ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ



ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ
 
Malzemeler :
1.5 litre süt
10 kaşık irmik
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kaşık margarin

Sosu İçin Malzemeler :

10 adet çilek
2 kaşık şeker
2 kaşık nişasta
1 çay bardağı su
NOT :Taze çilek bulamazsanız çilek reçeliyle de sosunu yapabilirsiniz.

Yapılışı :
Süt irmik şeker karıştırılarak kaynatılır muhallebi göz göz olunca margarin ve vanilya eklenir.Suyla ıslattığımız kalıba muhallebi dökülür buzdolabında iyice soğutulur ve muhallebi düz bir tabağa ters çevrilir.Çilekler rondodan geçirilip şeker nişasta ve suyla pişirilip muhallebinin üstüne dökülür Hindistan ceviziyle süslenir.

KÜÇÜK KÖSTEBEK PASTA TARİFİ




KÜÇÜK KÖSTEBEK PASTA TARİFİ


Kek İçin Malzemeler :
3 yumurta
3 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
3,5 fincan un
2-3 yemek kaşığı kakao
1 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya

Kreması :
1 litre süt
7 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
1 pk krem şanti

Yapılışı :
Kekin malzemelerini karıştırıp fırın tepsisine dökerek,kızartınız. Kekin fazla kabarmaması için tepsinizi küçük seçmeyiniz dediğim gibi normal fırın tepsisi ideal olur.Diğer taraftan kremayı pişirerek soğumaya bırakınız ve soğuyunca bir paket toz krem şantiyi içine karıştırıp mikserle çırpınız.
Şimdi bu sevimli yuvarlakları nasıl yaptığımıza gelelim. Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyiniz ve daha sonra su bardağının ağzı ile kekten yuvarlak parçalar kesiniz.Arada kalan parçaları rendenin küçük tarafıyla veya rondodan geçirerek un haline getiriniz.Elinize aldığınız kekin üzerine bir yemek kaşığı krema koyup,ufalanmış kekten alarak üzerine dökerek şekil veriniz.Avuç içinde kolaycacık oluyor merak etmeyin.Hepsi bu kadar küçük köstebekcikleriniz hazır.Dilerseniz kremanın içine muz parçaları veya damla çikolata da ekleyebilirsiniz.Afiyet Olsun.

ÇİKOLATALI VE VİŞNELİ KEK TARİFİ



ÇİKOLATALI VE VİŞNELİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
125 gram margarin
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Üç su bardağı un
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı süt

Yapılışı :
Yumurtaları şekerle birlikte bir kaba alıp mikserle çırpın. Margarini eritip soğutun ve sütle birlikte şekerli
karışıma ekleyin. Çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Kek karışımını küçük kağıt kalıpların yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Üzerlerine 3-4 adet dondurulmuş vişne koyun. Vişnelerin üzerine de damla çikolata serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Soğutup servis yapın.

TAHİNLİ CEVİZLİ TARÇINLI CEVİZLİ ÇELENK ÇÖREK TARİFİ




TAHİNLİ CEVİZLİ TARÇINLI CEVİZLİ ÇELENK ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı şeker
50gr tereyağ (eritilmiş)
Aldığı kadar su (yaklaşık 1 çay bardağı kadar)

Arasına Sürmek İçin :
Tahinli cevizli iç harç için:

4-5 çorba kaşığı tahin
2-3 çorba kaşığı şeker
Dövülmüş ceviz içi

Tarçınlı cevizli iç harç için:
40-50gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım çorba kaşığı tepeleme tarçın
2-3 çorba kaşığı şeker
Not: Tarçınlı karışım için yumuşak tereyağ,tarçın ve şekeri çatalla ezerek iyice karıştırın.

Yapılışı :

Unu hamur yoğuracağınız kaba alıp üzerine maya, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.Ortasını açıp tereyağı,ılık süt,su ve yumurtayı ekleyip yoğurun.Elinize hafif yapışan,pürüzsüz bir hamur elde edin.Üzerini örtüp 40dk mayalandırın.
Hamuru ikiye ayırın.Hamurlardan birini biraz un serptiğiniz tezgahta merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.Tahin sürüp şeker ve dövülmüş ceviz serpin.Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.Tam ortasından uzunlamasına ikiye bölün.İki hamuru ortadan üst üste koyup örgü şeklinde sarın (Pişme esnasında hamurun kabaracağını düşünerek sarma işlemini çok sıkı yapmayın)
Hamuru simit şeklinde yuvarlak hale getirip uçlarını birleştirin. Fırın tepsisine alıp mayalanması için 15-20 dk bekletin.Diğer hamuruda dikdörtgen şeklinde açıp üzerine tarçınlı karışımdan sürün ve dövülmüş ceviz serpin.Rulo şeklinde sarıp tahinlideki işlemleri tekrarlayın.Tarçınlı çöreklerin orjinalinde üzerlerine toz şeker serpiliyordu ben dar vakitte hazırladığım için unutmuşum.Mayalanan çörekleri 180 derecede ısınmış fırında 20-25dk pişirin.
Not: Yukarıda verdiğim iç harçlar bir hamur içindir,eğer çöreklerin tamamını tarçınlı veya tamamını tahinli yapmak isterseniz,iç harç ölçülerini artırın.Ayrıca bu çöreklerin isterseniz haşhaş ezmelisinide yapabilirsiniz..

ÇİKOLATALI CEVİZLİ KEK TARİFİ



ÇİKOLATALI CEVİZLİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 dal nane yaprağı

Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Üzerine sıvıyağ ve suyu ilave edin. Ceviz, fındık, kakao ve vanilyayı da karışıma katın. Kabartma tozunu una ekleyip harca ilave edin. Ortası delik kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Krem şantiyi sütle çırpıp kek soğuduktan sonra ortasına koyun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

BADEMLİ LAVANTALI KURABİYE TARİFİ



BADEMLİ LAVANTALI KURABİYE TARİFİ
 
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 ½ su bardağı pudra şekeri
1 kase yaş badem
1 yemek kaşığı lavanta
1 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için :
1 kase badem
1 kase pudra şekeri

Yapılışı:
Kurabiyemiz için bir kase tuzsuz badem çekilir ve üç su bardağı un ile kavurulur.
Bir yumurta kırılır ve üzerine 150 gram tereyağı, birer paket kabartma tozu ve vanilya koyulur.
Bir su bardağı pudra şekeri ile yumurta, tereyağı yoğurulur. Kavrulan badem ve un kurabiye harcına eklenerek yoğurulmaya devam edilir. Hamura lavanta serpilerek yoğurulmaya devam edilir. Yoğurulup kıvamını bulan bademli lavantalı hamur açılarak, baklava şeklinde kesilir. Suda bekletilip kabukları soyulan bademler tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yerleştirilir. Lavantalı bademli kurabiyeler fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilerek ikram edilir.

BADEMLİ DÜĞÜM KURABİYE TARİFİ



BADEMLİ DÜĞÜM KURABİYE TARİFİ

 
Beyaz Hamur İçin Malzemeler :
2 su bardağı un
75 gr margarin
3 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi

Kakaolu Hamur İçin:
2,5 su bardağı badem ezmesi (Badem unu,yani kabukları çıkarılmış tatlı bademin robotta un haline gelmiş hali kullanılıyor)
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri İçin:
Çok az sıcak su ile karıştırılmış bal

Yapılışı :
Beyaz hamur için tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Dolapta 20 dakika dinlendirin.Kakaolu hamur malzemelerini de karıştırıp yoğurun.Beyaz hamuru merdane ile açın.Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.Ortasına siyah hamurdan uzun bir silindir yapıp yerleştirin ve beyaz hamurun iki kenarını silindirin üzerinde birleştirin.Beyaz hamurdan düğme gibi bir yuvarlak yapın.Üzerine siyah hamurdan küçük bir top yaparak yerleştirin.Düğmeyi kurabiyenin üzerine yapıştırın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Kurabiyeler kızarmadan alın. Soğuyunca üzerine azıcık su damlatılmış balı fırça ile sürün. Afiyet Olsun

ŞERİTLİ POĞAÇA TARİFİ



ŞERİTLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
20gr yaş maya yada 1 paket instant maya
1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılır)
1 çay bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2,5-3 su bardağı un

İç Harcı İçin :
Beyaz peynir ve maydanoz

Üzeri İçin :
Yumurta sarısı ve susam

Yapılışı :

Mayayı sütün içerisinde eritin ve yoğurma kabına alın.Yağ,yumurta akı,tuz ve şekeri ekleyin.Azar azar un ilavesiyle yoğurun.Ele yapışmayan,yumuşak kıvamlı bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalandırın.
İç harcı için; peyniri çatalla ezin,ince doğranmış maydanozla karıştırın.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp dikdörtgen şekilde açın.Kısa kenarlardan bir tarafa bir miktar peynirli iç harçtan yerleştirip yarısına kadar rulo sarın.Diğer yarısını şeritler halinde kesin ve şeritleri üzerinden geçirip alta doğru kıvırın.Tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin, sıcak servis yapın.

HİNDİSTAN CEVİZLİ VİŞNELİ TATLI TARİFİ




HİNDİSTAN CEVİZLİ VİŞNELİ TATLI TARİFİ


Malzemeler :
Yarım paket pasta keki
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. mısır nişastası
2 çorba k. pirinç unu
1 su b. Hindistan cevizi
1 pk. vanilya

Vişne Sosu İçin :
400gr vişne
1 çay b. toz şeker
1 su b. su
1 çorba k. nişasta

Yapılışı :

Keki elimizle ufalayarak cam fırın kabının içerisine alıyoruz.Tencereye sütü döküyoruz.Üzerine şekeri,nişastayı,pirinç ununu ve vanilyayı ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz.Kıvamı koyulaşıp göz göz olduktan sonra Hindistan cevizini de koyarak karıştırmaya devam ediyoruz.Ocağın altını kapatarak hazırlamış olduğumuz muhallebiyi kekin üzerine döküyoruz.Vişneyi tencerenin içerisine koyuyoruz.Üzerine suyunu dökerek kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra içerisine şekeri döküyoruz.Nişastayı suyla açarak eritiyoruz.Erittiğimiz nişastayı da vişnelerin üzerine dökerek karıştırıyoruz.Biraz daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.Tatlının muhallebisi soğuduktan sonra üzerine vişneli sosu döküyoruz.Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

ISPANAKLI DİLİMLER TARİFİ



ISPANAKLI DİLİMLER TARİFİ

Malzemeler :
1 kg ıspanak
3 yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
Kaşar rendesi (dilediğiniz kadar)
Tuz,karabiber
3 kaşık sıvıyağ

Yapılışı :

Ispanak iyice yıkanır ve iri parçalara bölünür. Tencereye alın ve biraz sönmesini bekleyin.Bir süzgeçe alın ve fazla suyunu süzdürün,karabiber ekleyin. Yumurta,süt, un,sıvıyağ ve kaşarı iyice karıştırın. Ispanağı ve tuzunuda ekleyip yağlı kağıt serili orta boy bir fırın kabına dökün 200 derecede iyice pişene kadar bekleyin ve benim önerim sıcak sıcak tüketin.Ben sade şekline bayıldım ama siz istersenizde sezar sos eşliğinde ikram yapabilirsiniz,nasıl isterseniz o şekilde deneyin şimdiden afiyet olsun.