ÜÇ ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ


ÜÇ ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

Malzemeler :
225 gr beyaz çikolata
2.5 su bardağı krema
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
25 gr Hindistan cevizi
Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
1+1/4 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı

Soğuk krema için :
225 gr çikolata
6 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı bal
3/4 su bardağı çırpılmış krema
File Antep fıstığı

Yapılışı :
Cam bir kabı streç filmle kenarları da dahil olmak üzere kaplayın. Beyaz çikolata ile yarım su bardağı kremayı eritin. Bir su bardağı krema ile sütü tencerede ısıtın. Yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Sıcak krema karışımına yumurta sarılarını ilave ederek çırpın. Karışımı tencereye alıp yoğunlaşana kadar kaynatmadan pişirin. Eriyen çikolatayı, Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Soğumaya bırakın. Kalan kremayı iyice incelene kadar çırpıp çikolatalı karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımın 2 su bardağı kadarını kalıba aktarın. Üzerini kapatıp buzlukta bekletin. Kalan karışımı da buzlukta soğutun. Buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine fıstıkları serpin. Buzdolabında soğuttuğunuz karışımı üzerine dökün. Üzerini kapatıp bir gece buzlukta bekletin. Soğuk krema için, çikolata, tereyağı ve balla birlikte cam bir kaba alın. Su dolu tencere üzerinde yerleştirip sürekli karıştırarak ocakta eritin. Sos tenceresindeki kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Ocaktan alıp ılınma bırakın. Buzluktan çıkardığınız parfeyi, servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki streç filmi alıp, çikolatalı krema ile üzerini kaplayın. 3-4 saat buzlukta donmaya bırakın. Üzerini süsleyip servis yapın.Üç çikolatalı parfe artık hazır, afiyet olsun.

AHUDUDULU CHESECAKE TARİFİ


 
AHUDUDULU CHESECAKE TARİFİ
 
Tabanı İçin Malzemeler :
1 paket kepekli bisküvi
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Kreması İçin :
1 paket labne peynir (200 gram)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya

Sosu İçin :
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı püre haline getirilmiş ahududu

Üzeri İçin :
1 kâse ahududu

Yapılışı :
Bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirin.İçine erimiş tereyağını ekleyip yoğurun.
Bisküvi hamurunu iyice bastırarak küçük tart kalıplarına ya da orta boy fırın tepsisinin tabanına döşeyin.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Peynir ve yoğurdu derin bir kaba alıp mikserle çırpın.
Şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.Yumurtaları karışıma ekleyip, yavaşça çırpın.Un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp üzerine peynirli kremayı yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.Keki soğutmak için buzdolabına kaldırın.Sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye sos malzemelerini ekleyin.İçi su dolu bir kabın içine yerleştirip, benmari usulü karıştırarak pişirin.
Sosun soğuması için kenarda bekletin.Servis yapacağınız zaman cheescakenin üzerine sosunu dökün.
Üzerini ahududu taneleriyle süsleyip servis yapın.

PAŞA SARMASI TARİFİ



PAŞA SARMASI TARİFİ

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Vanilya
Bol Hindistan cevizi


Arası için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
İstenirse üzerine çikolata sosu

Yapılışı:
Süt,un,şeker bir tencereye konulup sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişirilir vanilya eklenip mikserle 3-5 dakika çırpılır ıslatılıp bolca Hindistan cevizi serpilen fırın tepsisine dökülür diğer tarafta krem şanti hazırlanır soğumuş olan muhallebinin üstüne sürülür.
Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirilir.İstediğiniz büyüklükte kesilip yapılabilirse rulo, yoksa ikiye katlanır.Biraz daha Hindistan cevizine bulanır servis yaparken çikolata sosu dökülür
Not: Kakaolu ve muzluda Çok güzel olur denemenizi tavsiye ederim.

MUZ KREMALI NEFİS YAŞ PASTA TARİFİ


MUZ KREMALI NEFİS YAŞ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
4 dolu yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un


Krema :
1 litre süt
1 paket sade krem şanti
1 paket Crème Olé muzlu
1 paket Crème Olé vanilyalı

Üzeri için :
Rendelenmiş çikolata

Yapılışı :
Fırını 160 c ayarlayın.Yumurta ve toz şekeri içice çırpın.Süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.Kalan malzemeleri de sırayla ekleyip yavaşça karıştırın.Yağlanmış fırın kabına dökün.(28 cm lik yuvarlak bir fırın kabı kullandım).Kürdan batırınca temiz çıkana kadar fırında pişirin.Yaklaşık bir saat.(kek hamuru sıvı bir hamur olduğu için düşük ısıda pişmesi gerekiyor).Pişen keki soğuması için bir kenarda bekletin.Keki bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesin. Krema için sütü derin bir kaba boşaltıp 2 paket creme oleyi ve 1 paket toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.(5-7 dakika).Kekin bir parçasını servis edeceğiniz tabağa alıp üzerine kremanın yarısını boşaltın.(kremayı kenarlara kadar yaymamaya çalışın)Üzerine diğer kek parçasını yerleştirerek elinizle hafifçe bastırın.(kremanın kenarlardan taşmamasına özen gösterin)Kalan kremayı da pastanın üzerine yayın.Bu şekilde 3-4 saat kadar buz dolabında bekletin.Servis etmeden önce üzerine bolca rendelenmiş çikolata yerleştirin.Afiyet Olsun.

AĞLAYAN PASTA TARİFİ


AĞLAYAN PASTA TARİFİ

Malzemeler :
 4 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı un
 4 yemek kaşığı süt
 1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 paket kremşanti
 1 su bardağı soğuk süt
 1,5 su bardağı süt


 Sos için :
 2 çay bardağı süt
 3/4 çay bardağı tozşeker
 1 tatlı kaşığı nişasta
 1 çorba kaşığı kakao
 200 gr çikolata

Yapılışı :
1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama ( Büyük dikdörtgen borcam kullanmayın. Midi fırına sığabilecek büyüklükte olandan kullanın ya da kare borcam kullanın ) karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü de çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişasta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun

MEYVELİ PASTA TARİFİ


MEYVELİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
 4 adet yumurta
 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
 4 Türk kahvesi fincanı Badem Aromalı Kek unu
 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 3 yemek kaşığı kaynar su


 Krema için :
 1 lt süt,
 4 adet orta boy yumurta sarısı,
 1 su bardağı toz şeker,
 2 çorba kaşığı un ( yaklaşık 40 gr)
 2 çorba kaşığı mısır nişastası ( yaklaşık 40 gr )
 1 paket vanilya,
 50 gr tereyağı

Pasta katı arası için ve süslemeler için :
 1 paket sade krem şanti
 1 su bardağı süt ( krem şanti için )
 2 adet muz ve 1 adet kivi

Pastanın Üstünü Süslemek İçin :
Hindistan cevizi ve kalpli şekerler

Pandispanyaları Islatmak İçin :
1 su bardağı kadar gazoz veya portakallı fanta.


Yapılışı :
1.Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile çırparak kar haline getirin. Şekerin yarısını ekleyin, şeker eriyinceye ve kar haline gelinceye kadar çırpın.
2.Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın.
3.Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip az daha çırpın.
4.Badem aromalı kek ununu eleyin ve sıvı karışıma ekleyin. Çırpın ve yumurta aklarını, karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile nazikçe, yumurta aklarını fazla söndürmeden karıştırın.
5.24 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı kaba boşaltın, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Pişen pandispanyayı iyice soğuduktan sonra enine üçe bölün.
6.Kremayı hazırlamak için önce yumurta sarıları ile şekeri güzelce çırpın. Un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sütü de karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Muhallebi piştikten sonra içine tereyağını katın ve mikserle iyice çırpın. Krem şantiyi de bir su bardağı süt ile çırpıp kullanıncaya kadar buzdolabına kaldıralım.
7.Pandispanyanın her bir katını gazoz ile nemlendirdikten sonra her bir kata muhallebi sürelim ve üstlerine karışık şekilde dilimlediğimiz meyveleri yerleştirelim ve meyvelerin üstünü ince bir kat krem şanti ile kapattıktan sonra, diğer pandispanya malzemelerini de aynı şekilde üst üste koyalım ve artan muhallebi ile pastanın üst kısmını kaplayalım. Bu hali ile pastayı buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra artan krem şanti ile pastayı kaplayalım. kenarlarını Hindistan cevizi ile kaplayıp, krem şanti ve kalpli şekerlemelerle süsleyelim. Afiyet olsun.

CEVİZLİ PASTA TARİFİ



CEVİZLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
150 gram yarım ceviz
3 su bardağı kıyılmış ceviz
100 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı
1 su bardağı+2 çorba kaşığı toz şeker
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
1 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:
Ceviz ve 50 gram bitter çikolata

Yapılışı :
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, yarım cevizleri çikolataya bulayın. Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizip, buzlukta dinlenmeye bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Tereyağı ve tozşekeri bir kaba alıp çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine kıyılmış ceviz ve süt katın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Buzdolabında beklettiğiniz çikolata kaplı cevizleri ilave edin. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpıp karışıma katın. Hazırladığınız karışımı ortası delik bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 60 dakika pişirin. Ilık kekin üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı gezdirin. Cevizle süsleyip servis yapın.

MUHALLEBİ PASTASI TARİFİ


MUHALLEBİ PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
2 çorba kaşığı margarin
Bir buçuk su bardağı un
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 paket vanilya

Üzerine:

Kivi, frambuaz ve böğürtlen 

Yapılışı :
Margarini bir tencerede eritin ve unu ilave edip, kavurun. Yavaşça sütü ekleyip, karıştırın. Kaynamaya başlayıp, koyulaştığı zaman tencereyi ocaktan alın. Tozşeker ve vanilya katıp, mikserle soğuyuncaya kadar yaklaşık 10 dakika çırpın. Baton bir kalıbın içini streç filmle kaplayıp, karışımı boşaltın ve donması için buzdolabında bir gece bekletin. Daha sonra ters çevirip, servis tabağına çıkarın ve streç filmi alın. Üzerini iri doğranmış kivi, dondurulmuş frambuaz ve böğürtlenle süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın

PUDİNGLİ TATLI TARİFİ


PUDİNGLİ TATLI TARİFİ

Malzemeler :
2 paket vanilyalı puding
3’er su bardağı süt ve vişne suyu
Bir buçuk paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı acıbadem likörü

Yapılışı :
1 paket pudingi 3 su bardağı süt ile bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Islatılmış cam kaba yayın. Spatulayla üzerini düzeltin. Üzerine 2 kat bisküvi dizin. Bisküvilerin üzerine acıbadem likörü gezdirin. Diğer vanilyalı pudingi 3 su bardağı vişne suyu ile bir tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Bisküvilerin üzerine yayıp spatulayla düzeltin. Donması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dondurulmuş vişne ve nane yaprağı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI FINDIKLI RULO PASTA TARİFİ


ÇİKOLATALI FINDIKLI RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
5 yemek kaşığı tozşeker
7 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım paket kabartma tozu

Kreması İçin :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 kare çikolata(80 gr)

Keki ıslatmak için:
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker

Üzerine :
İri çekilmiş fındık

Yapılışı :
Yumurtaları, şekerle birlikte mikserle ( en yüksek devirde) 5-6 dakika çırptım. Elenmiş un , kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip, yumurtaların köpüğünü fazla söndürmeden (düşük devirde) karıştırdım. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye döküp, 170 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirdim. (hafif pembeleşmesi yeterli) Fırından çıkarınca kağıdı ile birlikte rulo yapıp, soğumasını bekledim.
Çikolata hariç, diğer krema malzemelerini çırpıp, orta ateşte karıştırarak pişirdim. Ocaktan alıp, çikolata parçalarını ekleyip, eriyene kadar karıştırdım.
Soğuyan keki kağıdından dikkatlice ayırarak, 1 çay bardağı limonlu ve şekerli suyu üzerine kaşıkla serptim.(limonlu su, hem pastanın kuru olmasını hem de yumurta kokusunu engelliyor) Kremayı, keki tam olarak düzleştirmeden, dikkatlice içine ve üzerine sürüp, fındıkla süsledim.