HAVUÇ KREMALI KURABİYE TARİFİ
Hamur İçin Malzemeler :
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı dövülmüş fındık
2 adet yumurta
3 su bardağı un
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı susam
Havuç Kreması İçin:
2 adet havuç
3 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı tozşeker
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı silme irmik
1 çay bardağı süt
Yapılışı :
Küçük parçalara ayırdığınız tereyağı, pudraşekeri, fındık ve yumurtayı yoğurma kabına alıp, karıştırın. İçine un ilave edip, iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kesin ve yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra tepsiden alın. Kreması için rendelenmiş havuç, krema, tozşeker, tuz ve irmiği bir tencereye alın. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak, 2-3 dakika pişirin. Sütü katın ve karıştırarak sütü çekene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan aldığınız kremayı ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra kurabiyenin üzerine kremadan 1 çorba kaşığı koyup, diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Kurabiye ve krema bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
FINDIKLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
100 gram kıyılmış fındık
110 gram tereyağı
Üç buçuk çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı un
Bir tutam tuz
Yarım kahve fincanı ahududu reçeli
Yapılışı :
Tereyağı ve toz şekeri mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın. Vanilya ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde un ve tuzu karıştırın. Tereyağlı karışıma ilave edip yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparın. Elinize yapışıyorsa 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bezeleri yuvarlayıp, parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Önce çırpılmış yumurta akına, sonra kıyılmış fındığa bulayın. Fırın tepsisine yerleştirip ortalarına reçeli pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13-15 dakika pişirip servis yapın.
ŞERBETLİ GÜL TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
250 gram margarin
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Şerbeti :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir dilim limon
Yapılışı :
Ön hazırlık olarak şerbet yapılır soğutulur su şeker ocağa alınır 10 dakika kaynatılıp altı kapatılır.Hamur yoğrulur yarım saat dinlendirilir.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınır 0,5 cm kalınlığında açılır.Çay bardağıyla daireler kesilir yuvarlaklar elde edilir.Beş tanesi şekilde görüldüğü gibi yan yana dizilir.Rulo yapılır ortadan ikiye kesilir ve gül sekli ortaya çıkar
tepsiye dizilir 180 derecede pişirilir.Soğuk şerbet dökülür büyük bir zevkle ikram edilir.
KAŞAR PEYNİRLİ KATMER POĞAÇASI TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
3 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket (10 gram) instant maya
1 tutam tozşeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Aralarına Sürmek İçin:
Margarin
İçi İçin:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine:
Susam
Yapılışı :
Yumurta, süt, sıvıyağ, toz maya, tozşeker ve tuzu derin bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru 5 eşit parçaya ayırın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına margarin sürerek hamurları üst üste koyun ve tek bir hamur olacak şekilde, yufka büyüklüğünde açın. 16 adet üçgen kesin ve içlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Sigara böreği sarar gibi sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
HAVUÇLU VE TARÇINLI KEK TARİFİ
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı Margarin
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı Margarin
4 havuç
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
1 muz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı labne peyniri
Yapılışı :
Yumurtalarla şekeri bir kapta çırpın.Margarini de ekleyin.Kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş havucu, tarçınla beraber karışıma ekleyin.Çekilmiş cevizleri de vanilya ile birlikte karışıma ekleyin ve mikserle çırpın.Karışımı unladığınız kek kalıbına alın. Önceden ısınmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.Muz, pudra şekeri ve labne peynirini iyice karıştırarak ezin. Ilık kekin üzerine yayarak servis yapın.
ÜZERİ BİSKÜVİLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
3 Su bardağı un
1 Adet kabartma tozu
1 Adet vanilya
Üzeri İçin :
1 Paket kakaolu petibör bisküvi
2 Paket kakaolu puding
1 Paket kakaolu krem şanti
Yapılışı :
İlk önce keki pişirmek için kaba şekeri, yumurtaları alarak mikserde çırpın. İçine sıvı yağı, sütü, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kakaolu pudingi üzerinde ki tarife göre pişirerek hazırlayın. Puding sıcakken soğumuş kekin üzerine gezdirerek dökerek pudingin üzerine de kakaolu bisküviyi dizerek yerleştirin. 5 tane kadar üzeri için kakaolu bisküvi ayırın. Krem şantiyi sütle çırpın ve soğuyan pudingin üzerine ilave ederek spatula ile yayın. Ayırdığınız bisküviyi de rondodan geçirerek un haline getirin ve kekin üzerine serpiştirin. Bisküvili keki buzdolabında bekleterek servise sununuz. Afiyet olsun.
FİNCANDA TEL KADAYIF TARİFİ
Malzemeler :
500 gr kadayıf
250 gr tereyağı veya bir paket margarin
Şerbeti İçin :
4 bardak şeker
3 bardak su
1 kaşık limon suyu
İçi İçin :
Ceviz veya fındık, fıstık
Yapılışı :
Önce şerbeti yapılır. Kadayıf bir tencereye konur ve didiklenir. Yağ eritilir. Kadayıfın üzerine dökülür. Yağ kadayıfa bir güzel yedirilir. Tepsi yağlanır. Ağzı yayvan fincana, sıkı bir şekilde yarısına kadar kadayıf, iç malzemesi ve tekrar kadayıf doldurulur. Ters çevrilip kubbeler halinde yağlanmış tepsiye aralıksız dizilir. Fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür.Afiyet olsun.
RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 çay bardağı toz şeker
paket kabartma tozu
3 Yumurta
yarım çay bardağı su
1 su bardağı un
paket vanilya
Aroma ve İç Malzemeler :
Hindistan Cevizi
Mango
Yaban Mersini
Şanti Malzemeleri :
1 su bardağı süt
1 poşet toz şanti
Yapılışı :
Öncelikle yumurtaları önceden hazırladığımız büyük bir kapta kırma işlemini gerçekleştiriyoruz. Şekerimizi üzerine boşaltıyoruz. Şekeri çırparak üzerine çay bardağı büyüklüğünde su ekliyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu çırptığımız karışıma ekliyoruz. Hemen ardından unumuzu da bu karışımın üzerine dökerek karıştırmaya başlıyoruz. Çırptığımız karışımı yağlanmış tepsinin üzerine döküyoruz. Fırını daha önceden ısıtılmış bir hale getirerek 10 dakika aralığında pişiriyoruz. Soğuması için kenarda bekletme işlemini uyguluyoruz. Bir diğer tarafta süt ve toz şantiyi karıştırıyoruz. Mangonun kabuklarını soyup hazır hale getiriyoruz. Bu işlem de bittikten sonra kekin üzerine reçel veya marmelat ekliyoruz. hazırlanan şantinin yarısını da sürüyoruz. Yaban mersini dökerek keki rulo halde sarma işlemine geçiyoruz. Kenarda bekleyen az kalan krem şantimizi de kekin üzerine sürme işlemini gerçekleştiriyoruz. Mangoları pastanın üzerine dizerek Hindistan cevizi de eklemeyi unutmuyoruz Muhteşem rulo pasta tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun.
SEBZELİ MİDYE BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :4 taze yufka
2 havuç
yarım kg pırasa
2 patates
1 tutam maydanoz
100 gr. kaşar peyniri
150 gr. beyaz peynir
Sosu İçin :
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
Üzeri İçin :
Yumurta sarısı
Yapılışı :
Pırasaları ince ince doğruyoruz. Havucu ve patatesi rendeliyoruz. Tencereye zeytinyağını döküyoruz. Pırasayı ilave ediyoruz. Havucu ve patatesi de ekliyoruz ve kavuruyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sebzeler tam olarak pişmeyecek, %80 oranında pişmelidir. İç harcı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine kaşar peyniri rendeliyoruz, beyaz peyniri de parçalıyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp ilave ediyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Sosu için, tereyağını eritiyoruz ve bir kaseye döküyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Yufkaları 4′e bölüyoruz. Yufkaların üzerine sostan sürüyoruz. Üçgen şeklindeki yufkanın sivri ucundan başlayıp pili pili yaparak tamamını büzüyoruz. Fiyonk gibi olunca iki ucunu ortada birleştiriyoruz. İç harcı yufkanın uç kısımlarına paylaştırıyoruz. Harcı koyduğumuz yerden başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız kısmı alt tarafa bakacak, üstü kat kat gözükecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
KOLAY BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
3 paket çikolata kaplı lifli bisküvi
1 paket dolgu kreması
2,5 çay bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Süslemek İçin :
Malzemeler :
3 paket çikolata kaplı lifli bisküvi
1 paket dolgu kreması
2,5 çay bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Süslemek İçin :
1 adet Kivi
Yapılışı :
Krema ve soğuk sütü mikserle çırpın. Bisküvilerin çikolatalı kısımları dışa gelecek şekilde iki bisküvinin arasına sütlü karışımdan sürün. Hazırladığınız eklerin kenarlarına bir fırça ile kremadan sürün ve Hindistan cevizi ile bulayın. Bisküviler ve karışım bitene kadar aynı işleme devam edin. Dilimlenmiş kivi ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Yapılışı :
Krema ve soğuk sütü mikserle çırpın. Bisküvilerin çikolatalı kısımları dışa gelecek şekilde iki bisküvinin arasına sütlü karışımdan sürün. Hazırladığınız eklerin kenarlarına bir fırça ile kremadan sürün ve Hindistan cevizi ile bulayın. Bisküviler ve karışım bitene kadar aynı işleme devam edin. Dilimlenmiş kivi ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)