ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ


ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ

Pandispanyası İçin Malzemeler :
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sıcak su

Çikolatalı Kreması İçin Malzemeler :
300ml. krema (1,5 paket)
300gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı

Krema İçin Not:
Kremayı pastayı pişirmeye başlamadan yaklaşık 2 saat önce hazırlayıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutuyoruz (Kaynama noktasına gelen kremanın içerisine küçük parçalara böldüğümüz çikolatayı ve tereyağını atarak ocağın altını kapatıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Mikser ile 5 dakika çırpıyoruz)

Üzerine Serpmek İçin Malzemeler :
Pudra şekeri

İç Kısmı İçin Malzemeler :
Arzuya göre vişne,fıstık,muz yada çikolata parçaları

Yapılışı :
1. Fırını 180ºC’de ısıtıyoruz.
2. Fırın tepsisine kenarları taşacak şekilde yağlı kağıt seriyoruz.
3. Un, nişasta, kakao ve vanilyayı birlikte eliyoruz.
4. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
5. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
6. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
7. Çırpma işlemine devam ederken yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz.
8. Sırasıyla önce yumurta sarılarını sonra da elenmiş kuru karışımı spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
9. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dökerek yaklaşık 20-22 dakika pişiriyoruz.
10. Fırından çıkardığımız pasta kekini sıcakken uzun kenarından başlayacak şekilde rulo yapıyoruz.
11. Soğumaya yakın ruloyu açarak ganajı her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde sürüyoruz.
12. Sardıktan sonra içte kalacak olan uzun kenarın başlangıç kısmına vişne, muz ya da çikolata parçalarını yerleştiriyoruz.
13. Rulo haline getirip süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiştiriyoruz.
14. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz

KREMALI RULO PASTA TARİFİ


KREMALI RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
6 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya

Krema İçin :
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)


1.Aşama Krema Yapılışı : 
Yumurta, seker, un, limon kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır. Karıştırarak soğutulur.

2.Aşama Pandispanya Yapılışı :
Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. Bakır bir tencerede yumurtalar ile seker çarpılır, iyice koyulaştırılır. Elemiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır.Tepsiye yayılır. Orta hararetli fırında 10- 15 dakika kurutulmadan pişirilir.Soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarılıp açılır.Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine çikolata süsleri serpilir.

NOT :
1) İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya hidistan cevizi rendesi yapıştırılır.
2) Rulo sarılmadan kremanın üzerine muz veya çilek konup beraber sarılabilir.
3) Pandispanya hamuruna ve kremaya 1- 2 avuç dövülmüş fındık veya 1 çorba kaşığı kakao da konabilir.

SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİ


SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2~3 parça damla sakızı


Yapılışı :
Süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. 5 dakika karıştırıp servis kaselerine doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini süsleyerek servis yapın.
Sakızlı muhallebi artık hazır, afiyet olsun.

SUSAMLI TOMBİK SİMİT TARİFİ


SUSAMLI TOMBİK SİMİT TARİFİ

Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık su (hamur katı olursa arttırabilirsiniz)
1 paket yaş maya
4 su bardağı un
Tuz

Yapılışı:
Unun ortası havuz gibi açılır, diğer malzemeler havuza alınır. Elle karıştırarak yavaş yavaş un alınır, yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri kapatılarak 15-20 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlanır. Simit şekli verilir. Önce suya sonra susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir, 10 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Kolay gelsin, Afiyet olsun.

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ


KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
1,5 çay bardağı un

Üzerini Bulamak İçin:
Pudra Şekeri

Yapılışı :
Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Yumuşamış tereyağını ilave edip çırpalım.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyelim. Sütü ilave edip kaşıkla karıştıralım.
Hazırladığımız hamuru 15-20 dakika derin dondurucuda bekletelim.
Bir tabağa pudra şekeri koyalım. Sertleşen hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Yuvarladığımız hamuru pudra şekerine bulayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
Kurabiyeler pişerken yayılacağı için 3-4 cm aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 9-10 dk pişirelim. Süreyi aşmayalım.
İlk çıkarıldığında yumuşak olacak soğuyunca sertleşecektir. Kahve yanında sizlere eşlik edebilecek dışı kıtır kıtır içi yumuşak enfes bir kurabiyedir. Afiyet Olsun.

ÇİKOLATALI MUS TARİFİ



ÇİKOLATALI MUS TARİFİ

Malzemeler :
1 paket kakaolu bisküvi
2 paket kakaolu toz puding (biri bitter, biri normal kakaolu olacak)
3 su bardağı süt
1 paket çikolatalı mousse
Ayrıca 2,5 çay bardağı süt daha

Yapılışı :
Kare borcamın tabanı kakaolu bisküvi ile kaplanır. İki paket puding, bir paket puding tarifine göre yani 3 su bardağı süt kullanılarak hazırlanır. Bu puding bisküvilerin üzerine dökülür.
2,5 çay bardağı soğuk süt ile pişirmeden, sadece çırpılarak hazırlanan mousse da borcama dökülür. Tatlı soğuk olarak dilimlenerek servis edilir.

KOLAY BÖREK TARİFİ


KOLAY BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet hazır yufka
2 yumurta
Yarım çay bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı

Harcı için :
2 kalın dilim beyaz peynir
2 adet yumurta
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı :
Beyaz peyniri çatalla ezdikten sonra yumurta ve maydanozla karıştırın.Börek sosunu hazırlamak için 2 adet yumurta ve et suyunu kâsede karıştırın.İlk yufkanın üzerine sos sürüp yufkayı ikiye katlayın.
Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın.Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.Dilimleyip servis yapın.Afiyet olsun.

PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ



PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yufka
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

İç Harcı İçin :
300 gram rendelenmiş tulum peyniri
200 gram labne peyniri
1 çay bardağı süt
Taze fesleğen

Üzeri için :
Eritilmiş tereyağı

Yapılışı :
Tulum peyniri, labne peyniri, süt ve ince kıyılmış taze fesleğeni çukur bir kaba alıp karıştırın.
Yufkayı tezgaha yayıp üzerine tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı sürüp ortadan ikiye kesin.Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.Peynirli karışımı yufkaların kesik tarafına yayıp rulo şeklinde sarın.Kendi ekseninde dolayarak gül şekli verin.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Böreklerin üzerine eritilmiş tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ


KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ


Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Sosu için :
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao

Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri köpürene dek mikserle çırpın.Sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün.Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için 5 dakika bekletin.Kakaolu sosu üzerine döküp dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

BULGURLU CEVİZLİ BÖREK TARİFİ


BULGURLU CEVİZLİ BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
6 adet yufka
1 su bardağı köftelik bulgur
Yeteri kadar sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
1 su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı :
Bulguru bir kaba alıp üzerine bulgurla aynı seviyede olacak şekilde sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika şişmesini bekleyin. Tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve kıyma ekleyip kavurun. Ocağı kapatıp bulgur, ceviz, kıyılmış maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz ekleyin. Harmanlayıp kenara alın. Yufkaları üst üste koyup dörde bölün. Geniş kısımlarına harç koyup, kenarlarını içe doğru kapatıp sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayıp kenara alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.Afiyet olsun.