LOKUMLU ÇAY KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
1 1/3 Su Bardağı Buğday Unu (135g)
1 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (2g)
1 ¼ Çay Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (80g)
2 Yemek Kaşığı Soğuk Tereyağı (35g)
(Küp Küp Kesilmiş)
1 Adet Yumurta
İsteğe Göre 1 Çay Kaşığı Badem veya
Antep Fıstığı Yağı
1 Çay Kaşığı Kırık Antep Fıstığı
1 Çay Kaşığı Küçük Boy Sakızlı Lokum
Yapılışı :
1. Fırınınızı önceden 160°C ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsinize pişirme kağıdı sererek önceden hazırlayın.
2. Un, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu ve Pakmaya Pudra Şekeri'ni eleyerek karıştırma kabına aktarın.
3. Üzerine soğuk ve küp küp kesilmiş tereyağını ekleyip, parmak uçlarınızla ovalayarak un kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Üzerine yumurtayı ve isteğe göre badem yağını ilave edip, hamuru çok kısa yoğurun.
5. İçerisine Antep fıstığı ve sakızlı lokumları ekleyip homojen dağılana kadar kısaca yoğurun.
6. Un serpiştirdiğiniz tezgah üzerinde hamuru ikiye bölüp silindir şeklinde yuvarlayın.
7. Önceden 160°C ısıtılmış fırında 20-22 dakika pişirin.
8. Fırından alıp tırtıklı bir hamur/ekmek bıçağı ile ince dilimler halinde kesip, fırın sıcaklığını 10-15 derece düşürün.
9. Kestiğiniz dilimleri tepsiye yayın ve 8-10 dakika daha pişirin.
10. Fırından alıp, fırın ızgara teli üzerinde soğuyup katılaşana kadar
1-2 saat dinlendirin.
11. Soğuk servis edin.
KAHVE AROMALI ISLAK KEK TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
125 gr oda sıcaklığında yumuşak margarin
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Sosu İçin:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 dolu tatlı kaşığı nescafe
Yapılışı :
Önce sos malzemelerini karıştırıp şeker eriyene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.Kek için yumurta ,şeker ve yağı mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın ,karıştırın.Yağlanmış orta boy kare bir kalıba kek hamurunu döküp düzeltin.160 derecede pişirin (fırına göre süre değişir 30 dakika sonunda kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir).Pişen keki fırından alın ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip sosu üstüne eşit şekilde kaşık kaşık dökün.Oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz.Artan kekinizi üstünü streçle kapatıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
ISLAK KEK TARİFİ 3
Malzemeler :
2 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket margarin
1 paket kakao (küçük paket)
İki buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Tozşeker ve yumurtayı beyazlaşana dek çırpın. Süt, ardından eritilmiş margarin ekleyip iyice çırpın. Üzerine kakao eleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra kullanılmak üzere karışımdan 1 su bardağını kenara ayırın. Kalan karışıma, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip iyice çırpın. Margarinle yağlanmış orta boy fırın tepsisine boşaltıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp, kabından çıkarmadan dilimleyin. Üzerine, kenara ayırdığınız karışımı kaşık yardımıyla dökün. Ilık veya soğuk servis yapın.
DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Bir buçuk su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
Üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı :
Tereyağı veya margarini tozşeker ile birlikte bir kaba alın. Mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Daha sonra yumurtalı karışıma yavaşça eklerken bir yandan da sütü azar azar katın. Hazırladığınız hamura damla çikolatayı ilave edin ve kaşık yardımıyla karıştırın. Yapışmaması için yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
KEDİ DİLLİ TİRAMİSU TARİFİ
Malzemeler :
3 Yumurta
1 Su b. toz şeker
1 Su bardağı un
1 Kahve fincanı süt
4 Yemek kaşığı kakaoKabartma tozu
Vanilya
Kreması İçin :
Yarım lt süt
3 yemek kaşığı un(dolu dolu)
1 Yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 Paket labne peyniri
Üzeri İçin:
1 Paket nescafe
Kakao
Yapılışı :
Yumurtaları şeker ile en az 10 dk.kadar çırpalım.Unu,k.tozu,vanily
YUMUŞACIK PASTANE AÇMASI TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu (oda sıcaklığında)
1 bardak sıvıyağı
2 paket instant maya
2 adet yumurta (sarısı dışına akları içine)
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 bardak kadar)
İçine Sürmek İçin :
Tereyağı
Üzeri İçin :
2 yumurta sarısı
Biraz zeytinyağı
Susam
Yapılışı :
Tüm malzemeler katılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamur üzeri örtülü bir şekilde 1 saat kadar dinlendirilerek mayalandırılır. Daha sonra mayalanmış hamurla çok uğraşmadan poğaça şeklinde elde açılarak yuvarlak hale getirilir.İçine erittiğimiz tereyağından biraz sürülür. Sonra rulo yapılarak iki ucundan ters tarafa çevrilir simit şekli verilerek tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu konarak 1 saat kadarda tepside mayalanması beklenir daha sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirilir. Açmalarımız servise hazırdır.Afiyet olsun
CREME OLE SOSLU SÜNGER KEK TARİFİ
Malzemeler:3 yumurta (oda ısısında beklemiş)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket Dr. Oetker Creme Ole
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Oda ısısında beklemiş yumurtaları şekerle yaklaşık 5 dakika yüksek hızda kabarıp krema kıvamına gelene dek çırpın. Sıvı yağı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesini ilave edin. Ayrı bir kapta unu,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek birbirine katın.Biraz süt, biraz unlu karışımı birbirine yedirerek çırpın. Yumurtalı, sıvıyağlı karışımı unlu karışıma ekleyip,biraz daha çırpın. Bu karışımı ikiye ayırın yarısına kakaoyu ekleyin. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına kakaolu karışımı dökün.Üzerine sade karışımı dökün ve bıçakla biraz birbirine karıştırın. 175 derece pişirin.Kek pişerken Dr. Oetker Creme Ole’yi üzerinde yazılan talimata göre hazırlayın. Kekiniz pişince soğutup, kalıptan çıkarın. Hazırladığınız creme ole’yi sürün. Hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.Afiyet olsun.
TARÇINLI KURABİYE TARİFİ 2
Malzemeler :
250 gram margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından bir parmak eksik un
Üzerine:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Margarini eritip ocaktan alın ve toz şeker ilave edin. şeker eriyinceye kadar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve dövülmüş fındığı ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler ılıkken pudraşekeri ve tarçını karıştırıp kurabiyelerin üzerine eleyin.
GEREBİÇ TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1/2 kg irmik
1/2 kg un
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı mahlep
İçi İçin:
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çorba kaşığı tarçın ve toz karanfil karışımı
Yapılışı :
Zeytinyağındaki asit oranının fazla olmasından dolayı, öncelikle zeytinyağını kızdırıp, içine birkaç küçük parça ekmek atıp kızartın. Soğuması için zeytinyağını kenara alın. Unla irmiği karıştırıp ortasını açın. Önce zeytinyağı, mahlep, su ve karbonatı koyarak iyice yoğurun. Hamuru en az 4-5 saat dinlendirin. Ceviz içini bıçakla kıyın, içine şeker, tarçın ve karanfili koyup karıştırın. Dinlendirilmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Ortasını içli köfte gibi oyarak hazırlanan içten bir kaşık koyup ağzını kapatın. Kapatılan kısmı dışa gelecek şekilde gerebiç kalıbına yerleştirin. Kalıbı hafif yere vurarak gerebiçleri kalıptan çıkartın. Yağlanmış tepsiye dizerek orta hararetli fırında 20-25 dakika pişirin.
Not: Gerebiçi servis yaparken üzerine gülsuyu ve pudra şekeri serpebilirsiniz.İsteğe göre zencefil ve hint cevizi de kullanabilirsiniz.
MARMELATLI KURABİYE TARİFİ 2
Malzemeler :
2 su bardağı un
1 su bardağı kıyılmış badem
75 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı+5 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz karanfil
1 çorba kaşığı tarçın
Arasına:
4-5 çorba kaşığı çikolata kreması
1 su bardağı ahududu marmeladı
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Unu düz bir zemin üzerine eleyip, ortasını havuz gibi açın. Badem, margarin, pudraşekeri, zencefil, karanfil ve tarçın ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Düz zemin üzerinde 3-4 santim kalınlığında açıp yuvarlak kalıpla kesin. Hamurların yarısının ortasını küçük bir kurabiye kalıbıyla yeniden kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, ılınması için dinlendirin. Kurabiyelerin yarısının üzerine çikolata kreması sürüp, 1 çay kaşığı marmelat yerleştirin. Üzerlerine ortası delikli kurabiyeleri kapatın. Pudra şekeri serpip servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)