KATMER POĞAÇA TARİFİ


KATMER POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 yumurta akı
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su
20 gr yaş maya
Eritilmiş tereyağı

İç Harcı İçin :
Beyaz peynir

Üzeri İçin :
Yumurta sarısı
Süt
Susam

Yapılışı :
Poğaçanın iç harcı için beyaz peyniri rendeleyin. Unu, hamur yoğurma kabına eleyip ortasını çukur şeklinde açın. Süt, Ayçiçek yağı, yumurta akı, tuz ve şekeri ekleyin. Yaş mayayı ılık suda eritip ilave edin. Malzemeyi karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru bekletmeden 8 bezeye bölün. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. üzerlerine fırçayla tereyağı sürüp üst üste dizin (en üstteki hamurun üzerine tereyağı sürmeyin). Kat kat dizilmiş hamurları merdaneyle 35 santim çapında açın. 8-10 tane üçgen parça şeklinde kesin. üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpip uzun olan kenarından başlayarak uca doğru gevşek bir şekilde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip mayalanması için 1 saat bekletin. üzerlerine çok az süt eklenerek çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.Afiyet olsun.

YULAF EZMELİ ÇUBUK KURABİYE TARİFİ


YULAF EZMELİ ÇUBUK KURABİYE TARİFİ
 
Malzemeler :
1.5 litre su
2 tatlı kaşığı tuz
375 gr yulaf ezmesi
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
90 gr tereyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
Tereyağı
Tuz


Yapılışı :

Suyu geniş bir tavaya koyup yüksek ısıda kaynatın. Ocağı kısarak tuzu ekleyin ve yulaf ezmesini tahta bir kaşıkla yavaş yavaş içine dökün. Karıştırarak Tavayı ateşten alın. Kaşar peyniri, tereyağ karabiber ve tuzu ekleyin. Tereyağı tamamen eriyene ve suyunu hafif çekene kadar karıştırarak 3-5 dakika pişirin. Karışımı, mermer bir tabaka ya da bir fırın tepsisi gibi pürüzsüz bir yüzeye dökün. Yulaf ezmesini bir palet bıçağı kullanarak, 2 cm kalınlığında yayın ve dikdörtgen biçiminde şekillendirin. Soğuyana kadar bekletin. Yulaf tabakalarını keskin bir bıçakla önce ikiye sonra eşit şeritler halinde kesin. Fırın tepsilerini zeytinyağıyla yağlayın. Yulaf şeritlerini koyu altın sarısı olana kadar önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

AYVALI AY KURABİYE TARİFİ



AYVALI AY KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
250 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Dolgusu İçin :
2 büyük boy ayva
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kırılmış fındık
1 paket vanilya

Üzeri İçin :
Pudra şeker

 
Yapılışı :
Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye alın. Toz şeker, vanilya ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Fındık ekleyip soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane açın. Üçgen şekilde parçalara kesip, her parçanın geniş tarafına ayvalı karışımdan yerleştirin. Rulo şeklinde sararın ve uç kısımlarını içe doğru kıvırarak ay şekline getirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.Afiyet olsun.

KEPEKLİ KURABİYE TARİFİ


KEPEKLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı un
Yarım su bardağı kepek
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri İçin :
İri dövülmüş fındık


Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Tepsiye aralıklarla dizin. Üzerlerine fındık batırıp pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.


ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇAY KURABİYESİ TARİFİ


ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇAY KURABİYESİ TARİFİ
 
Malzemeler :
125 gr tereyağı
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
2 yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker

Kuru üzüm
Ceviz içi

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3.5~4 su bardağı un


Yapılışı :
Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin. Biraz yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla çizgiler yapın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilınınca servis yapın.Afiyet olsun.

 

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ



FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
2 paket vanilin
1 çay bardağı fındık (ince çekilmiş olacak)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un


Üzerine:
Toz şeker, fındık


Yapılışı :
Derin bir kabın içine un hariç bütün malzemeyi koyup yoğurun.Gerektiği kadar un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yapın.Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp her yerini toz şekere bulayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Şekillendirdiğiniz kurabiyelerin ortalarına birer fındık batırıp önceden ısıttğınız 175 derecelik fırında altları kızarana kadar pişirin.Soğuduğunda servis yapın.Afiyet olsun.

KAYISILI VE AHUDUDULU REÇELLİ KURABİYE TARİFİ


KAYISILI VE AHUDUDULU REÇELLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
180 gr oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağından fazla şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kadar vanilya
2 su bardağı kek un
3 yemek kaşığı kayısı reçeli
3 yemek kaşığı ahududu reçeli

 

Yapılışı :
Fırınımızı 155 C’ye getirelim. İki tane fırın tepsisine yağlı kâğıtları serelim.
Tereyağı ve şekeri iyice birbirine karıştırın. Mikserin düz başlığından yardım alabilirsiniz.
Yumurtayı ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Unu ekleyip öz olana kadar karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
Her kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bastırın ve normal bi oyuk oluşturun. Oluşturduğunuz oyukları 1 çay kaşığı reçel ile doldurun.Birinci fırın tepsisini fırının orta gözüne koyup 12 dakika pişirin. Pişince fırın teline alıp soğutun.Aynı uygulamayı ikinci tepsi içinde yapın. Hepsi soğuyunca servis tabağına alın.Afiyet olsun.

SÜTLAÇ TARİFİ


SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler :
1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu (Pirinç unu eklemek istemeyenler pirincin miktarını 1 çay bardağı daha artırabilir)
2 su bardağı toz şeker (Şekeri azaltıp çoğaltabilirsiniz)
üzerine tarçın

Yapılışı :
1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin,soğuk sütü ekleyin 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin,bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin.
Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin (pirinç unu ılınmış olmalı)
Pirinç ununu tencereye ekleyin,arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.Sütlacı kaselere paylaştırın,soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.

ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler :
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 tane damla sakızı
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

Sosu İçin :
1 paket Dr. Oetker Çikolata Sosu
2,5 su bardağı süt
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri İçin :

Hindistan cevizi

 

Yapılışı :
Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin. Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz,çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın. Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre yapın. Yalnız kaynamadan önce içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve pişirin.Çikolata, portakal ve tarçın bir arada nefis oluyor.Tencere de ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur.Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcama yayın. Tavuk göğsünü koymadan önce borcamı suyla ıslatırsanız yapışmaz. Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosu üzerine yayın. Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun.

MİLFÖYDEN TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ


MİLFÖYDEN TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
1 Paket dondurulmuş milföy hamuru
1 küçük konserve garnitür (bezelye-havuç)
1 orta boy soğan
250 gr. küçük doğranmış kuşbaşı
1 yumurta sarısı
Tuz ve karabiber



Yapılışı :
Donmuş milföy hamurlarım tezgaha dizin ve çözülmeye bırakın. Soğanı küp doğrayın ve sıvı yağda kavurun, ardından içine küçük doğranmış kuşbaşı etleri alıp tuz, karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Bir kaşıkla kavrulmuş börek içini hamurların üzerine koyun, garnitürü ilave edip ikinci bir hamuru kapak olarak kapayıp kenarlarını parmakla bastırın.Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. 200°C ısıda fırına atın.Üzeri kızarınca çıkarıp servis yapın.