mayalandırılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
İRMİK TATLISI TARİFİ 2
Malzemeler :
1 Litre Süt
9 yemek kaşığı İrmik
10 yemek kaşığı Şeker
1 Adet Vanilya
Tarçın
Yapılışı :
İrmik ve süt tencerede karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Biraz kaynadıktan sonra şeker ve vanilyayı ilave edip koyulaşana kadar karıştırılır. Koyulaşan tatlıyı su ile ıslattığımız bir borcama yada kek kalıbına boşaltarak soğumaya bırakalım.En az iki saat soğuduktan sonra sütlü irmik tatlınızı tarçın ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ
Pandispanyası İçin Malzemeler :
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sıcak su
Çikolatalı Kreması İçin Malzemeler :
300ml. krema (1,5 paket)
300gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
Krema İçin Not:
Kremayı pastayı pişirmeye başlamadan yaklaşık 2 saat önce hazırlayıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutuyoruz (Kaynama noktasına gelen kremanın içerisine küçük parçalara böldüğümüz çikolatayı ve tereyağını atarak ocağın altını kapatıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Mikser ile 5 dakika çırpıyoruz)
Üzerine Serpmek İçin Malzemeler :
Pudra şekeri
İç Kısmı İçin Malzemeler :
Arzuya göre vişne,fıstık,muz yada çikolata parçaları
Yapılışı :
1. Fırını 180ºC’de ısıtıyoruz.
2. Fırın tepsisine kenarları taşacak şekilde yağlı kağıt seriyoruz.
3. Un, nişasta, kakao ve vanilyayı birlikte eliyoruz.
4. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
5. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
6. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
7. Çırpma işlemine devam ederken yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz.
8. Sırasıyla önce yumurta sarılarını sonra da elenmiş kuru karışımı spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
9. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dökerek yaklaşık 20-22 dakika pişiriyoruz.
10. Fırından çıkardığımız pasta kekini sıcakken uzun kenarından başlayacak şekilde rulo yapıyoruz.
11. Soğumaya yakın ruloyu açarak ganajı her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde sürüyoruz.
12. Sardıktan sonra içte kalacak olan uzun kenarın başlangıç kısmına vişne, muz ya da çikolata parçalarını yerleştiriyoruz.
13. Rulo haline getirip süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiştiriyoruz.
14. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz
KREMALI RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler :
6 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
Krema İçin :
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
1.Aşama Krema Yapılışı :
6 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
Krema İçin :
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
1.Aşama Krema Yapılışı :
Yumurta, seker, un, limon kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır. Karıştırarak soğutulur.
2.Aşama Pandispanya Yapılışı :
2.Aşama Pandispanya Yapılışı :
Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. Bakır bir tencerede yumurtalar ile seker çarpılır, iyice koyulaştırılır. Elemiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır.Tepsiye yayılır. Orta hararetli fırında 10- 15 dakika kurutulmadan pişirilir.Soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarılıp açılır.Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine çikolata süsleri serpilir.
NOT :
1) İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya hidistan cevizi rendesi yapıştırılır.
2) Rulo sarılmadan kremanın üzerine muz veya çilek konup beraber sarılabilir.
3) Pandispanya hamuruna ve kremaya 1- 2 avuç dövülmüş fındık veya 1 çorba kaşığı kakao da konabilir.
NOT :
1) İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya hidistan cevizi rendesi yapıştırılır.
2) Rulo sarılmadan kremanın üzerine muz veya çilek konup beraber sarılabilir.
3) Pandispanya hamuruna ve kremaya 1- 2 avuç dövülmüş fındık veya 1 çorba kaşığı kakao da konabilir.
SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2~3 parça damla sakızı
Yapılışı :
Süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. 5 dakika karıştırıp servis kaselerine doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini süsleyerek servis yapın.
Sakızlı muhallebi artık hazır, afiyet olsun.
SUSAMLI TOMBİK SİMİT TARİFİ
Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık su (hamur katı olursa arttırabilirsiniz)
1 paket yaş maya
4 su bardağı un
Tuz
Yapılışı:
Unun ortası havuz gibi açılır, diğer malzemeler havuza alınır. Elle karıştırarak yavaş yavaş un alınır, yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri kapatılarak 15-20 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlanır. Simit şekli verilir. Önce suya sonra susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir, 10 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Kolay gelsin, Afiyet olsun.
KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
1,5 çay bardağı un
Üzerini Bulamak İçin:
Pudra Şekeri
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Yumuşamış tereyağını ilave edip çırpalım.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyelim. Sütü ilave edip kaşıkla karıştıralım.
Hazırladığımız hamuru 15-20 dakika derin dondurucuda bekletelim.
Bir tabağa pudra şekeri koyalım. Sertleşen hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Yuvarladığımız hamuru pudra şekerine bulayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
Kurabiyeler pişerken yayılacağı için 3-4 cm aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 9-10 dk pişirelim. Süreyi aşmayalım.
İlk çıkarıldığında yumuşak olacak soğuyunca sertleşecektir. Kahve yanında sizlere eşlik edebilecek dışı kıtır kıtır içi yumuşak enfes bir kurabiyedir. Afiyet Olsun.
ÇİKOLATALI MUS TARİFİ
Malzemeler :
1 paket kakaolu bisküvi
2 paket kakaolu toz puding (biri bitter, biri normal kakaolu olacak)
3 su bardağı süt
1 paket çikolatalı mousse
Ayrıca 2,5 çay bardağı süt daha
Yapılışı :
Kare borcamın tabanı kakaolu bisküvi ile kaplanır. İki paket puding, bir paket puding tarifine göre yani 3 su bardağı süt kullanılarak hazırlanır. Bu puding bisküvilerin üzerine dökülür.
2,5 çay bardağı soğuk süt ile pişirmeden, sadece çırpılarak hazırlanan mousse da borcama dökülür. Tatlı soğuk olarak dilimlenerek servis edilir.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)