KREMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ 2


KREMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ 2
 
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
kabartma tozu,

Vanilya
1,5-2 su bardağı un


Kreması:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
Önce yumurta ve şeker sonra diğer malzemeler karıştırılıp kek hamuru hazırlanır,yağlanmış kare borcama dökülür175 derece fırında 30-35 dakika pişirilir (kürdanla kontrol ettikten sonra çıkarılır)
tereyağ ve vanilya hariç diğer krema malzemeleri muhallebi gibi pişirilir biraz ılınınca tereyağ ve vanilya eklenip mikserle çırpılır,soğuyan kek isterseniz yarım bardak portakal suyu yada süt ile ıslatılır.Kremayı kekin üzerine döküp birkaç saat dinlendikten sonra Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.
 

TIRTIL KURABİYE TARİFİ


TIRTIL KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzerine Sürmek İçin:
80 gr erimiş sütlü çikolata
File antep fıstığı

Yapılışı :
Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu,şeker ve vanilyayı alıp karıştırın.Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun,fırın tepsisini yağlayın.Hamuru tırtıl uçlu kalıba koyun.Tepsiye parmak uzunluğunda hamur sıkın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılıması için bekletin ve daha sonra benmari usulü erimiş çikolataya batırın ve antep fıstığına bulayın.Afiyet olsun.

KEKLİ PUDİNGLİ RULO PASTA TARİFİ


 
KEKLİ PUDİNGLİ RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket Ülker içim kakaolu puding
1 paket İçim bitter çikolatalı puding
1 paket İçim kakaolu fındıklı puding
Dr.Oetker pasta kreması (karamel aromalı)
1 litre süt
4 büyük yumurta
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı süt

Yapılışı :
Yumurtaların içine bir yemek kaşığı tozşeker ilavesi ile mikserle beyazlaşana kadar çırptım 3 poşet pudingleri ve kabartma tozunu ilave edip kağıt serilmiş tepsiye döküp fırınladım 170 derecede 25 dakika kadar pişirdim,pişince kağıtla beraber rulo yaptım,bu arada kremayı hazırladım 1,5 su bardağı süt ile bir poşet pasta kremasını çırptım Pastayı kağıdından çıkarıp arasına kremayı sürdüm tekrar rulo haline getirdim üzerini toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsledim.Afiyet olsun.

PORTAKAL REÇELLİ KEK TARİFİ



PORTAKAL REÇELLİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı tatlı lor peyniri
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı portakal reçeli
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Yapılışı:

Şekeri ve yumurtaları çırpma kabına alın, karışım bembeyaz oluncaya kadar mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpın.Çırptığınız yumurtalara yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.Loru ekleyin ve karıştırın.Unu,reçeli ve vanilyayı ekleyerek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.En son kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.Kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dk arada kontrol ederek pişirin.İçinin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin.Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

BROWNİ TARİFİ 2



BROWNİ TARİFİ 2

Malzemeler :
2,5 su bardağı un
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Çikolata Sosu İçin :
1su bardağı süt
6 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı un
100gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ

Çikolatalı Sosun Yapılışı :
Kakao, un ve şekerimizi sütle birlikte kısık ateşte karıştırıyoruz.Hafif koyulaşmaya başlayınca çikolatalarımızı ekliyoruz.Kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırıp ocağı kapatıyoruz.Tereyağını koyup sosumuzu 5 dakika kadar çırpıyoruz.Bu sosu Brownimizi fırından çıkarttıktan 5-6 dakika sonra üzerine döküyoruz.


Kekin Yapılışı :
Genişçe bir kapta yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz,sıvıyağ, süt ve kakaoyu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Un,kabartma tozu, vanilyayı karışıma eleyerek ekliyoruz 3 dakika daha çırpıyoruz (İsteğe bağlı olarak bu Browni tarifinde 1 su bardağı ceviz içi de kullanabilirsiniz. Kullanacaksanız fırın kabına dökmeden hemen önce hamura karıştırmalısınız)
Yağlayıp hafifçe unladığımız fırın kabımıza (borcam kullanmanızı öneriyorum) karışımı döküp 180 derecede önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz (ilk 20 dakika fırın kapağını açmayın ve 30.dakikadan sonra pişip pişmediğini kontrol edin) Pişen Brownimizi 5-6 dakika soğuttuktan sonra sosu üzerine döküyoruz,arzuya göre Antep fıstığıyla da süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

ALACALI KEK TARİFİ


ALACALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
* 5 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 limonun kabuğu
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt (veya süt)
* Yarım su bardağı ceviz içi (Miktarı arzunuza göre değiştirebilirsiniz.)
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı kakao


Yapılışı :
Yumurtayı şekerle iyice yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Sırayla sıvıyağı, yoğurdu, ceviz içini ve limon kabuğunu ekleyin.Ardından unu eleyerek ilave edin. Üzerine kabartma tozunu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın.Yağladığınız kalıba ilk olarak kek hamurunun yarısını dökün. Hamurun kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptakı diğer beyaz kek hamurunun üstüne dökün.Çatalla dairesel hareketler yaparak şekiller verin. (Ben annemin kaşıkla alttaki beyaz hamuru diğerinin üzerine kapattığını hatırladığım için öyle yaptım.) 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin.Afiyet olsun.

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ 3


KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ 3

Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt ( 1 su bardağı piştikten sonra üzerine gezdirilecek)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao 25 gr.lık
1 portakal kabuğu rendesi
2-2.5 su bardağı kadar un (Çırpılmış yoğurt kıvamı olana kadar)

Üzeri için:
1 paket krem şanti ( 1 çay bardağı süt ile hazırlanacak)

Yapılışı:

Yumurta şeker çırpılır, diğer malzemelerde eklenerek, yağlanmış kek kalıbına aktarılır. 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika daha sonra 150 dereceye getirilerek 10 dakika daha pişirilir. Fırından çıkan keke 1 su bardağı ılık süt gezdirilir. Krem şanti hazırlanır, dolapta bekletilir. Servis esnasında üzeri süslenir. (Buzdolabı poşetinin içerine krem şantiyi alarak, poşetin ucunu bıçakla incecik delip kekin üzerine sıkabilirsiniz.) Afiyet olsun.

KAKAOLU TARTOLET TARİFİ


KAKAOLU TARTOLET TARİFİ

Malzemeler :
1 paket margarine (yumuşatılmış)
1 adet yumurta
150 gr. pudra şekeri
200 gr. mısır nişastası
25 gr. kakao
70 gr. bitter çikolata rendesi
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Yapılışı :
Bütün malzeme yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.Unlu zeminde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır ve tart kalıplarına uygun yuvarlak bir kase,orta boy en ideali ile kesilir.Kesilen yuvarlak hamurlar yağlı kağıt serilmiş tart kalıplarına yerleştirilir.200 cc ısıtılmış fırında rengi koyulaşıncaya kadar pişirilir,tartların içi arzu edilen krema veya marmelat çeşidiyle süslenir.Afiyet olsun.

HAVUÇLU VE KREMALI KEK TARİFİ


HAVUÇLU VE KREMALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
•3/4 su bardağı sıvıyağ yada eritilmiş tereyağı
•3 adet yumurta
•1 su bardağı toz şeker
•1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
•1 su bardağı ceviz
•2 su bardağı un
•1 tatlı kaşığı tarçın
•1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:
•2,5 su bardağı süt
•2,5 yemek kaşığı un
•5 kaşık toz şeker
•Kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
•Vanilya

Yapılışı:
Yumurtaları toz şekerle beraber çırpma teli ya da mikserle düşük ayarda çırpın.Yağını ilave ederek çırpmaya devam edin.Rendelenmiş havuçları, tarçını, iri dövülmüş cevizi ve en son unu ilave edip iyice çırpın ve keki yağlanmış kalıba aktarın.Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Kreması için şekeri unu küçük bir tencerede karıştırın yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edin. Ocakta sürekli karıştırarak pişirin.Kaynayıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 2-3 dakika daha pişirip vanilya ve tereyağını da ilave edin.Ara sıra karıştırarak kremayı ılıtın ve sıcağı çıkmış kekin üzerine dökün.Dolapta soğuttuktan sonra ceviz ve tarçınla süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

ÇAYLI KEK TARİFİ


ÇAYLI KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı demli çay
2 çay bardağı un
1,5 çay bardağı mısır nişastası
1 paket kakao (4 yemek kaşığı)
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı :
1,5 su bardağı su çaydanlıkta 3 yemek kaşığı çayla demlenir.demlenirken oda sıcaklığına gelmesi sağlanır.Yumurta ve şeker derin bir kapta mikser yardımıyla iyice karıştırılır.sırasıyla sıvıyağ, çay, kako, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilya eklenir,en son badem eklenerek kaşıkla karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülür.160 c ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir
NOT: Sizde benim gibi üzerine çikolata sosu döküp benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz.(10 cm /20 cm lik dikdörtgen kalıpta yapılmıştır.)