DOLGULU ISLAK KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :•25gr kakao (4 yemek kaşığı)
•125gr margarin
•1 tane yumurta (akı dolgusuna sarısı içine)
•1 çay bardağı şeker
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
•3 çay bardağı şeker
•3 çay bardağı su
•Birkaç damla limon suyu
Dolgusu İçin :
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 yumurta akı
Yapılışı :
Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın,soğutun.Hindistan cevizi ve yumurta akını bir kabın içine alın ve karıştırın.Hamur için hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp elinizle ortasını açın,Hindistan cevizli iç karışımdan,çay kaşığı yardımıyla içini doldurun.Hamuru kapatın avucunuzda yuvarlayın,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirin.Fırından çıkan kurabiyeleri 5dk havalandırın ve soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın,servis tabağına dizin,istediğiniz gibi süsleyin.Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.