TARÇINLI KARANFİLLİ KEK TARİFİ



TARÇINLI KARANFİLLİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
* 6 yumurta
* 6 kahve fincanı şeker
* 6 kahve fincanı un
* 1 kahve fincanı kakao
* 1 küçük paket margarin
* Yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil
* 1 kahve kaşığı tarçın
* 1 kahve kaşığı kabartma tozu
* Yarım limon suyu ve rendesi


Yapılışı :
Kalıp yağlanır,unlanır.Fırın yakılır.Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilâve edilir.Elenmiş un, kakao,karanfil,tarçın,kabartma tozu,erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır.Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir.

BÖĞÜRTLENLİ YUMUŞAK BİSKÜVİ TARİFİ


BÖĞÜRTLENLİ YUMUŞAK BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
12 yaprak milföy hamuru
1 yemek kaşığı un
100 gr tereyağı
100 gr toz şeker
1 yumurta
100 gr toz badem
150 gr böğürtlen
25 gr file badem


Yapılışı :
Milföy hamurlarını küçük tart kalıplarının büyüklüğ ünde kesip ya ğlanmış kalıpların içine yerle ştirin. Tereyağı, şeker, yumurta, toz badem ve unu çukur bir kapta karış tırın. Kalıpların içinde bulunan milföylerin içine harcı payla ştırın. üçer adet böğ ürtleni harçlara hafifçe batırarak ekleyin. File badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pi şirin. Ilık olarak servis yapın.Böğürtlenli yumuşak bisküvi artık hazır, afiyet olsun.

HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK TARİFİ


HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK TARİFİ


Malzemeler :
1 paket margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (sarısı üzerine )
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş

Yapılışı :

Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra margarin tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır.Üzerine azar azar elenmiş un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır.Hamur biraz ele yapışan bir kıvamda olunca un eklenme bırakılır.Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır.Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanır.Kalan diğer hamurda aynı şekilde yapılarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır.Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Pişen çöreklerimiz biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev kestikten sonra servis yapalır.

LİMONLU HAŞHAŞLI KEK TARİFİ 2



LİMONLU HAŞHAŞLI KEK TARİFİ 2

Malzemeler :
3 Yumurta
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Süt
12 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Fındık
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2 Limon
2 Çorba Kaşığı Nişasta
6 Çorba Kaşığı Un



Yapılışı :
Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Şekeri ilave edip köpürene kadar çırpıyoruz.Üzerine sütü, sıvıyağı, toz fındığı, mor haşhaşı, limon kabuğu rendesi, limon suyunu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.

PATATESLİ KEK BÖREK TARİFİ


PATATESLİ KEK BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
5 Patates
3 Yumurta
1 Soğan
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
1 Su B. Sulu Yoğurt
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Pk. Kabartma Tozu
100 Gr. Beyaz Peynir
Tuz
Karabiber
Toz Kırmızı Biber
8 Yemek kaşığı Un


Yapılışı :

Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Soğan, dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Yumurtaları Karıştırma kabına kırıyoruz.Sulu yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Beyaz peyniri içine rendeliyoruz. Doğradığımız sebzeleri içine katıyoruz. Kabartma tozu ve 8 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz.Yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

KAKAOLU MUFFİN TARİFİ



KAKAOLU MUFFİN TARİFİ

Malzemeler:
5 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu

Üzerine: 

Pudra şekeri

Yapılışı :
Yumurtaları mikser le birlikte iyice çırpın. Toz şekerle beraber çırpmaya devam edin. Margarini ekleyin. Pirinç unu, un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

REVANİ TARİFİ


REVANİ TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
5 yumurta
2 su bardağı şeker
125 gr. Margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu


Şerbeti İçin Malzemeler :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu


Yapılışı:
Yumurtaları, margarini ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Un, irmik,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, birbirine iyice geçene kadar çırpalım. Daha sonra 40 cm. çapında, yağlanmış fırın tepsisine dökelim.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Diğer yandan bir tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu koyup, kaynatalım. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edip, bir-iki dakika daha kaynatıp, ateşten alalım.Hem revani hem de şerbet ılıklaşınca, şerbetimizi revaninin üzerine döküp, iyice çekip, soğuyuncaya kadar bekleyip, dilimleyelim.Servis yaparken zevkinize göre, üzerine hindistan cevizi, dövülmüş fıstık veya kaymak koyup servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

LİMONLU KEK TARİFİ


LİMONLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı (300-350 gram) un
1 adet limon


Yapılışı :
Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle havalandırarak iyice çırpalım.Limonu güzelce yıkayıp kabuğunu (rendenin küçük kısmı ile) rendeleyelim ve içinin suyunu sıkalım.Daha sonra yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya ekleyerek karıştıralım.Son olarak un ve kabartma tozu ekleyelim.Kek hamurunu yağlanmış kalıba dökülerek 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirelim.Üzerine pudra şekeri serpelim ve dilersiz limon kabukları ile süsleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.

TRİLEÇE TARİFİ


TRİLEÇE TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya (isteğe göre)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Şerbeti İçin Malzemeler :
1 su bardağı süt reçeli
1 su bardağı süt kreması
3 su bardağı süt
( eğer süt reçeli yoksa 1 su bardağı süt veya krema 1 çay bardağı şeker ile karıştırıp ekleyin)


Üzeri İçin Malzemeler :
Karamel sosu


Yapılışı :
Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Beyazlari köpürene kadar çirpin ve kenara alin. Diğer tarafta yumurta sarılarını şekerle koyulaşana ve beyazlaşana kadar çırpın, bu karışıma elenmiş un kabartma tozu ve vanilyayi ekleyin. Yumurta beyazlarını dikkatlice yedirin ve 180 derecede Üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kek pişerken şerbet malzemeleri karıştırın ve karamel sosu hazırlayın. Kek piştiğinde buyuk çatalla kekin her tarafını delin ve ters çevirip oda sıcaklığında ki şerbetini dökün. Daha sonra soğumus olan karamel sosu üzerine yayın.Afiyet olsun.

LİMONLU KREMALI KEK TARİFİ



LİMONLU KREMALI KEK TARİFİ

Tabanı İçin Malzemeler :
2 su bardağı un
½ su bardağı şeker
240 gr tereyağı yada margarin 


Dolgusu İ
çin Malzemeler :
400 ml krema
4 adet yumurta
3 su bardağı limon suyu
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı tuz
4 damla sarı gıda boyası (dilerseniz)
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi


Tabanın Yapılışı:

Un ve şekeri bir kapta harmanlayıp küçük karelere kestiğiniz tereyağını ekleyin. Karışım kırıntı haline gelene kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı dikdörtgen (20cmx30cm) bir kek kalıbının yada fırın kabının tabanına bastırarak döşeyin. Önceden 175 C’ye ısıttığımız fırında 20 dakika pişirin.
Dolgusunun Yapılışı:
Krema ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra limon suyu, un, kabartma tozu, tuz ve gıda boyasını tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin. Fırından çıkardığınız tabanın üzerine önce limon kabuğu rendesini serpin ve sonra dolgu kremasını döküp fırında 20-25 dakika daha pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta 2 saat soğutun ve karelere keserek servis edin. Dilerseniz servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.