İNCİRLİ ÇÖREK TARİFİ
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya (20 gr)
Pudra şeker
İç Harcı İçin :
16 kuru incir
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı ceviz
Yapılışı :
Yıkanmış incirleri küçük sos tenceresine alın. Üzerine süt ilave edip pişirin. İncirler iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çukur bir kaba unu aktarın. Ortasını havuz şeklinde açıp, yarım paket yaş ekmek mayası ve ılık sütü ilave edin. Parmak uçlarınızla mayayı eritin. Yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve toz şekeri ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık su ilave ederek yoğurun. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizle yuvarlak açıp ortasına bir incir ve ceviz yerleştirip yuvarlak şekilde kapatın (hamurun uçlarını ortaya doğru getirerek büzün). Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepside yaklaşık 20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpin. Servis yapın.İncirli çörek artık hazır, afiyet olsun.
ELMALI TURTA TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabarma tozu
İç Harcı İçin:
5 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı şeker
Yapılışı :
Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir.ocakta şeker ve tarçınla birlikte pişirilir.Hamur malzemelerinin tamamı bir kapta karıştırılır ve yoğrulur.Hamur ikiye bölünür.Bir parçası yağlanmış tepsinin altına yayılır.Üzerine elma eşit şekilde dağıtılır.Kalan hamurdan küçük parçalar alınır ve uzun şeritler hazırlanarak iki yönlü elmanın üzerine yerleştirilir.180 c de fırında pişirilir.Servis yapılırken pudra şekeri ile süslenir.Afiyet Olsun.
1 su bardağı şeker
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabarma tozu
İç Harcı İçin:
5 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı şeker
Yapılışı :
Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir.ocakta şeker ve tarçınla birlikte pişirilir.Hamur malzemelerinin tamamı bir kapta karıştırılır ve yoğrulur.Hamur ikiye bölünür.Bir parçası yağlanmış tepsinin altına yayılır.Üzerine elma eşit şekilde dağıtılır.Kalan hamurdan küçük parçalar alınır ve uzun şeritler hazırlanarak iki yönlü elmanın üzerine yerleştirilir.180 c de fırında pişirilir.Servis yapılırken pudra şekeri ile süslenir.Afiyet Olsun.
ELMALI KURABİYE TARİFİ 5
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
1 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve kaşığı kabartma tozu Limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı pudra şeker Yarım paket vanilya
İç Malzemesi:
3 elma
1 çay bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 avuç ceviz içi veya fındık (dövülmüş)
Yapılışı :
Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konup karıştırılır. Su koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca dövülmüş fındık, tarçın katılır. Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğrulur. Hamur 3 bezeye ayrılır ve her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açılır. (çok ince değil orta olsun) her birini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyulur , üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. Orta hararetli(170 C) fırında pembe renkte pişirilir. ;Kenarları pambeleşince 150 ye indirilir. Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzerine vanilyalı pudra şeker elenir. Elmalı kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun.
İNCİRLİ TATLI TARİFİ
Kek Malzemeleri :
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
İnmeye yakın 50gr tereyağı
Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Yapılışı :
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin
KREMALI BROWNİE TARİFİ
Malzemeler:
150 gr iri kıyılmış ceviz
3 paket 80′er gramlık bitter çikolata
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Kreması İçin:
2 paket vanilyalı puding
6 su bardağı süt
Üzeri İçin:
2 paket 80 gramlık bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı krema
Yapılışı:
1- çikolatalı tereyağ ile birlikte benmari usulu eritin. nescafeyi 1 çorba kaşığı sıcak su ile eritip üzerine ekleyin
2- Ilıyınca toz şeker ve vanilyayı katıp karıştırın. yumurtaları teker teker ekleyin çırpın.
3- tuz,un ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın. cevızı ekleyın karıştırın
4- karışımı yağlı kağıt ile kaplanmış 30×30 cm. ebatındaki kalıba dökün önceden ısınmış 180 derecede pişirin
5- soğuyunca üzerine pudingi hazırlayın ılıkken dökün biraz soğumaya bırakın
6- en son üzeri için: çikolata, tereyağı ve kremayı benmari usulü eritip, browninin üzerine yayın. çikolata donunca dilimleyin serviz yapın.
NOT: Kremanın donması ıcın dolapta beklettım browniyi. kekin içindeki çikolata soğuyup donuyor, servisten önce oda ısında bekletin içindeki ıslaklık belli olsun.
AVCI BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
Yarım kilo kıyma
6 tane yufka
1 küçük çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
3 tane kırmızı közlemelik biber (kapya biber)
2 baş soğan
Bir çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
2 tane yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biberi, tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı :
Önce 1 çay bardağı kısırlık ince bulgurumuzu 1 çay bardağı sıcak suyla ıslatıyoruz. Çukur bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağımızda doğradığımız soğanlarımızı biraz kavuruyoruz. Kıymamızı da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. 3 tane kırmızı biberimizi küpler halinde doğruyoruz. Kavrulan kıymamıza ilave edip kısa bir süre daha kavuruyoruz. Islattığımız bulgurumuzu da ilave edip, karıştırıp, altını kapatıyoruz.
Cevizimizi elimizle kırıyoruz, çok ufaklanmasın dişe gelsin. Baharatlarımızı da koyup, maydonozu ince ince doğrayıp iyice karıştırıyoruz.Kalan yarım çay bardağı sıvı yağımıza, yarım çay bardağı su ilave edip çırpıyoruz.
1 tane yufkamızı açıp, yarısına, yağla su karışımından biraz sürüp katlıyoruz. Yine 1 kaşık yağlı karışımdan sürüyoruz ( yeriniz müsaitse tek yufka yağlayın diğerini üzerine koyun. Maksat 2 kat yufka elde etmek).
İkiye katladığımız yufkamızı ortadan 2 ye kesiyoruz sonra tekrar kesip 4 parça elde ediyoruz. İçlerine hazırladığımız kıymalı harcımızdan 2 şer kaşık koyuyoruz. Kenarlarını içine kapatıp gevşek sarıyoruz. 2 tane yumurtayı çırpıyoruz. Geniş düz bir tabağa galeta ununu koyuyoruz. Sardığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz (bu böreği hazırlayıp dondurucuya koyabilirsiniz, kurtarıcı olacaktır) Afiyet olsun.
SÜTLÜ KAKAOLU KOLAY KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta
1+1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1+1/2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1/2 su bardağı kakao
Yapılışı :
Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta iyice kabarana kadar çırpın.Sıvıyağı yavaşça ilave edip çırparak yedirin.
Önce sütü, sonra kakao ile birlikte elenmiş unu ilave edip karışana kadar düşük hızda çırpın.Yağlanmış dikdörtgen cam veya metal kalıba döküp kürdan batırıp çıkardığınızda temiz çıkana kadar pişirin. (165C/350F dereceli fırında yaklaşık 30-40 dakika)
SALYANGOZ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
250 gram margarin
250 gram pudra şekeri
500 gram un
2 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
Yapılışı :
- Margarinle, pudra şekerini krem haline gelene kadar, mikserle çırpın. Kakao hariç diğer malzemelerinin hepsini ilave edin ve yoğurun.
- Hamuru ikiye bölün, yarısına kakao ilave edin yoğurun. İki hamuru da merdane ile ince açın ve üst üstte koyduktan sonra, sıkıca sarın.
- Bir cm kalınlığında kesin ve aralıklarla tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
GÜLLÜ LOKUMLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı gül suyu
Alabildiği kadar un
1 kase Hindistan cevizi
250-300 gr gül lokumu
Yapılışı :
Tereyağı ve pudra şekerini yoğurun. Sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip tekrar yoğurun.Hindistan cevizi ve lokum dışındaki malzemeleri ilave edip yoğurun.Hamurdan parçalar koparın minik toplar yapın içine lokum koyup yuvarlayın.Hindistan cevizine bulayıp 175 derece fırında 25 dakika pişirin.
GÜL TATLISI TARİFİ 2
Malzemeler :
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya, çok az su
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzerine:
Dövülmüş ceviz, tarçın
Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya ve çok az suyu karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru unlu bir zeminde incecik açıp, 2′şer cm kalınlığında şeritler kesin.Ayrı bir yerde şerbet için, şeker, su ve limon
suyunu kaynatıp, soğumaya bırakın.Hamurları, kızgın sıvıyağ da kızartırken, çatalla makarna dolar gibi kıvırarak hamura şekil verin.Kızaran hamurları soğumuş şerbete atın.Biraz bekletip, süzerek servis tabağına alın.Üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serperek servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)