ÇİLEKLİ RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler:
6 yumurta
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Dolgusu için :
400 ml krema
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şeker
300 gr çilek
Süslemek için :
Pudra şeker
Çilek
Bal
Yeşil toz fıstık
Yapılışı :
Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın.
Aklarını kuru bir kapta şeker ile birlikte koyulaşıncaya kadar çırpın.
Sarılarını teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
Vanilya, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın.
Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 185 derece fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin kağıt kısmı yukarıda kalacak şekilde bir mutfak bezine çevirin.
Rulo yaparak soğumaya bırakın.
Kremayı vanilya ve şeker ile katılaşıncaya kadar çırpın.
Keki kağıttan ayırıp içine kremayı yayın.
Çilekleri doğrayarak içine yerleştirin ve tekrar rulo şeklinde sarın.
Üzerine pudra şeker serpiştirin.
Süsleme için çileklerin üzerine bal sürün ve pastanın üzerine dizin.
Toz fıstık serpiştirin ve birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
KESTANE KREMALI RULO KEK TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
5 yumurta
1/3 bardak+ 1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kasığı kabartma tozlu kek unu
2-1/2 yemek kaşığı kakao
Vanilya
İç Dolgusu İçin :
1 bardak çiğ krema
Arzuya bağlı miktarda kestane püresi (ben 200 gm kadar kullanmıştım)
İstenirse 3 çorba kaşığı kadar küçük parçalara kesilmiş kestane şekeri
Dış Kreması İçin :
100-110 gm (2/3 bardak) damla çikolata
1/2 bardak çiğ krema
Yapılışı :
Fırını 200 dereceye ısıtın.Fırın tepsinizi yağlayın, tepsinin tabanını parsomen kağıdı ile kaplayıp, kağıdı da yağlayın ve unlayın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırıp ayrı ayrı kaplara alin. 1/3 bardak şeker ve vanilyayı yumurta sarılarına katip, karışım açık bir renk alıp yoğunlaşana kadar (yaklaşık 3 dakika) mikserle çırpın. Kakao ve kek ununu bu yumurtalı karışımın üzerine eleyerek ekleyin ve mikserle karışmasını sağlayın.Öteki kaptaki yumurta aklarını önce hafif tepecikler oluşana kadar çırpın, sonra ayırdığınız 1 yemek kasığı şekeri buna ekleyip sert tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. (Yumurta beyazlarının iyi kabarması için yağsız ortamda çırpılmaları gerektiğinden, bu aşamadan önce çırpıcıları iyice yıkayıp kurulamayı aman unutmayın.) Yumurta akı köpüğünü yavaşça ve dikkatlice kakaolu, yumurtalı karışıma karıştırın. Mümkün olduğunca az hareketle beyazların tamamen karışmasını sağlayın. Elde ettiğiniz karışımı hazırladığınız tepsiye döküp, her yanına eşit olarak dağıtın, bir kaşıkla yüzeyini düzleyin ve önceden ısıtılmış fırında kek kenarlardan kendini çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Bu yüksek fırın ısısında kekiniz çabuk pişecektir, sakin başka işlere dalmayın! Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra kek tepsisini üzerine kakao ya da pudra şekeri serpilmiş temiz bir mutfak havlusuna ters çevirin.
İç Dolgusu İçin :
1 bardak çiğ kremayı çırpın. İçine kestane püresi ve kestane şekeri parçacıklarını katıp karıştırın. Kekin üzerine bu karışımı eşit şekilde sürün. Kısa kenardan başlayarak sıkıca sarin ve servis tabağına alın.
Dış Kreması İçin :
Damla çikolatayı benmari usulu ya da mikrodalgada eritin. Biraz soğuduktan sonra içine kremayı azar azar katarken, bir yandan da bir çatalla karıştırın. İster bu daha sıvı kıvamda kullanın, ister mikserle istediğiniz daha koyu bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Eğer kremayı sıvıca bıraktıysanız, rulonun üzerine akıtıp, geniş ağızlı bir bıçak yardımıyla her yana dağılmasını sağlayın.Koyulaşması için çırptıysanız, bıçakla boşluk kalmayacak şekilde her yanını kaplayın. Arzu ederseniz, pastanın üstünü çiğ krema ve kestane şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
KARAMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı nescafe
1 çorba kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet hazır pandispanya
Karamel için:
1 adet hazır pandispanya
Karamel için:
1 paket vanilyalı puding
7 adet yumurta sarısı
7 adet yumurta sarısı
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı :
Pandispanya büyüklüğünde yuvarlak bir fırın kabını suyla ısıtın. Karamel için toz şeker ve limon suyunu bir tavaya alın. Şeker renk değiştirinceye kadar pişirin. Şekeri bekletmeden fırın kabına yayın. Karamel için puding, süt, ve yumurta sarılarını karıştırarak pişirin fırın kabının içindeki şekeri üzerine boşaltın. Soğumaya bırakın. Daha sonra soğuk sütü ve toz krem şantiyi çırpın. Krem şantiyi donan karamelin üzerine yayın. Üzerine pandispanyanın tek parçasını yerleştirin. Nescafeyi 1 su bardağı ılık suda karıştırarak çözün. Toz şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışım ile pandispanyayı ıslatın. Kalıbı buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra hafifçe sallayarak karamelin kalıptan ayrılmasını sağlayın. Servis tabağında dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
NEFİS ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
4 adet Yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yapılışı :
Öncelikle malzemelerin hepsi karıştırılır (un ve kabartma tozu hariç).
Sonra üstlerine 1 su bardağı süt eklenir.
Tekrar karıştırdıktan sonra 1 su bardağı kadar malzemeden kenara ayrılır.
Ardından 2 su bardağı un katılır sonra üstüne de 1 paket kabartma tozu eklenir ve tekrar karıştırılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülür.
Fırına sürülür.170 derecede 30-40 dk pişirilir.
Çıkardıktan sonra kek hala sıcakken ayırdığımız sos üstüne dökülür.
Afiyet olsun.
TİRAMİSU TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı dolusu süt
2 çorba kaşığı un
1 adet iri yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
220 gram Labne peynir
1 çorba kaşığı nescafe
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
İsteğe göre biraz şeker
Kedi dilleri
Kakao
Yapılışı :
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına alıncaya kadar pişirin.
Daha sonra, vanilya ve labne peyniri ilave ederek biraz çırpın ve hafif ılıması için bekleyin.
Nescafeyi, ister şeker katarak ister sade olarak, toplam 1 su bardağı ılık su ve süt karışımında eritip, karıştırın.
Baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.
Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.
Kedidili bisküvilerini nescafeli süt ve su karışımın da çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir.
Soğuyan Tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırtarak sonra, çay süzgeci ile üstüne kakao serpin.
VİŞNELİ MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı gül suyu
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı
Sosu için:
1 su bardağı vişne suyu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı vişne
1 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
İlk olarak soğuk sütü, toz şekeri, gül suyunu, nişasta ve dövülmüş damla sakızını derin bir tencereye ilave edip mikserle karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine koyup karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocaktan alıp, sosunu hazırlayın.Bir tencereye vişne suyunu, toz şekeri, nişastayı ekleyerek mikserle karıştırın. Ocağın üzerine koyup karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynatın. Daha sonra bir kup bardağına önce biraz sos, daha sonra muhallebiden koyun. Bu şekilde kat kat doldurun. Pudinqi bir kaba boşaltıp soğuduktan sonra sosunu dökün. Üzerine düz bir şekilde yayıp buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet Olsun:-)
ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
80 gr. bitter çikolata
125 gr. tereyağı,
2 yumurta,
Vanilya
Yarım su bardağı toz şeker,
1 tutam tuz,
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un (yaklaşık)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı :
Kısık ateşte tereyağı ve çikolatayı karıştırarak eritin.Ocaktan alın ve toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin.Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin.Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin.İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alın.Fırın tepsisini 160 derece sıcaklıkta ısıtın.
Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin.
2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın.Afiyet olsun.
ISPANAKLI BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1 kg ıspanak
3 soğan
100 gr sert beyaz peynir
1 kg yufka
4 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
karabiber
Yapılışı :
Ispanağı akan suyun altında iyice yıkayın. Geniş bir kaba su doldurun, içine 1 çorba kaşığı tuz koyun. Ispanakları bu suda yaklaşık 35-45 dakika ıslatın (bu işlemi yapmaktaki amacımız, ıspanağın kumunun suyun dibine çökmesini sağlamaktır). Daha sonra, suyu çok karıştırmadan ıspanakları ayrı bir kaba çıkartın, 2-3 su daha yıkayıp süzün. İyice süzüldükten sonra ince ince doğrayın. Geniş bir tavaya 1 çay bardağı zeytinyağını ve incecik doğranmış soğanı koyun. Soğan altın sarısı renk alana kadar kavurun. Ispanağı ekleyin. Ispanak, saldığı suyu çekip diriliğini yitirene kadar kavurmayı sürdürün. Ateşten alın. Peyniri ufalayarak ıspanağa ekleyip karıştırın. Bu arada tuzunu kontrol edin, (çünkü ıspanak çok tuz kaldıran bir sebze olmadığından beyaz peynirin tuzu yetebilir) gerekiyorsa biraz tuz ve karabiber ekleyin. Fırını 220 derecede ısıtın.Geniş bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın. İçine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. 1,5 çay bardağı zeytinyağını koyun. Bir yandan karıştırmayı sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin. Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkayı tezgâha serin, hazırladığınız sosu yufkanın her yerine değecek biçimde üzerine sürün. Size bakan kenarına uzunlamasına ıspanak döşeyin. Yufkayı ileri doğru rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsinin ortasına kendi etrafında döndürerek gül şeklinde yuvarlayın. Kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayarak her bir ruloyu, bir önceki rulonun etrafına yuvarlayın. Kalan sosu böreğin üzerine gezdirip her yerini ıslatın. Fırının orta rafında rengi iyice pembeleşinceye kadar pişirin, ıspanaklı börek sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapılabilir.
ÇİKOLATALI ELMALI TOPLAR TARİFİ
Malzemeler :
3 paket pötibör bisküvi (ufalanmış)
5 adet rendelenmiş elma
5 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz
Üzerine :
1 adet muz
Sos Malzemesi :
2 su bardağı süt
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kakao
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
100 gr. margarin
Yapılışı :
Ufalanmış bisküvi, rendelenmiş elma, kakao, toz şeker, tarçın ve cevizi karıştırın. Hazırladığınız malzemeden ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayarak toplar yapın. Üzerlerine muz dilimleri yerleştirin. Kürdanla tutturun. Ayrı bir yerde çikolata sos malzemesini, margarin hariç, tencereye alıp ocağa koyun. Isınınca margarini ilave edin. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Elmalı topların üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.
BROWNİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
400 gr.Tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
100 gr Ceviz
1 su bardağı soğuk su
2 adet Yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
400 gr bitter çikolata
Yapılışı :
Çikolataları benmari usulü eritilerek bir köşede biraz bekletin.Şekeri tereyağını iyice çırpın.Çok iyi bir şekilde çırpılmasına dikkat edin.Yumurtaları ilave edin ve tekrar karıştırmaya devam edin.Başka bir kapta Unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek birleştirin.Bu kuru malzemeleri diğer karışımın içine yavaşça ekleyerek karıştırın.Homojen bir karışım sağlayın.Üzerine suyu da ilave edin tekrar karıştırın.Cevizi ve çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın.Derin bir tepside yağlı kağıt koyup karışımı dökün.Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)