TAHİNLİ KURU BAKLAVA TARİFİ
Malzemeler :
4 adet baklava yufkası (siz dörtlü olarak çoğaltabilirsiniz)
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
Üstü İçin :
Pudra şekeri
Yapılışı:
Baklava yufkasını masaya yayıp üstüne erimiş tereyağından damla damla her yerine fırça ile sürülür
aynı işlem 2. ve 3. yufka için de yapılır.4.yufka serildiğinde yağ sürmeden 3 kaşık tahin sürülür 3 kaşık toz şeker ve 3 kaşık ceviz her tarafına serpilir, geniş kenarından başlayarak sıkmadan normal bir şekilde rulo sarılır.İstenilen büyüklükte verev kesilir,tepsiye yağlı kağıt üstüne dizilir 180 derecede kızarana kadar 20-25 dakika pişirilir,iyice soğuyunca kapaklı saklama kabında saklanır, servis yapacağınız zaman pudra şekeri elenir.Afiyet olsun.
KOKO STAR KURABİYE TARİFİ 2
Malzemeler :
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1′er paket kabartma tozu ve vanilya
aldığı kadar un
İçi İçin :
2 su bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Üzeri İçin :
Benmari usulü ertilmiş bitter çikolata ve bir-iki çay kaşığı süt
Yapılışı :
Un hariç hamurun bütün malzemeleri karıştırılır ve sonrasında un yavaş yavaş ilave edilerek bir hamur elde edilir. Ayrı bir yerde iç harcın malzemeleri karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar avuç içinde inceltilip ortasına iç harçtan konur ve kapatılıp yuvarlanır. Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip 180 derecelik fırında üzerleri hafif çatlayana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğuyan kurabiyelerin üzeri eritilmiş çikolata ile süslenir.
BALLI CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
125 gram oda sıcaklığında margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı bal
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Derin bir kaseye küçük parçalar halinde kesilmiş margarini alın. 2 su bardağı unu azar azar ilave edin ve margarini elinizle una yedirin. Margarin ve un özdeşleştikten sonra pudraşekeri, yumurta sarısı, süt, bal, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar kalan unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Önce yumurta akına daha sonra cevize bulayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
HAŞHAŞLI ÇUBUKLAR TARİFİ
Malzemeler :
500 gr un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep
115 gr tereyağı (eritilmiş)
240 ml ayçiçeği yağı
235 gr yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı su
2~3 damla limon suyu
Üzeri için :
Haşhaş tohumu
Yapılışı :
3 su bardağı un, kabartma tozu, tuz, pudra şekeri ve mahlebi bir kapta harmanlayın. Tereyağı, ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyerek yoğurun. Kalan unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış zeminde yuvarlayarak uzatın ve ortadan ikiye katlayarak birbirine dolayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Limon suyu, su ve yumurtayı küçük bir kapta çırparak hamurların üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Haşhaşlı çubuklar artık hazır, afiyet olsun.
SARIĞI BURMA TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
3 adet yumurta
1’er çay bardağı süt ve sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
Bir tutam tuz, yarım kg un
Hamuru açmak için:
Nişasta
İçine:
250 gram dövülmüş ceviz
Üzeri için:
250 gram tereyağı veya margarin
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
Dört buçuk su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Yapılışı :
Öncelikle şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için yumurtaları yoğurma kabında çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Yoğurt ve sirkeyi ilave edip, karıştırın. Tuz ve unu kattıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 5 adet bezeye ayırın ve kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. Nişasta serperek, oklava ile çok ince şekilde ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine ceviz serpin ve oklavaya sarın. Yufkayı iki tarafından büzün ve oklavadan çıkarıp, yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı veya margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin ve tatlının şerbetini çekmesi için 15-20 dakika bekleyin. Daha sonra servis yapın.
KONYA GÜLLÜSÜ TARİFİ
Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı susam
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudraşekeri
Aldığı kadar un
Üzerine:
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Yapışmaz yüzeyli bir tavada susamı hafif pembeleşene kadar kavurun. Soğuduktan sonra bir kaseye alın. İçine tereyağı, margarin ve pudraşekeri ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 15 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru bir merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Su bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar çıkarın. 5 adet yuvarlağı uçları birbirine değecek şekilde alt alta dizin ve kenarlarını içe katlayarak sigara böreği sarar gibi sarın. Ortadan ikiye kesin ve 2 adet gül elde edin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Bıçakla kesilen kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.
KURUYEMİŞLİ ÇÖREK TARİFİ
Malzemeler :
2 ekmek hamuru
Ara Dolgusu İçin :
6 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında yumuşatılmış)
2 çay kaşığı tarçın
150 gr incir (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
150 gr kuru kayısı (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri İçin :
100 ml krema
Yarım su bardağı esmer şeker veya toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi
Yapılışı :
Ekmek hamurunu yoğurun. Yarıya bölüp üzerine un serperek dikdörtgen büyüklüğünde açın. Ara dolgusu için gerekli malzemeleri kapta karıştırın. Malzemenin yarısını açtığınız hamurun üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın ve 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Kalan diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Esmer şekeri tavada kahverengi oluncaya kadar eritin. Kremayı ekleyip karıştırın ve karamel sos kıvamı elde edin. Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin ve üzerine karamel sosunu döküp yayın. Dilimlediğiniz çörekleri karamel sosun üzerine yan yana dizin. 20 dakika mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ters çevirin. Cevizle süsleyip servis yapın. Kuruyemişli çörek artık hazır, afiyet olsun.
ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 ekmek hamuru
1 çay bardağı süt
50 gr Tereyağı
Açmak İçin :
Un
Ara Dolgusu İçin :
200 gr bitter çikolata
Üzeri için :
100 ml krema
100 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı file antep fıstığı
Yapılışı :
Hamurunu kaseye alın. Süt ve tereyağını ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalandırın. Tezgaha alıp dikdörtgen şekilde açın. Bıçak ile ceviz büyüklüğünde kareler kesin. Her karenin ortasına bir parça çikolata ilave edip yuvarlayın. Ortası delik kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Her bezeyi üst üste yerleştirip kalıbı doldurun. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine gezdirin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.Çikolata soslu kek artık hazır, afiyet olsun.
MUZLU TORPİL TARİFİ
Malzemeler:
4 adet kare milföy hamuru
1 poşet Muzlu Puding
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g (yarım çay bardağı) öğütülmüş badem
Üzeri için:
30 g (yarım çay bardağı) iri kırılmış badem
35 g (yarım çay bardağı) Pudra Şekeri
Yapılışı :
Sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
5 adet torpil kalıbını margarin ile iyice yağlayın. Milföy hamurlarını tezgahın üzerine alın ve hafif çözülmeleri için10-15 dakika bekletin. Süre sonunda milföyleri 2 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Böylece 20 adet şerit elde edeceksiniz ve her torpil kalıbı için 4 adet milföy şeridi kullanacaksınız. Şeritleri elinizle bastırarak 15 cm uzunluğunda olacak şekilde inceltin. Torpil kalıplarının ince uçlarından başlayarak hafif üst üste getirerek spiral şeklinde sarın. Şeritleri birleştirirken elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın.
Hazırladığınız torpilleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Torpilleri fırından çıkartın. Bekletmeden torpilleri kalıplarından dikkatlice çıkarın. Soğumaya bırakın.
Soğumuş pudingi mikser ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip karıştırın. Pudingi krema sıkma torbasına doldurun ve torpillerin içine sıkın. Pudinglerin üzerine Antep fıstığı serpin.
ÇİLEKLİ MİNİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket yulaflı bisküvi
10 gr tereyağı
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
200 ml krema
100 gr labne peyniri
100 gr beyaz çikolata ve Çilek
Yapılışı:
Bisküvileri mutfak robotunda çekerek ufalıyoruz. Tereyağını eritip bisküvilere ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. 8 cm’lik 4 pasta çemberinin tabanına yağlı kağıt serip bisküvileri paylaştırıyoruz ve kaşığın tersi ile bastırıyoruz. Buzdolabında 15 dakika bekletiyoruz.Çilekleri dilimliyoruz ve çemberin iç duvarına dik olarak yapıştırıyoruz. Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alıyoruz. İçi sıcak su dolu tencereye yerleştirip eriyinceye kadar bekletiyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.Krema, labne peyniri, vanilya ve pudra şekerini mikserle katılışıncaya kadar çırpıyoruz. Erimiş çikolatayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Karışımı çemberlere, çileklerin üzerine çıkacak kadar dolduruyoruz. Buzdolabına alarak 2 saat bekletiyoruz. Servis tabağına alıp çemberi çıkartıyoruz. Üzerine rendelenmiş çikolata, fındık ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapıyoruz.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun .
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)