MUHALLEBİLİ MUSKA TATLISI TARİFİ


MUHALLEBİLİ MUSKA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 paket hazır baklavalık yufka

Muhallebisi İçin:
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı ince dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:
150 gr eritilmiş tereyağı

Yapılışı:
Önce muhallebisi hazırlanır; süt, vanilya, un ve şeker orta ateşte karıştırılarak pişirilir.Ocağın altı söndürüldükten sonra tereyağı eklenir ve mikserle 4-5 dakika çırpılır. Cevizler de eklenerek soğumaya bırakılır.Bu arada şerbeti hazırlanır; su ve şeker kaynatılır.Baklavalık yufkalar, 10’ar cm genişliğinde kesilir. Araları yağlanan dört yufka üst üste getirilerek içerisine muhallebi yerleştirilir ve muska şeklinde sarılır.Muska şeklindeki tatlıların üzerine tereyağı sürülür. Ilık şerbet tatlıyla buluşturulur.

MEYVELİ KEK TARİFİ


MEYVELİ KEK TARİFİ

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı meyve şekerlemesi (marketlerde karışık olarak satılmakta)
1 su bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı :
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.Sonra süt ve sıvıyağı ilave edin ve karıştırın.Meyve şekerlemesini ekleyin.Pirinç ununu, 1 bardak unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.Kıvamını kontrol ederek kalan yarım bardak unu gerekirse ilave edin.Yağlanıp unlanmış baton kek kalıbına karışımı koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ


ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı un
1, 5 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üst Sosu İçin :
1 su bardağı kakaolu karışım
1 su bardağı süt

Üzeri İçin :
Ceviz



Yapılışı :
Yumurta ile şekeri çırpın.İçerisine süt ve sıvıyağ ekleyin.El çarpıcısı ile karıştırın.Tüm kuru malzemeleri elekten geçirip karıştırın.Hazırlanan malzemeden 1 su bardağı üzeri için ayırın.Yağlanan unlanan kek kalıbına dökülerek 40 dakika 180 derecede pişirilir. Fırından çıktıktan sonra çatalla delikler açılır.Üzerine 1 bardak süt eklenir. Ayrılan krema eklenerek 2 dakika daha fırında tutulur.Soğuyunca dilimlenerek servis edilir.

PATATESLİ ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ



PATATESLİ ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
6 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi İçin :
6 adet patates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz

Yapılışı :
Hamur malzemesi tamamı karıştırılarak mayalı güzel bir hamur elde edilir 15-20 dakika dinlendir.6 adet patates haşlandıktan sonra soğan ve baharatlar ve salçayla kavrulur.Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp bardakla keserek içleri patates harcıyla doldurulur.Önce ikiye katlanan hamur 2 ucundan birleştirilerek tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı gezdirilir.25-30 dakika 180 derece pişirilir.

KATMER TARİFİ 3


KATMER TARİFİ 3


Hamuru İçin :
200 gram un
10 gram tuz
Yeterince su

İçi İçin :
200 gram fıstık
100 gram şeker
Sıvı yağ
Sade yağ
200 gram irmik kaymağı

Yapılışı :

Öncelikle kulak memesinden biraz sert kıvamlı olmalıdır.Hamuru yoğurup bezelere ayırdıktan sonra 1 gün dinlendirmesi gerekir.Açılması için tabak boyunda açılıp 1 saat daha dinlendirilir.Tezgahı hafif yağlayarak hamur açılır.Kalın olan kısımlar el yardımıyla kesilir.İçerisine 2 yemek kaşığı kaşık fıstık, 1 avuç kaymak,1 yemek kaşığı şeker konulup mektup misali katlanır.3 dakika 200 derecede pişirilir ve servis edilir.

KÜNCÜLÜ AKIT TARİFİ


KÜNCÜLÜ AKIT TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı susam
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı pekmez
1 çay bardağı toz şeker

Yapılışı :
Susamları 5 dakika tavada kavuruyoruz.Ceviz ve pekmez ilave edilerek biraz daha kavuruyoruz.1 çay bardağı toz şekeri üzerine ekliyoruz.Şekerin erimesi sağlıyoruz.Hazırlanan tarif tepsiye yayıp buzdolabında soğutuyoruz.Afiyet olsun.

AĞZI YUMUK TARİFİ


AĞZI YUMUK TARİFİ

Malzemeler :
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı ceviz içi
Alabildiğince un
Pul biber
Karabiber
Tuz

Yapılışı :
Hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak içinin hazırlanması beklenir.


İçi için :
Soğan ve kıyma kavrulur. Baharatlar eklenir.1 çay bardağı ceviz içi eklenir.Hazırlanan iç hamurun içine konularak el yardımıyla kenarlarından kapatılır.Kıymalı taraftan kızartılmaya başlanır.

DİYARBAKIR ÇÖREĞİ TARİFİ


DİYARBAKIR ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
200 gram tereyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı anason
2 çorba kaşığı mahlep
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı çörek otu

Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
Susam

Yapılışı :
Kuru malzemeleri geniş bir kasede karıştırın.Ardından sıvı malzemeleri ekleyerek güzelce yoğurun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.Hamur dinlendikten sonra istediğimiz şekilde şekillendirip üzerine yumurta sarısı ve susam
konulduktan sonra 180 derece kızara kadar pişirilip servis edilir.

LİMONLU REVANİ TARİFİ


LİMONLU REVANİ TARİFİ

Malzemeler :
1 fincan un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu
Yarım limon suyu

Şerbeti İçin :
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 limon suyu

Yapılışı :
Su ve şeker kaynatılır.1 tane limon suyu eklenerek bir kaç dakika daha kaynatılıp altı kısılır.Önce yumurta ve şeker çırpılır. Daha sonra tüm malzeme eklenerek revani keki hazırlanır.180 derecede 35 dakika pişirilir.Daha sonra soğuk şerbet dökülerek servis edilir.

PİZZA TARİFİ


PİZZA TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı mısır unu
Tuz

Üzeri İçin :
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk, mantar, zeytin, biber

Sosu İçin :

4 adet rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
2 diş dövülmüş sarımsak


Yapılışı :
Mısır unu dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.30 dakika mayalandırın.Mayalanan hamur ince şekilde açılır.Tepsinin dibi önce mısır unu serpilir.Hamur tepsiye döşenir.10 dakika 180 derece pişirilir.Tepsi çıkartılır. Kenarlarından bıçakla delikler açılır.Bol bol kaşar peyniri yerleştirilir.Ortasına rendelenmiş domates ve salça eklenir.Diğer üst malzemeleri istenilen şekilde eklenerek 15 dakika daha fırınlanır.Çıkan pizzanın üzerine bol kaşar peyniri serpilerek 1 dakika daha fırınlanıp servise sunulur.