PAZILI BURMA TARİFİ



PAZILI BURMA TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
3 su bardağı un
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

İç Malzemeleri :
5 bağ pazı
5 adet soğan
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kasesi pirinç
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber

Yapılışı :

1 yumurta sarısı,5 yemek kaşığı yoğurt,biraz su ve sıvıyağ,3 su bardağı un ile güzelce yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur dinlenirken,pazılar ince ince doğranır.Doğranan pazılar bir kase pirinçle haşlanırken, küp küp doğranan soğanlar yağda kavrulmaya başlanır.Bu sırada haşlanan pazı ve pirincin suyu iyice süzülür.Suyu alınan pazı ve pirinçler soğanlara eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
Kavrulan malzemeler bir kaba alınırken dinlenen hamur bezelere bölünür ve nişastayla açılır.Açılan yufkaların içerisine pazılı malzeme eklenir ve yuvarlanarak sarılır.Sarılma işleminiz ardından yufka büzülerek fırın tepsisine yerleştirilir.Ayrılan tüm bezelere aynı işlem uygulanarak üzerlerine yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağı sürülür.Isıtılan fırında pişirilir.Pazılı burma sunuma hazırdır.

MİKRODALGADA ISLAK KEK TARİFİ




MİKRODALGADA ISLAK KEK TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
3 adet yumurta
1-1.5 su bardağı şeker (isteğe bağlı)
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu ve vanilya


Sosu İçin :
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao

Yapılışı :
Öncelikle 1 bardak süt, 2 kaşık şeker ve 2 kaşık kakaoyu bir kaba koyup 1-2 dk.ocakta şeker eriyinceye kadar ısıtın ve bekletin.(ben sosunda çiğ yumurta sevmediğim için sosunu ayrı yapıyorum).
Keki için yumurtaları ve şekeri mikserin hızlı ayarında beyazlaşıncaya kadar çırpın. Daha sonra yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kapta eledikten sonra sıvı karışıma ilave ederek düşük ayarda biraz daha çırpın. Mikrodalga fırına sığacak bir kabı yağlayıp (kenarlarının biraz yüksek olmasını tavsiye ederim) içine karışımı boşaltın. Mikrodalgayı en yüksek ayarda 7 dk.ya ayarlayın. Süre dolduktan sonra kontrol edip pişmediyse 1 dk.daha pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne hazırladığımız sosu döküp dilimleyin. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

İRMİKLİ PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ



İRMİKLİ PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
3 çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
5 çay bardağı un
2 adet yumurta


Üzeri İçin:
2 adet küçük boy portakalın suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı :
Derin bir kaba irmik, tereyağı, pudraşekeri, kakao, vanilya ve unu alın. Tüm malzemeyi yoğurun. En son yumurtaları katıp, tekrar yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin (un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz). Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine sıcakken portakal suyu ile pudraşekeri karışımını dökün. Üzerlerine bir örtü örtün ve soğuduktan sonra servis yapın.

UN HELVASI TARİFİ



UN HELVASI TARİFİ

Malzemeler :
125 gram tereyağı
125 gram margarin
İki buçuk su bardağı un
İki buçuk su bardağı ılık süt
2 su bardağı tozşeker

Üzerine:

Tarçın, ceviz

Yapılışı :
Tereyağı ve margarini bir tencereye alın. Yağ kızınca üzerine un ilave edip, tahta bir kaşıkla, kısık ateşte pembeleşene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Karıştırdığınız tahta kaşığın arka kısmında helva kaynamaya başlayınca (göz göz olunca) tozşekeri katın. Hemen ardından üzerine ılık sütü boşaltın ve ocağın altını kapatıp, sütü çekene kadar karıştırın. Daha sonra kaşıkla şekil verip, servis tabağına alın. Üzerine tarçın serpip, cevizle süsleyin. Sıcak ya da soğuk servis yapın.

PORTAKALLI İRMİK HELVASI TARİFİ


PORTAKALLI İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler :
500 gram irmik
4 su bardağı süt
3 su bardağı tozşeker
350 gram margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Süslemek İçin:
Kavrulmuş dolmalık fıstık, rendelenmiş portakal kabuğu


Yapılışı :
Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. Diğer taraftan margarini eritip, dolmalık fıstıkları pembeleştirin. Üzerine irmik ilave edip sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Kaynayan sütlü şurubu sürekli karıştırarak irmiğe ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. irmik şurubu tamamen çekene dek pişirip ocaktan alın. Arzunuza göre şekillendirip, süsleyerek servis yapın.

HAŞJAŞLI PATATESLİ AÇMA BÖREK TARİFİ



HAŞHAŞLI PATATESLİ AÇMA BÖREK TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı su

İç Malzeme İçin:
4 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1'er tatlı kaşığı nane, pulbiber ve karabiber

Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı haşhaş


Yapılışı :
Öncelikle iç malzeme için patatesleri derin bir kapta ezin. içine, tuz, nane, pulbiber ve karabiber katıp, karıştırın. Hamur için yoğurma kabına un, tuz ve kabartma tozunu koyup, ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, sıvıyağ, yumurta, sirke, süt ve su katıp, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin. 15 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı küçük yuvarlaklar şeklinde açın. Tekrar üzerlerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurları 20 cm genişliğinde olacak şekilde merdaneyle açın. Geniş ucuna patatesli iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 10-15 dakika bekletin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

SİYAH PİRİNÇ SÜTLACI TARİFİ




SİYAH PİRİNÇ SÜTLACI TARİFİ

Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış sezon siyah pirinç
2 su bardağı siyah pirinç suyu ya da isteğe bağlı yağsız süt
4/3 su bardağı esmer şeker

Süslemek İçin :
Beyaz badem
Çilek

Yapılışı :
Siyah pirinçleri iyice yumuşayıp ( bu süre yaklaşık 1 saattir) 2 su bardağı suyu kalacak şekilde pişirin.Ardından şeker ilave edin ve orta ateşte kıvama gelene kadar pişirin. (Eğer sütle pişirmek isterseniz siyah pirinçler yumuşayınca 2 bardak sütü ilave edin ve aynı işlemden geçirin)
Kaselere koyarak soğumaya bırakın. Üzerini badem ve çilekle süsleyin.

PUF KURABİYE TARİFİ



PUF KURABİYE TARİFİ

Kurabiyesi İçin Malzemeler :
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ


Kreması İçin :
2 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Üzeri İçin :
Renkli pasta süsleri

Yapılışı :
Kurabiye hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri derin bir kaba alın.Tüm malzemeler özleşene kadar hamuru iyice yoğurup 15 dakika bekletin.Hamuru orta incelikte açıp çay bardağının ağzıyla kesip yuvarlak şekiller çıkarın.Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin.Kremasını hazırlamak için krem şanti ve sütü; kıvamı koyulaşana kadar mikserle çırpın.Kurabiyelerin üzerine 1 yemek kaşığı krem şanti koyup renkli pasta süslerine batırın.Tüm kurabiyeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.Afiyet olsun.

MİKRODALGADA VİŞNELİ EKMEK TATLISI TARİFİ



MİKRODALGADA VİŞNELİ EKMEK TATLISI TARİFİ
 
Malzemeler:
1,5 su bardağı taneli vişne reçeli
1 su bardağı su
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 adet bayat ekmek

Yapılışı:
Bayat ekmeği elinizle ince ince doğrayın, ekmeklerin içini çıkartın. Mikrodalganızın ızgara bölümünü en güçlü ayarında, 3 dakika pembeleştirin.Vişne reçelinizin üstüne 1 bardak kaynar su ekleyip, mikrodalgada ağzı kapalı bir kapta 800 wattta 5 dakika kaynatın. İçinden vişneleri çıkartıp başka bir kaba alın. (Mikrodalganız dereceliyse 4. dereceyi ayarlayın.)
Vişne reçeliyle yapmış olduğunuz şurubu, pembeleştirdiğiniz ekmek dilimlerinin üzerine dökün. Mikrodalganızı 200 wattta 8 dakika çalıştırın. (2 dakikada bir kabınız elinizle hafifçe sallayın, ekmeklerinizin yapışmasını önlemek için.)Krem şantinizide hazırladıktan sonra, soğumuş vişne tatlınızın üzerine sürün. Ayırdığınız vişnelerle süsleyin. Afiyet olsun.

ETİMEK TATLISI TARİFİ 2



ETİMEK TATLISI TARİFİ 2


Malzemeler:
1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Muhallebi İçin:
yarım paket margarin
3 Türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
Vanilya
Damla sakızı (isteğe bağlı)

Üzeri için:
Krem şanti

Yapılışı :
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır. Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür. Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür. Krem şantisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.AFİYET OLSUN.