ŞERİTLİ POĞAÇA TARİFİ



ŞERİTLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
20gr yaş maya yada 1 paket instant maya
1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılır)
1 çay bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2,5-3 su bardağı un

İç Harcı İçin :
Beyaz peynir ve maydanoz

Üzeri İçin :
Yumurta sarısı ve susam

Yapılışı :

Mayayı sütün içerisinde eritin ve yoğurma kabına alın.Yağ,yumurta akı,tuz ve şekeri ekleyin.Azar azar un ilavesiyle yoğurun.Ele yapışmayan,yumuşak kıvamlı bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalandırın.
İç harcı için; peyniri çatalla ezin,ince doğranmış maydanozla karıştırın.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp dikdörtgen şekilde açın.Kısa kenarlardan bir tarafa bir miktar peynirli iç harçtan yerleştirip yarısına kadar rulo sarın.Diğer yarısını şeritler halinde kesin ve şeritleri üzerinden geçirip alta doğru kıvırın.Tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin, sıcak servis yapın.

HİNDİSTAN CEVİZLİ VİŞNELİ TATLI TARİFİ




HİNDİSTAN CEVİZLİ VİŞNELİ TATLI TARİFİ


Malzemeler :
Yarım paket pasta keki
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. mısır nişastası
2 çorba k. pirinç unu
1 su b. Hindistan cevizi
1 pk. vanilya

Vişne Sosu İçin :
400gr vişne
1 çay b. toz şeker
1 su b. su
1 çorba k. nişasta

Yapılışı :

Keki elimizle ufalayarak cam fırın kabının içerisine alıyoruz.Tencereye sütü döküyoruz.Üzerine şekeri,nişastayı,pirinç ununu ve vanilyayı ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz.Kıvamı koyulaşıp göz göz olduktan sonra Hindistan cevizini de koyarak karıştırmaya devam ediyoruz.Ocağın altını kapatarak hazırlamış olduğumuz muhallebiyi kekin üzerine döküyoruz.Vişneyi tencerenin içerisine koyuyoruz.Üzerine suyunu dökerek kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra içerisine şekeri döküyoruz.Nişastayı suyla açarak eritiyoruz.Erittiğimiz nişastayı da vişnelerin üzerine dökerek karıştırıyoruz.Biraz daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.Tatlının muhallebisi soğuduktan sonra üzerine vişneli sosu döküyoruz.Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

ISPANAKLI DİLİMLER TARİFİ



ISPANAKLI DİLİMLER TARİFİ

Malzemeler :
1 kg ıspanak
3 yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
Kaşar rendesi (dilediğiniz kadar)
Tuz,karabiber
3 kaşık sıvıyağ

Yapılışı :

Ispanak iyice yıkanır ve iri parçalara bölünür. Tencereye alın ve biraz sönmesini bekleyin.Bir süzgeçe alın ve fazla suyunu süzdürün,karabiber ekleyin. Yumurta,süt, un,sıvıyağ ve kaşarı iyice karıştırın. Ispanağı ve tuzunuda ekleyip yağlı kağıt serili orta boy bir fırın kabına dökün 200 derecede iyice pişene kadar bekleyin ve benim önerim sıcak sıcak tüketin.Ben sade şekline bayıldım ama siz istersenizde sezar sos eşliğinde ikram yapabilirsiniz,nasıl isterseniz o şekilde deneyin şimdiden afiyet olsun.

İRMİKLİ ETİMEK TATLISI TARİFİ



İRMİKLİ ETİMEK TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
2 paket etimek yada yeteri kadar

Şerbeti İçin :
4 su bardağı seker
5 su bardağı su

Kreması İçin :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı seker
5 su bardağı süt (1 litre)
1 paket vanilya

Üzeri İçin :
1 paket krem şanti
1 su bardağından biraz az süt

Yapılışı :
Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatıyoruz, kaynadıktan 10-15 dk sonra kapatıyoruz 5-10 dk kadar çok az ılıtıyoruz. Etimekleri iki kat olacak şekilde tepsiye diziyoruz ,şerbeti etimeklerin üzerine döküp hafif çekmeye başlayınca şerbeti kaynattığımız tencerenin içine irmik,şeker,vanilya ve sütü koyup ocakta koyulaşana kadar karıştırıyoruz etimeklerin üzerine sıcak şekilde döküp tamamen soğumaya bırakıyoruz.Süt ve krem şantiyi mikserde köpük haline gelene kadar çırpıyoruz irmiğin üzerine sürmeden önce sıkma torbasına biraz krema koyuyoruz üzerini süslemek için kalan kremayı da irmiğin üzerine yayıp düzeltiyoruz kare kare kesip torbadaki krema ile resimde görüldüğü  gibi süslüyoruz ben boncuk şekerler ve simler kullandım ,sizler istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

SUSAMLI ÇUBUKLAR TARİFİ



SUSAMLI ÇUBUKLAR TARİFİ

Malzemeler :
200 gr tereyağ
1 çay bardağı taze yoğurt
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket mahlepli kabartma tozu
1 yumurta (sarısı içine akı dışına)
1 yemek kaşığı sirke
Yarım yemek kaşığı nişasta
Alabildiği kadar un (yaklaşık 5-6 bardak kadar)

Yapılışı :

Tereyağını oda sıcaklığına getiriyoruz karıştırma kabına alıyoruz.Üzerine nişasta,yumurta akı,zeytinyağı,şeker ve tuzu ilave ederek güzelce karıştırıyoruz.Daha sonra yoğurt,sirke, kabartma tozunu da ilave ediyoruz karıştırıyoruz.Daha sonra azar azar un ekleyerek,kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.Hamuru 10dk dinlendiriyoruz sonra hamurdan büyük parçalar alarak servis tabağı büyüklüğünde,çok ince olmayacak şekilde açıyoruz, açtığımız hamurları bıçakla şerit halinde 1,5 cm aralıklarla kesiyoruz.Daha sonra şeritlerin üzerini önce yumurta beyazına sonra susama batırıyoruz,yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

PORTAKALLI SUFLE TARİFİ



PORTAKALLI SUFLE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı şeker
3 adet portakalın suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
2 yumurta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı margarin
2 paket bisküvi
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
1 top Limonlu Dondurma



 Yapılışı :
Tencereye sütü ve toz şekeri koyup erimeye bırakın. Pirinç unu, portakal suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ateşten alıp yumurta ve yağı ekledikten sonra mikserle karıştırıp soğumaya bırakın.
Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp soğuyan muhallebiyle karıştırın ve kaselere paylaştırın 5 dakika buzlukta bekletin sonra buzdolabının aşağı bölmesine alın. Üzerine Hindistan cevizi serpiştirip bir top limonlu dondurma koyarak servis edin.
Afiyet olsun.

KAKAOLU MÜSLİLİ KURABİYE TARİFİ



KAKAOLU MÜSLİLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
250gr margarin
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un

İçi İçin :
1 su bardağı karışık müsli
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta akı
1 yemek kaşığı süt

Yapılışı :
Oda sıcaklığında ki margarini bir kaba alıp içine pudra şekeri ve yumurta koyup yoğuruyoruz sonrasında sırayla diğer malzemeleri koyup hamuru yoğurup biraz dinlenemeye bırakıyoruz o arada muslinin içine yumurta akı pudra şekeri ve sütü koyup karıştırıyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açıp içine biraz müsli koyup elimizle yavaşça kapatarak yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz hepsini bu şekilde yaptıktan sonra ısıtılmış fırında kurabiyelerin hafif altı ve üzeri kızarana kadar bekletip pişince çıkarıyoruz.Soğuyunca üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz veya pudra şekeri serpebilirsiniz.

MERCİMEKLİ SİMİT BÖREK TARİFİ



MERCİMEKLİ SİMİT BÖREK TARİFİ
 
Malzemeler :
6-7 adet milföy
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 kuru soğan
1 domates
1 kaşık biber salçası
Maydanoz
Karabiber,Tuz
Sıvıyağ,Çörekotu
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Un

Yapılışı :

Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvıyağda kavurun. Salça ve mercimeği ekleyin baharatlarınıda ekleyerek kavurmaya devam edin.Küçük doğranmış domatesleride ekleyin ve bıraktığı suyunu çekene kadar pişirin.Soğuması için bir kenara alın ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Milföyleri tezgaha alın ve yumuşaması için bekledikten sonra unlanmış tezgahta üzerine un serperek uzunlamasına (tek yönde) açın ve dikdörtgen bir hamur elde edin.Uzun kenara harç koyup sarın ve iki ucunu birbirine yapıştırmak suretiyle simit şeklini verin.Tüm hamura aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu dökün.Orta ısılı fırında güzelce kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

PAZILI KÖZLENMİŞ BİBERLİ PİDE TARİFİ



PAZILI KÖZLENMİŞ BİBERLİ PİDE TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım küp yaş maya (21gr)

İç Malzemeleri :
1 demet pazı
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber

Üzeri İçin :
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :

Yemeklik doğranmış soğanlar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Yıkanıp doğranmış pazı yaprakları eklenip, pazılar sönünceye kadar kavrulur. Közlenmiş kırmızı biberler eklenip karıştırılır,tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Un yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır,tuz eklenir. Maya,toz şekerle birlikte ılık sütün içinde eritilir.Sütlü karışım unun ortasına dökülür ve aldığı kadar su ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.Üzerine nemli bir bez örtülerek 15 dakika kadar dinlendirilir.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp unlanmış zeminde oval şekilde açılır.Ortasına iç malzeme yerleştirilir,kenarları içe doğru katlanarak pide şekli verilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 170-180 derece fırında pişmeye bırakılır.Üzeri hafif pembeleşince kaşar rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur.Fırından alınca kenarlarına tereyağı sürülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TARİFİ



DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket hazır Kemalpaşa
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 paket Dr Quetker Damla Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
1 kaşık margarin

Yapılışı :

Şeker ve suyu geniş bir tencerede kaynatın. Kemalpaşaları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar arada karıştırarak kaynatın 15 dakika kadarda dinlenmesi ve şerbetini iyice çekmesini bekleyin.Bu arada süt ve hazır muhallebi tozunu sürekli karıştırarak kaynatın ve 1 kaşık margarin ekleyin.Muhallebiyi altı kısık olarak 1-2 dakika kaynatın.Mikserin yüksek devri ile çırpın.Dikdörtgen yada kare bir borcama şerbetlenmiş Kemalpaşaları, üzerine de muhallebiyi dökün.Tamamını geniş bir kaba boşaltıp  üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve afiyetle yiyin.