KOLAY BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet hazır yufka
2 yumurta
Yarım çay bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Harcı için :
2 kalın dilim beyaz peynir
2 adet yumurta
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı :
Beyaz peyniri çatalla ezdikten sonra yumurta ve maydanozla karıştırın.Börek sosunu hazırlamak için 2 adet yumurta ve et suyunu kâsede karıştırın.İlk yufkanın üzerine sos sürüp yufkayı ikiye katlayın.
Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın.Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.Dilimleyip servis yapın.Afiyet olsun.
PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yufka
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
İç Harcı İçin :
300 gram rendelenmiş tulum peyniri
200 gram labne peyniri
1 çay bardağı süt
Taze fesleğen
Üzeri için :
Eritilmiş tereyağı
Yapılışı :
Tulum peyniri, labne peyniri, süt ve ince kıyılmış taze fesleğeni çukur bir kaba alıp karıştırın.
Yufkayı tezgaha yayıp üzerine tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı sürüp ortadan ikiye kesin.Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.Peynirli karışımı yufkaların kesik tarafına yayıp rulo şeklinde sarın.Kendi ekseninde dolayarak gül şekli verin.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Böreklerin üzerine eritilmiş tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için :
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao
Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri köpürene dek mikserle çırpın.Sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün.Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için 5 dakika bekletin.Kakaolu sosu üzerine döküp dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
BULGURLU CEVİZLİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
6 adet yufka
1 su bardağı köftelik bulgur
Yeteri kadar sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
1 su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı :
Bulguru bir kaba alıp üzerine bulgurla aynı seviyede olacak şekilde sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika şişmesini bekleyin. Tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve kıyma ekleyip kavurun. Ocağı kapatıp bulgur, ceviz, kıyılmış maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz ekleyin. Harmanlayıp kenara alın. Yufkaları üst üste koyup dörde bölün. Geniş kısımlarına harç koyup, kenarlarını içe doğru kapatıp sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayıp kenara alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
PORTAKALLI TARÇINLI KEK TARİFİ
Malzemeler:
3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı +2 yemek kaşığı tozşeker
1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar süt ilave edin
3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ
3 su bardağı un
1 kabartma tozu,
Vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya kavrulmuş fındık
Yapılışı :
Tozşekeri çırpma kabınıza alıp rendelenmiş portakalı ilave edin bir miktar mikserle çırpın
Yumurtaları ilave edip çırpmaya başlayın
Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin. Karışıma koyup hafif karıştırın
Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla birlikte eleyin ve karışıma ilave edip tekrara düşük hızda veya spatula yardımıyla kek hamurunu karıştırın.
Üzüm ve kullanıyorsanız fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın.
Yağlanmış unlanmış veya kağıt serilmiş kek kalıbınıza aktarıp üzerine isterseniz iri kahverengi şeker ve file fındık serpiştirin.Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.Afiyet olsun.
BADEM KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler:
Yarım su bardağı file badem
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma
1 paket vanilya
Yapılışı:
Bademleri ve unu bir tavada iyice kavurunuz. Kavrulan bademler renk değiştirince soğutulmaya bırakınız. Soğuduktan sonra bu bademleri ve unu bir kabın içine alıp içine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya,tereyağ ve yumurta akını koyup iyice yoğurunuz bu karışım kulak memesi kıvamına gelinceye kadar devam ediniz eğer un gerekirse serpiştirerek yoğurmaya devam ediniz ve hamur istediğiniz kıvamda ise 15 dakika dinlenmeye bırakın sonra ister kurabiye kalıbında ister kendi becerinizle hilal şeklini verebilirsiniz yağlı kağıda dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-18 dakika arasında pişiriniz. Soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis ediniz.
KALBURABASTI TARİFİ
Malzemeler:
200 Gram Tereyağı
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Un
1 Su Bardağı Ceviz
Şerbet için:
5 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu
Yapılışı :
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı bütün malzemelerle karıştırılır.Azar azar unu ilave edilerek fazla sert olmayan bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle yassılaştırılır.
Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları içe kıvrılıp rulo şeklinde sarılır.
Sarma işlemi bittikten sonra tepsiye dizilen hamurlar önceden ısıtılmış 180 dereceli
Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Şerbetin Yapılışı :
Geniş tencereye su ve şeker ilave edilir.Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır.Limon ilave edilir.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır.Şerbet ılındıktan sonra, fırından çıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir.Şerbetini çektikten sonra tatlımız servise hazırdır.
Afiyet olsun.
ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 2
Malzemeler :
200 gr bitter çikolata
200 gr tereyağı
3 yumurta
75 ml kefir
85 gr kek unu
85 gr un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
350 gr toz şeker
25 gr kakao
Üzeri için :
230 gr bitter çikolata
200 ml krema
Süslemek için :
Çikolata ruloları
Yapılışı :
Fırını 140 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın. Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın. çikolataya önce yumurta daha sonra un karışımlarını ekleyip karıştırın. Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda ısısında ılınmayı bırakın. Keki kalıptan çıkartıp spatula yardımıyla ganajı kekin üzerine sürün. üzerini çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın.Çikolatalı pasta artık hazır, afiyet olsun.
TİRAMİSU TARİFİ 2
Malzemeler :
1 ad hazır sade pandispanya
1 çay fincanı sıcak su
2 yemek kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı toz şeker
Üstü İçin :
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Krema İçin :
4 su bardağı süt
1 ad yumurta
1 paket labne peyniri (200 gr)
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
Yapılışı:
Önce krema hazırlanır.Süt,un,yumurta ve tozşeker bir tencereye alıp çırpın
Ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir.10 dk soğutun.
Sıcak su,2 çorba kaşığı nescafe ve toz şekerle birlikte karıştırın.
İkiye ayırdığınız pandispanyanın iç yüzlerini karışımla ıslatın
Krema soğuyunca içine labne peyniri ilave edilir,karıştırarak iyice yedirilir.
Kremanın yarısı pandispanyanın iç kısmına sürülür diğer kat pandispanya katı üzerine kapatılır
Kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın 2-3 dk soğuttuktan sonra süzgeç yardımıyla kakao ve Türk kahvesini üzerine serpin.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
KÖSTEBEK PASTA TARİFİ
Malzemeler:
3 tane yumurta
3 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
5 çay bardağı un
1 poşet kakao
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu
Kreması için:
10 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 poşet vanilya
1 poşet krem şanti
İçi için:
4 tane muz
Yapılışı :
Köstebek pastayı yaparken önce kek hamurumuzu çırpmaya başlayalım. Yumurtalar ile şekeri iyice çırpalım ve köpük olunca içerinse süt, sıvı yağ, vanilya, kakao ekleyerek çırpmaya devam edelim. En son un ve kabartma tozunu ekleyelim ve koyu kıvama gelinceye kadar çırpalım. Yağlanmış yuvarlak tepsiye kek hamurunu dökelim ve 180 derece fırında pişirelim. Kabaran ve pişen kekimizi fırından çıkaralım ve ılınmasını bekleyelim. Ayrı bir yerde kremamızı pişirelim. Süt, un, vanilyayı biraz pişirelim. Krem şanti ekleyelim ve çırpmaya başlayalım. Kremamız hazırlanınca pastanın ortasını çukur olacak şekilde parçalar keselim ve kek parçalarını kenara ayıralım. Çukur olan keke krema dolduralım ve üzerine kek parçalarını rendeleyelim. Buzdolabında 2 saat bekletelim.Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)