ÇİLEKLİ PARFE TARİFİ
Malzemeler :
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
2 paket kremalı bisküvi
5 tane kuru incir
5 tane kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım ananas
Yarım kilo çilek
2 yemek kaşığı damla çikolata
Sosu İçin :
10 tane çilek
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su (kıvamına göre eklenir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
İki su bardağı sütle iki paket şantiyi çırpalım, buzdolabına kaldıralım.Yaş ve kuru meyvaları küp küp doğrayalım.Kremalı bisküvileri irili ufaklı parçalayalım. Kremşanti kasesini bozdolabından alalım.Önce bisküvilerle şantiyi karıştıralım.Küp küp doğranmış kuru meyveleri ,damla çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
Parfenin yarısını silikonlu pasta kalıbına dökelim.Küp küp doğradığımız ananas ve çilekleri arasına eşit miktarda koyalım.Parfenin kalan yarısını da kalıba dökelim.Kalıbın kapağını kapatıp buzlukta saklayalım.
Üzeri için yarım kilo çilekten on tane ayıralım.
Rendeyle rendelediğimiz çileklere su, şeker,nişasta ekleyerek tavada pişirelim kıvamına göre su ekleyelim.Soğuduktan sonra koyulaşırsa biraz suyla açalım. Sosumuza bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyerek çırpalım. Çilekli sosumuz kullanıma hazırdır.
Çilekli parfeyi ikramdan iki saat önce buzluktan alıp buzdolabında bekletelim.Servis kabına aldığımız parfeyi çilek sosuyla süsleyerek ikram edelim.
İMAMIN SARIĞI TARİFİ
Malzemeler:
4 yumurta
1su bardağı toz seker
1su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao şekersiz
3 çorba kaşığı su
Krema:
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarisi
1 paket vanilya
Üzerine:
100gr. Bitter çikolata
Kenarlarına:
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine güzelce yayıp önceden 170derece ısıtılmış fırına sürüyoruz ve pişmesini bekliyoruz. Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz.Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.Kestiğimiz kekin birini alıp bir kaşık krema koyup üzerine diğer keki kapatıyoruz. Kenarlarına da krema sürüp kenarlarını Hindistan cevizine buluyoruz . Hepsini yaptıktan sonra üzerine bitter çikolata eritip taşırmadan bir kaşık koyup yayıyoruz. Afiyet olsun.
PATATES PİZZASI TARİFİ
Malzemeler :
•4 su bardağı normal un
•2 su bardağı tam buğday unu (Kepekli un)
•1 buçuk su bardağı az ılınmış su
•1 su bardağı süt
•1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
•1 yumurta
•2 tatlı kaşığı şeker
•1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya
•tuz
(İsteğe göre hazır ekmek hamuru da kullanabilirsiniz.)
Sos İçin Malzemeler :
•1 tatlı kaşığı biber salçası
•1 yemek kaşığı kuru dereotu varsa fesleğen ve maydanoz
•Biraz karabiber
•1 diş sarımsak
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•Ketçap kıvamına gelecek kadar su
Üstü İçin Malzemeler :•5 adet orta boy patates
•Damak tadınıza göre karabiber, pulbiber ve kekik
•Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
•Bir gün önceden hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayın.Ertesi gün patatesleri soyup küp küp doğrayın. Buharda haşlayın.
•Sos için sarımsağı ezin.Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın, ketçap kıvamında olmalı.Hamurdan tepsinizin büyüklüğüne göre alıp merdane ile açın, kenarlarını yükselterek tepsiye yerleştirin.Hamurun üzerine fırça yardımı ile sosu sürün,kaşar peyniri rendesini de serpiştirin.
•Patateslerin üzerine tuz,karabiber,pulbiber ve kekik ve 1 yemek kaşığı zeytinyağınıda ekleyip harmanlayın. Kaşar peynirin üzerine patatesleri yayın 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
KARAGÖZ TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 adet küp maya (20 gr) yada 1 pk. instant maya
5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kakao
Şerbet İçin :
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yapılışı :
Unu havuz gibi açıp,içine sütle mayayı eritiyoruzÜzerine sıvı yağıda ekleyip kulak memesi kıvamına kadar yoğuruyoruz.Hamuru 5 eşit parçaya bölüyoruz.Hamurun bir parçasını kakao ve biraz sıvıyağ ilave ederek iyice yoğuruyoruz.Kakaolu hamuruda 4 eşit parçaya bölüyoruz.Elimizde 4 parça kakaolu 4 parça beyaz beze oluyor.Bir parça beyaz hamuru alıp merdaneyle büyütüyoruz (yaklaşık bir pasta tabağı büyüklüğünde).Kakaolu hamuru spiral şeklinde uzatıyoruz,açtığımız beyaz hamurun kıyısına yerleştirip sarıyoruz (hamurun ucu rulonun altında kalacak).Düz bir zeminde ruloyu birkaç defa elimizle ileri geri götürerek hamura pürüzsüzleştiriyoruz.1 cm 1 parmak kalınlığında( 2cm ) keserek yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye aralık bırakarak diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerinin fazla kızarmasına izin vermeden pişiriyoruz.Aralıklı yerleştirdiğim için iki tepsi oldu.Tatlı pişerken şerbeti hazırlıyoruz.Derin bir tencereye şeker ve su ilave ederek iyice kaynatıyoruz
Tatlı soğuk,şerbet sıcakken tatlıyla şerbeti buluşturuyoruz.Tatlının şerbeti çekmesi için birkaç saat bekliyoruz,tatlılar şerbeti çektikçe kabardıkları için aralıklı dizilmeli(tatlıları terslerini çevirip üst kısmının da iyice şerbeti çekmesini sağlıyoruz.AFİYET OLSUN
NOT :Mayalı hamur olduğu için fazla bekletmeden yapım aşamalarını uygulamak gerekiyor.Çok kalın rulo yapılırsa tatlılar fazla iri olur çok inceltilirse mayalı hamur hassas olduğu için kabarmayabilir
AÇMA BÖREK TARİFİ
Hamur Malzemeleri :
4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Arasına Sürmek İçin :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
İç Malzemesi :
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber
Yapılışı :
Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.Dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın.Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapmıştım,yufkalarım büyük olduğu için 5 yemek kaşığı yağ gezdirdim.Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin.
İki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın.Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapın.Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 adet börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin.Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün. Veya yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
TAHİNLİ CEVİZLİ ÇITIR RULO TARİFİ
Malzemeler :
•2 adet yufka (baklavalık yufka çok daha iyi olur)
•1 su bardağı toz şeker
•Yarım su bardağı tahin
•1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Şeker, tahin ve cevizleri bir kapta karıştırın.Daha sonra tezgahın üzerine sermiş olduğunuz yufkanın bir yarısına hazırladığınız harcın yarısını sürüp rulo şeklinde sarın. Diğer yufka için de aynı işlemi tekrarlayın.Hazırladığınız ruloları yaklaşık 5`er cm kalınlığında dilimleyerek yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin.Önceden 180 dereceye ayarlamış olduğunuz fırında 20-25 dk kadar pişirin.
MEYVELİ MUHALLEBİLİ KUPLAR TARİFİ
Muhallebisi İçin Malzemeler :1 litre Süt
Yarım Su Bardağı Un
1 Su Bardağı şeker
1 Paket Vanilya
Çilekli Sos İçin :
1 kase çilek istediğiniz miktardaki damak tadına göre şekerle rondo da püre haline getirilir
Şeftali Peltesi İçin :
2 adet şeftali püresi (rondo da çekilmiş)
1 tatlı kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Şeftali Peltesi Yapılışı :
Şeftali peltesi için olan malzemelerin hepsini bir tencereye koyup pişirin.
Yapılışı :
Süt un şeker bir tencereye alınıp kaynayana kadar pişirin,koyulaşmaya başlayınca 10dk daha kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin,daha sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve soğuyana kadar el çırpıcısıyla karıştırın.
Ben ilk önce birkaç adet kakaolu petibör bisküviyi elimde ufalayıp kuplara uygun olarak eşit şekilde paylaştırdım, üzerine kaşıkla çilek sos döktüm. Hazırladığım muhallebiden yaydım,Hindistan cevizi serptim,doğranmış çileklerden yerleştirdim,tekrar muhallebiden döküp üzerine çilek sosu gezdirip damla çikolata,file fındık ve h.cevizi serperek servisi tamamladım.
Küçük kaselerde de aynı işlemi uyguladım biraz bisküvi üzerine muhallebi,file badem ve en üzerine şeftali sosunu gezdirip süsledikten sonra buzdolabında 5-6saat ama en güzeli 1 gece beklettikten sonra servis yapılmasını tavsiye ederim.
BARDAK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 Paket fındık (Ufalanmış)
1 Paket Ceviz
3 Paket Vanilyalı Puding yada kakaolu puding
2 Paket fındıklı Bisküvi
2 Paket Krem şanti
Yapılışı :
Önce bisküvileri ufalıyoruz , daha sonra pudingleri üzerindeki yapılış tarifine göre pişiriyoruz.Ve sırayla önce biraz puding üzerine birkaç parça ceviz ve fındık onun üzerinde de bir kaşık bisküvi döküyoruz, ayni işlemi birkaç kere tekrarlıyoruz en son olarak sahneyle üzerini kapatıyoruz ve dolapta 3 saat bekletiyoruz.
FINDIKLI ŞEKERPARE TARİFİ
Malzemeler :
250 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
2 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık (robotta doğranmış)
1,5 çay bardağı irmik
Aldığı kadar un
Üzeri İçin :
Fındık
Şerbeti İçin :
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Şerbetin Yapılışı :
Öncelikle şerbeti hazırlayın.Şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın.Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra limon suyunu ilave edin.2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Yapılışı :
Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini koyun, iyice karıştırın.
Yumurtaları ilave edin, karıştırmaya devam edin.Diğer malzemeleri de ilave edin ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin.Ortalarına birer tane fındığı hafif basarak koyun.Önceden ısıtılmış 190 derecedeki sıcak fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.Şerbeti fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine dökün.
SOSLU MİLFÖY PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
9 adet kare milföy hamuru
Kreması İçin :
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
Servis İçin :
Pudra şekeri
Carte d’Or Meyve Şöleni Karışık Meyveli Sos
Porsiyon başına 2 top Carte d’Or Classic Çilek,Kaymak, Çikolatalı dondurma
Yapılışı :
Milföyleri yumuşaması için dondurucudan çıkartın.Küçük bir teflon tencereye yumurta sarısı,süt,şeker, un,nişasta ve vanilya koyarak ve iyice çırpın.Tamamen karışınca ocağa alın ve muhallebiden daha koyu bir kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.Pişen kremayı ocaktan alın ve tereyağını ekleyin. Mikserle çırparak oda sıcaklığına getirin.Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.Yumuşayan milföy hamurlarını ortadan iki parçaya bölün, çatal yardımıyla üzerinde delikler açın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 cm aralıklarla yerleştirin.200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Milföylerin 2 katına krema torbası ile krema sıkın 3.katın üzerine pudra şekeri serpin ve meyveli sos gezdirin.
Her pastayı 2 top Carte d’Or Classic Çilek, Kaymak, Çikolata ile servis edin.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)