YAĞSIZ LOR KURABİYE TARİFİ


YAĞSIZ LOR KURABİYE TARİFİ


Malzemeler:
*1/2 kg. tatlı lor
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı un
*1 yumurta (sarısı içine, beyazı üstüne)
*1 kabartma tozu
*1 vanilya

Üstünü Batırmak İçin:
*1 çay fincanı tabağı kadar şeker


 Yapılışı:
*Tüm hamur malzemesini bir karıştırma kabında yoğurun (yoğururken biraz zorluk oluyor, yani lor ve un birbirine karışırken biraz kıtır kıtır taneleniyor ama sonra tutunuyorlar) ve buzdolabında birkaç saat dinlendirin. O zaman hamurunuzun daha bir toplandığını ve parça koparılabilir hale geldiğini göreceksiniz.
*Buzdolabından aldıktan sonra elinizi suya batırıp batırıp iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
*Her bir topu önce yumurta akına, sonra şekere batırıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın (birbirine çok bitiştirmeden, yayılma payı bırakarak)
*Önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
*Biraz soluklandıktan sonra tepsiden yavaşça çıkarın.

SUSAMLI BAYAT EKMEK KURABİYESİ TARİFİ


SUSAMLI BAYAT EKMEK KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler:
*2 yumurta 
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvıyağ (zeytinyağı dışında bir türünü tercih edin)
*Yarım su bardağı şeker (tatlıca seviyorsanız biraz arttırın)
*3,5 ila 4 su bardağı kadar rondolanmış bayat ekmek kurusu
*2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
*1 çay kaşığı tarçın
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya (vanilya yerine damla sakızlı vanilin veya toz damla sakızı tercih edebilirsiniz)


Yapılışı:
*Yumurta, yoğurt, yağ, susam, tarçın, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırma kabında karıştırın.
*İçine ilk etapta 3,5 su bardağı rondo ekmek kurusunu katıp yoğurun. Hamurunuz kulak memesi kıvamından biraz daha sert olmalıdır, o nedenle gerekiyorsa ilave yapın (ekleyeceğiniz ekmek kurusu miktarı, yumurtaların büyüklüğüne ve yoğurdun kıvamına göre de değişebilir)
*Yanınızda bulunduracağınız bir küçük tabak suya elinizi batırıp ıslatın ve ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurları önce elinizle sıkıp, sonra bastırmadan kabaca yuvarlayın ve top olarak yağlanmış tepsiye sıralayın (hamur biraz kıtırlı olacağından yuvarlarken dağılmaması için sıkmamanız gerekiyor)
*Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.
*Kurabiyeleriniz soğudukça sertleşecek ve esas kıvamını bulacaktır, biraz ılınmadan tepsiden almayın.

ZENCEFİLLİ KARANFİLLİ KURABİYE TARİFİ


ZENCEFİLLİ KARANFİLLİ KURABİYE TARİFİ


Malzemeler:
*2,5 su bardağı un (benim hamuruma yetmedi, ilaveten 1 su bardağı kadar daha kullandım, siz kıvamına göre ayarlayın)
*1 tepeleme çay kaşığı karbonat
*2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
*Yarım çay kaşığı tarçın
*Yarım çay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
*125 gr.tereyağı veya margarin (oda ısısında)
*1 + 1/4 su bardağı ince toz şeker
*1/4 su bardağı kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı pekmez
*1 tatlı kaşığı limon suyu


 Yapılışı:
*Unu, karbonatı ve baharatları birlikte bir kaba eleyin.
*Margarin veya tereyağını şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
*Yumurtayı ekleyip biraz daha çırpın.
*Pekmez ve limon suyunu yedirerek ekleyin.
*Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla karıştırarak hamura yedirin.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top yapın ve tabaktaki şekere üstlerini batırıp (bastırmadan) yağlanmış tepsiye sıralayın (her birinin arası en az topun kendisi kadar olsun, yayılacaklar çünkü)
*Önceden ısıttığınız 165 derecelik fırına sadece 12-13 dakika kadar verin.
*Çıkaracağınız zaman kurabiyeler yumuşak olup, ellediğinizde üstleri çökebilir; hatta biraz çökmelidir de çünkü soğudukça sertleşeceklerdir. Endişelenmeyin:)
*Tepsiyi çıkarın ve biraz soğuyana kadar kurabiyeleri ellemeyin.

FINDIK RÜYASI TARİFİ


FINDIK RÜYASI TARİFİ

Malzemeler:
1 yumurta (sarısı içine,beyazı üstüne)
Kırılmış haliyle yarım su bardağı kırık fındık
3 su bardağı un (ben 2 ölçü kepekli,1 ölçü beyaz un kullandım)
125 gr. kendinden yumuşak veya oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin veya tereyağı (dilerseniz Yarım su bardağı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (vanilya sevmiyorsanız tarçın da kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
Yumurtanın beyazını ve kırık fındığı ayrı birer tabağa koyup geri kalan malzemeyi bir kapta karıştırın ve yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde veya benimkiler gibi minik kurabiyeler elde etmek istiyorsanız kalamata zeytin büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine biraz bastırıp önce yumurta akına sonra kırık fındığa batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca tepsiden alıp servis edin.

PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ


PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İç Harcı İçin:
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı fındık
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı süt
Yarım pasta keki
Marmelat

Yapılışı :
Karıştırma kabına tereyağını,1 adet yumurtayı,esmer şekeri portakal kabuğu ve portakal suyunu ve üzerine alabildiği kadar un ilave ederek bir hamur elde edin.İç harcı için kurutulmuş keki ve fındığı parçalayıcıdan geçirin.Karıştırma kabına parçalanmış keki,fındığı,kakaoyu ve sütü
ilave ederek karıştırın.Kıvamı şekil verebilecek kıvamda olmalı.Kurabiye hamurunu merdane ile açın.Su bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller elde edin.Yuvarlak hamurun üzerine iç harçtan ekleyin üzerine yine hamurdan kapatın.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

İKİ RENKLİ KURABİYE TARİFİ


İKİ RENKLİ KURABİYE TARİFİ


Malzemeler:
2 yumurtanın sarısı
1 yumurtanın beyazı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket (250 gr) margarin (eritilmiş)
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :
1. Yumurtaların sarılarını, beyazını ve pudra şekerini çukur bir kaba koyun. Mikserle şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
2. Erimiş margarini kaba ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3. Unu ve kabartma tozunu bir elek yardımıyla eleyin. Her bardaktan sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol edin. (3,5 bardak oda sıcaklığına göre az veya fazla gelebilir). Yumuşak bir hamur elde edin.
4. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasına kakao ekleyip bu parçayı yoğurun.
5. Kakaolu ve sade hamurları merdane yardımıyla aynı büyüklükte açın.
6. Kakaolu parça üste gelecek şekilde üst üste koyun ve rulo halinde sarın.
7. Rulonun çok fazla kalın olmaması lazım. Bu yüzden elinizle ruloyu biraz yuvarlayarak inceltin.
8. 35-40 dakika kadar buzdolabında bekletin.
9. Buzdolabından çıkarıp ince bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında halkalara kesin.
10. Fırını kek ayarında 180C’ye getirin, ısınsın. (önceden ısıtılmamış fırına koyarsanız kurabiyeler yayılır)
11. Halkaları yağlanmamış tepsiye dizin.
12. Tepsiyi fırına yerleştirip kurabiyeler pişene kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.

ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ


ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
250 gr tereyağ (1 yemek kaşığı tereyağ 25 gr)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru üzüm
2 yumurta (1 adet sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un

Yapılışı :
Un hariç tüm malzemeyi karıştırın.Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.Küçük parçalar kopararak şekil verin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin.Önceden 175 C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.Afiyet olsun.

BALKABAKLI KALP KURABİYE TARİFİ


BALKABAKLI KALP KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
Üç buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
12 çorba kaşığı pudraşekeri
150 gram margarin
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı limon suyu

Arasına:

1 su bardağı şekerli kabak püresi

Üzeri İçin:

120 gram bitter çikolata 

Yapılışı :
Unu kabartma tozu ile robota koyup bir-iki tur karıştırın. Ardından pudraşekeri, margarini, yumurta ve yumurta akı ile limon suyunu ekleyip karıştırın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan alıp, 2 parçaya ayırın ve hafif unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla yarım santimden ince olacak şekilde açın. Kalp şeklindeki kalıp yardımıyla hamurlar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş kurabiyelerin bir yüzüne çikolata, çikolatanın da üzerine kabak püresini sürün. Püreli kurabiyenin üzerini başka bir kurabiye ile kapatın. Bu işlemi kurabiyeler bitene dek tekrarlayın.

BADEMLİ ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ


BADEMLİ ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
* 125 gr eritilip soğutulmuş tereyağı
* 1 su bardağı toz badem
* 1 su bardağı un
* 0,5 su bardağı nişasta
* 3 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 2-3 damla acı badem aroması
* 30 gr bitter çikolata


 Yapılışı :
- Fırınınızı 175º C'ye ayarlayıp çalıştırın.
- Bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
- Hamurdan küçük ceviz kadar parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca eritilmiş çikolatayı yağlı kağıttan yapacağınız külaha koyup kurabiyelerin üzerini süsleyin.

KAHVELİ KURABİYE TARİFİ


KAHVELİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125gr. oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta ( 1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
1 su bardağı toz seker
2 çorba kasığı dolusu nescafe
1 paket kabartma tozu
3 çorba kasığı süt
3 su bardağı un


Üzerine:
1 su bardağı fındık yada ceviz


Yapılışı :
 1. Margarini, şekeri, yumurtaları ( 1 adet yumurtanın beyazını ayırın), sütü bir kabin içinde elinizle karıştırın.
2. Daha sonra 2 su bardağı un, kabartma tozunu, kahveyi yavaş yavaş bu karışıma karıştırın. Halen hamuru çok cıvık. Elinize kalan 1 su bardağı undan bir kısmını dökün ve elinizdeki hamurları kaptaki hamura katin. Böylece kalan unu hamura karıştırırken elinize hamur yapışıp kalmayacaktır. Yavaş yavaş kalan unu da hamura yedirin. Halen hamuru un almak ister.Fakat daha fazla un katarsanız kaya gibi sert kurabiyeleriniz olur.
3. Hamurdan cevizden çok az küçük parçalar koparıp önce yumurta akına daha sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.Hamurları koparıp yuvarlarken ara ara elinizi unlayın . Böylece yapışmaz. (normalde kurabiye hamurlarında süt yoktur. o yüzden elinize yapışmaz. Bu tarifte var. O yüzden elinize yapışır.)
4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar (20-25 dakika kadar) pişirin.
5. Fırın tepsisinde 15 dakika kadar soğuttuktan sonra tepsiden alin.