PORTAKALLI TARÇINLI KEK TARİFİ



PORTAKALLI TARÇINLI KEK TARİFİ
 
Malzemeler:
3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı +2 yemek kaşığı tozşeker
1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar süt ilave edin
3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ
3 su bardağı un
1 kabartma tozu,

Vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya kavrulmuş fındık

Yapılışı :
Tozşekeri çırpma kabınıza alıp rendelenmiş portakalı ilave edin bir miktar mikserle çırpın
Yumurtaları ilave edip çırpmaya başlayın
Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin. Karışıma koyup hafif karıştırın
Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla birlikte eleyin ve karışıma ilave edip tekrara düşük hızda veya spatula yardımıyla kek hamurunu karıştırın.
Üzüm ve kullanıyorsanız fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın.
Yağlanmış unlanmış veya kağıt serilmiş kek kalıbınıza aktarıp üzerine isterseniz iri kahverengi şeker ve file fındık serpiştirin.Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.Afiyet olsun.

BADEM KURABİYESİ TARİFİ



BADEM KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler:
Yarım su bardağı file badem
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma
1 paket vanilya

Yapılışı:
Bademleri ve unu bir tavada iyice kavurunuz. Kavrulan bademler renk değiştirince soğutulmaya bırakınız. Soğuduktan sonra bu bademleri ve unu bir kabın içine alıp içine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya,tereyağ ve yumurta akını koyup iyice yoğurunuz bu karışım kulak memesi kıvamına gelinceye kadar devam ediniz eğer un gerekirse serpiştirerek yoğurmaya devam ediniz ve hamur istediğiniz kıvamda ise 15 dakika dinlenmeye bırakın sonra ister kurabiye kalıbında ister kendi becerinizle hilal şeklini verebilirsiniz yağlı kağıda dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-18 dakika arasında pişiriniz. Soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis ediniz.

KALBURABASTI TARİFİ


KALBURABASTI TARİFİ

Malzemeler:
200 Gram Tereyağı
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Un
1 Su Bardağı Ceviz

Şerbet için:
5 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu

 

Yapılışı :
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı bütün malzemelerle karıştırılır.Azar azar unu ilave edilerek fazla sert olmayan bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle yassılaştırılır.
Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları içe kıvrılıp rulo şeklinde sarılır.
Sarma işlemi bittikten sonra tepsiye dizilen hamurlar önceden ısıtılmış 180 dereceli
Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.

Şerbetin Yapılışı :
Geniş tencereye su ve şeker ilave edilir.Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır.Limon ilave edilir.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır.Şerbet ılındıktan sonra, fırından çıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir.Şerbetini çektikten sonra tatlımız servise hazırdır.
Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 2


ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 2

Malzemeler :
200 gr bitter çikolata
200 gr tereyağı
3 yumurta
75 ml kefir
85 gr kek unu
85 gr un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
350 gr toz şeker
25 gr kakao

Üzeri için :
230 gr bitter çikolata
200 ml krema

Süslemek için :
Çikolata ruloları

Yapılışı :
Fırını 140 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın. Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın. çikolataya önce yumurta daha sonra un karışımlarını ekleyip karıştırın. Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda ısısında ılınmayı bırakın. Keki kalıptan çıkartıp spatula yardımıyla ganajı kekin üzerine sürün. üzerini çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın.Çikolatalı pasta artık hazır, afiyet olsun.

TİRAMİSU TARİFİ 2



TİRAMİSU TARİFİ 2

Malzemeler :
1 ad hazır sade pandispanya
1 çay fincanı sıcak su
2 yemek kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı toz şeker

Üstü İçin :
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

Krema İçin :
4 su bardağı süt
1 ad yumurta
1 paket labne peyniri (200 gr)
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker

Yapılışı:
Önce krema hazırlanır.Süt,un,yumurta ve tozşeker bir tencereye alıp çırpın
Ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir.10 dk soğutun.
Sıcak su,2 çorba kaşığı nescafe ve toz şekerle birlikte karıştırın.
İkiye ayırdığınız pandispanyanın iç yüzlerini karışımla ıslatın
Krema soğuyunca içine labne peyniri ilave edilir,karıştırarak iyice yedirilir.
Kremanın yarısı pandispanyanın iç kısmına sürülür diğer kat pandispanya katı üzerine kapatılır
Kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın 2-3 dk soğuttuktan sonra süzgeç yardımıyla kakao ve Türk kahvesini üzerine serpin.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
 

KÖSTEBEK PASTA TARİFİ


KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

Malzemeler:
3 tane yumurta
3 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
5 çay bardağı un
1 poşet kakao
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu

Kreması için:
10 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 poşet vanilya
1 poşet krem şanti

İçi için:
4 tane muz

Yapılışı :
Köstebek pastayı yaparken önce kek hamurumuzu çırpmaya başlayalım. Yumurtalar ile şekeri iyice çırpalım ve köpük olunca içerinse süt, sıvı yağ, vanilya, kakao ekleyerek çırpmaya devam edelim. En son un ve kabartma tozunu ekleyelim ve koyu kıvama gelinceye kadar çırpalım. Yağlanmış yuvarlak tepsiye kek hamurunu dökelim ve 180 derece fırında pişirelim. Kabaran ve pişen kekimizi fırından çıkaralım ve ılınmasını bekleyelim. Ayrı bir yerde kremamızı pişirelim. Süt, un, vanilyayı biraz pişirelim. Krem şanti ekleyelim ve çırpmaya başlayalım. Kremamız hazırlanınca pastanın ortasını çukur olacak şekilde parçalar keselim ve kek parçalarını kenara ayıralım. Çukur olan keke krema dolduralım ve üzerine kek parçalarını rendeleyelim. Buzdolabında 2 saat bekletelim.Afiyet Olsun.

ŞELALE KEK TARİFİ


ŞELALE KEK TARİFİ

Malzemeler :
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
2 adet yumurta
2 paket bitter çikolata

Yapılışı :
Çikolata ve tereyağını sos tenceresine alıp kısık ateşte eritin.
Un, toz şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın.
Çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın.
Top kek kalıplarını yağlayın.
Çikolatalı karışımı kalıplara paylaştırın.
200 derece fırında 7-8 dakika pişirin.
İsteğinize göre dondurma ya da pudra şekeriyle servis yapın.
Afiyet olsun.

BALKABAKLI MUHALLEBİ TARİFİ



BALKABAKLI MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler :
1 kg balkabağı
1 su bardağı şeker

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2oo grlık labne peyniri (1 paket toz krem şanti de olabilir)

Üstü için:

Bol ceviz ve tarçın

Yapılışı :

Balkabağını şekerle birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.Kabaklar ılıkken cam tepsimizin altına çatalla ezerek yerleştirelim muhallebimizi karıştırarak pişirelim.Ateşten aldıktan sonra vanilya ve labneyi ekleyip mikserle çırpalım.Kabakların üstüne dökelim.Üzerine bolca ceviz ve tarçın serpip buzdolabında dinlendirelim.Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI LOKUM TARİFİ



ÇİKOLATALI LOKUM TARİFİ

Malzemeler:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı şeker (çok tatlı seviyorsanız artırabilirsiniz)
2 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
80 gr sütlü fındıklı çikolata

Arası İçin:

1 poşet krem şanti,
Yarım su bardağı süt,
Üzeri için bolca Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi

Yapılışı:
Süt, un, kakao, şeker, vanilyayı ocağa alın. Çikolatayı da küçük küçük bölün, onu da koyun. Çırpma teliyle sürekli karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Dikdörtgen bir tepsinin altına Hindistan cevizi ve yeşil fıstığı serpin. Pişirdiğiniz koyu muhallebiyi düzgünce her yerine eşit şekilde yayın.
Tepsideki muhallebinin kalınlığı yarım cm kadar olacak, aksi takdirde görüntü hoş olmuyor. Yani tepsiyi çok iyi ayarlamanız gerekli. Muhallebiyi soğumaya bırakın. Bu arada arası için krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine onu da düzgünce yayın, dolaba kaldırıp en az 1-2 saat soğumaya bırakın. Servis yapmaya yakın dolaptan alın, boyuna 4 enine 3'e keserek 12 dikdörtgen elde edin. Yassı bir tabağa Hindistan cevizi ve yeşil fıstığı bolca koyun. Minik dikdörtgenleri spatula ile uçlarından hafifçe kaldırıp eliniz ile çabuk hareketlerle rulo yapın. Hindistan cevizi ve yeşil fıstık dolu tabağa alıp her yerlerini bulayın. Afiyet Olsun.

ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ


ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
 3 adet yumurta
 1,5 çay bardağı şeker
 1 çay bardağı yoğurt
 Yarım çay bardağı süt
 1 çay bardağı sıvıyağ
 4,5 çay bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu

 Kreması : 

 1 litre süt
 6 çorba kaşığı un
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket vanilya

Arası ve Üzeri İçin :

Dilediğiniz kadar çilek

Yapılışı :

Kek malzemelerini sırasıyla bir kaba koyup çırpın.22 cm'lik kelepçeli kalıbınızı yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.Bu arada krema malzemelerini vanilya hariç-bir tencereye koyup pişirin.Altını kapamadan vanilyayı ekleyip ocaktan alın. mikserle birkaç dakika çırpın.İyice soğutun.
İyice soğumuş olan keki düzgün bir şekilde ortadan ikiye kesin.Bir iki kaşık sütle kek tabanını ıslatıp servis tabağına alın.Soğumuş kremdan bir miktar sürün ve üzerine enlemesine kesilmiş çilekleri dizin.Üzerine kremadan bir miktar daha koyup bir sıra daha çilek döşeyin ve diğer kek parçasını çileklerin üzerine yerleştirin.Hafifçe ortasına elinizle bastırın.Kalan kremayı düzgün bir şekilde pastanın üzerine sürün.Çileklerle dilediğiniz şekilde süsleyin.En az iki saat buzdolabında bekletip servis yapın.