ELMA KITIRLI CHEESECAKE TARİFİ



ELMA KITIRLI CHEESECAKE TARİFİ
 
 
Kıtırlı Üst Malzeme İçin :
100 gram un
100 gram kahverengi şeker
1 çay kaşığı tarçın
50 gram tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı süt

Bisküvi Hamuru İçin :
100 gram tereyağı
250 gram ezilmiş yulaflı bisküvi


İç Malzemesi İçin :
1 adet büyük elma, soyulmuş, çekirdekleri alınmış, dilimlenmiş ve bir yemek kaşığı limon suyuyla karıştırılmış.
500 gram mascarpone peyniri yada labne
400 gram tuzsuz krem peynir
125 gram pudra şekeri
1 paket vanilya
150 mililitre ekşi krema
4 adet yumurta
100 gram kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı rendelenmiş küçük Hindistan cevizi

Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın.Kıtırlı üst malzeme için, un, şeker ve tarçını bir kaba koyun. İçine tereyağını ekleyin ve parmak yardımıyla, hamur haline gelene kadar karıştırın. Sadece parmaklarınızla karıştırmanız çok önemli zira yumuşak bir hamur değil kıtır bir hamur olması için yoğurulmaması gerekiyor. İçine sütü de ekleyin ve bir kenarda dinlenmeye bırakın.Bisküvi hamuru için, erimiş tereyağı ve ezilmiş bisküvileri bir kapta iyice karıştırın. Karışımı 23 santimetre çapındaki kalıba yayarak yerleştirin. Kalıbı buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.İç malzemesi için elma dilimlerini kaynar suda hafif yumuşayana kadar 1-2 dakika pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın. Mascarpone peyniri ve krem peynirini geniş bir kapta iyice döverek karıştırın. İçine şeker, vanilya ve ekşi kremayı da ekleyip, döverek karıştırmayı sürdürün. Yumurtaları katın ve tüm malzemelerin iyice karışmış olduklarından emin olun.Malzemenin yarısını, bisküvi hamuruyla kapladığınız kalıbın üzerine kaşıkla aktarın ve iyice yayın. Üstüne elma dilimlerini ve kuru üzümleri yerleştirin. Tarçın ve küçük hindistancevizi rendesini serpiştirin. Geri kalan hamur malzemesiyle cheesecake’in üzerini kaplayın.Cheesecake’i 30 dakika fırınlayın. Daha sonra fırından çıkartıp, üzerine kıtırlı üst malzemesini serpiştirin. Pastayı tekrar fırına koyun ve 40-45 dakika pişirin.Fırının ısısını kapatın ve cheesecake’i fırın içinde yaklaşık 2 saat bekletin. Fırından çıkartın. İyice soğuyana kadar beklemeye bırakın. Dilimleyin ve servise sunun.

ANANAS VE BADEMLİ CUPCAKELER TARİFİ



ANANAS VE BADEMLİ CUPCAKELER TARİFİ

Malzemeler :
200 gr ananas
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
100 gr toz şeker
200 gr file badem


Üzeri için :
30 gr tereyağ
2 çay bardağı pudra şekeri
75 gr labne peyniri
1 paket şekerli vanilin
Portakal kabuğu rendesi

Yapılışı :
File bademleri tavada kavurun.Ananasları küçük küp şeklinde doğrayın.Derin bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri kabarana dek çırpın.Pudra şekeri, ananas, sıvıyağ, kavrulmuş file badem ekleyin ve çırpmaya devam edin.İyice karıştırdıktan sonra un, karbonat ve kabartma tozu ekleyin, çırparak iyi bir karışım elde edin.Daha sonra küçük kalıplara paylaştırın.Kalıpları çok doldurmayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dk. pişirin.Başka bir kasenin içinde oda sıcaklığında tereyağ, pudra şekeri, labne peyniri ve şekerli vanilini çırparak karıştırın.Fırından çıkardığınız cupcakeler soğuduktan sonra üzeri için hazırladığınız kremayı krema torbasına doldurun.Cupcakelerin üzerine kremayı üzerinde döndürerek sıkın.Portakal kabuğu rendesi, parça çikolata ve ananas parçaları ile süsleyin.
NOT:Meyveli veya kuruyemişli kek yaparken dibe çökmesini istemiyorsanız una bulayıp silkeleyerek atın. Kek pişerken meyveler homojen bir şekilde ortada kalacaklardır.Yaptığınız keklerin daha çok kabarmasını istiyorsanız son malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra bir bardak tonik ekleyin.

BALKABAKLI CHEESECAKE TARİFİ




BALKABAKLI CHEESECAKE TARİFİ
 
Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
50 gr tereyağ
400 gr labne peynir
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
200 gr balkabağı püresi
1 paket şekerli vanilin
½ çay kaşığı muskat
200 ml krema
 
Yapılışı :
Bisküviyi rondodan geçirin.Tarçın ve oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı ile parmak uçlarınızla karıştırın. Yoğurmayın.Kelepçeli kek kalıbına dökün ve her yeri eşit olacak şekilde kaşık ile düzgünleştirin. Buzdolabına koyun.Derin bir karıştırma kabının içinde labne peynir ve toz şekeri mikser ile pütürsüz kıvam alana kadar çırpın.Yumurtaları karışıma yedirerek birer birer kırın, çırpmaya devam edin.Krema, vanilin ve muskat ekleyin.Haşlanmış olan kabaklarınızı iyice süzdükte sonra blendırdan geçirin.Her iki karışımı birbirine yedirin. Çok çırpmadan hareli bir karışım elde edin.Hazırlamış olduğunuz karışımı kek kalıbına dökün. Döktükten sonra hava kabarcıklarının gitmesi için sallayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.Fırından çıkardığınızda soğumaya bırakın.Dilerseniz alt tabanına ceviz yada fındık kırığı karıştırabilirsiniz.

AŞURE TARİFİ



AŞURE TARİFİ

Malzemeler :
500 gr buğday
4 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
1 adet portakal
1 adet elma
5-6 adet kuru kayısı
3-4 adet kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı gül suyu
Ceviz, fındık
Kuş üzümü, çam fıstığı, kavrulmuş susam, toz tarçın

Yapılışı :
Kayısı ve incirleri ılık suda ıslatın. Buğday, nohut ve kuru fasulyeleri ayrı ayrı haşlayın. Yumuşadıklarına hazırdır. Tencereye pirinç, buğday ve su koyarak kaynatın.Pirinçler yumuşayınca kabukları soyulmuş fasulye ve nohudu ekleyin.Portakal ve elmayı küp şeklinde doğrayın.Limonun kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısıları dörde bölün.Tencereye şeker ekleyin ve karıştırarak eritin.Portakal, elma, limon kabuğu ve kuru kayısıyı ekleyin.Gül suyunu ekleyin.Nişastayı suda eritin ve yavaş yavaş karışıma ekleyin kıvam alınca ateşten alın.Soğumadan kaselere paylaştırın. Bu aşamada fındık ve ceviz parçalarını ilave edebilir yada üzerinde kullanabilirsiniz.Üzerine tarçın serpin. Kuş üzümü, çam fıstığı ve kavrulmuş susamla süsleyin.
Aşureniz hazır.








LOR PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ



LOR PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
250 gram tuzsuz lor peyniri
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 vanilya
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 8-10 yemek kaşığı)

Üzeri İçin:
1 fincan toz şeker
1 yumurta sarısı

Yapılışı :
Lor peynirini çok az su ile ezerek ince süzgeçten geçirin.Yoğurma kabına süzülmüş lor peynirini, 1 yumurtayı, pudra şekerini ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını koyup elinizle iyice özleştirin.Yaklaşık 8 yemek kaşığı unu kabartma tozu ve vanilya ile karıştırarak eleyin.Elenmiş unu özleştirdiniz karışıma yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.Fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üzerine 1 çay kaşığı yağ ile çırptığınız yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün, sonrada üzerlerine biraz toz şeker serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin ve pembeleşince fırından alın.Lor peynirli kurabiyeniz hazır.

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ



PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yufka
200 gr pastırma
2 adet yeşil biber
200 gr rendelenmiş kaşar peynir
1 adet orta boy domates
Tuz, karabiber

Kızartmak İçin :
Sıvıyağ


Yapılışı :
Yufkaları altıya bölün.Pastırma ve biberi ince ince dilimleyin.Kaşar peynirini rendeleyin.Domatesi soyun ve küp şeklinde doğrayın.Karışımı tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.Hazırladığınız içten yufkaların içine koyup sigara böreğinden biraz daha kalın şekilde sarın.Ucunu kapatmak için suya batırın.Kızgın yağda kızartın.Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.Paçanga börekleriniz hazır, sıcak olarak servis yapın.

DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFİ


DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
250 gram tereyağ
2 yumurta
½ su bardağı un
2 paket buğday nişastası ( 400 gr)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 kabartma tozu


Yapılışı :
Tereyağını eritin ve soğutun. Yumurta ve şekeri ilave ederek iyice çırpın.Nişastayı, unu, kabartma tozunu karıştırarak eleyin.Damla sakızlarını yarım saat kadar buzlukta bekletin ve havanda toz haline gelene kadar dövüp elenmiş una karıştırın.Unu çırpılmış karışıma azar azar ilave ederek yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verip ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın.170 derecelik önceden ısıtılmış fırında henüz pembeleşmeye başlayana kadar pişirip fırından çıkarın.Kurabiyeler ılınınca pudra şekerini üzerlerine tel süzgeç ile eleyin.Damla sakızlı kurabiyeleriniz hazır.

LİMONLU REVANİ TARİFİ



LİMONLU REVANİ TARİFİ


Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi ( Çeşme limonu tercihli)
1 kabartma tozu
1 vanilya

Şerbet için :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı :
Yumurtaları mikserle 2-3 dakika kadar çırpın ve şekeri ilave ederek kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin.Sıvıyağ ve yoğurdu ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın.İrmik ve limon rendesini ilave ederek 1-2 kez karıştırın.Unu içine kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak eleyin. Yumurtalı karışıma ilave ederek tahta kaşıkla bir iki kez karıştırın ve yağlanmış fırın kabına dökün.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar üzeri iyice pembeleşene kadar pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.

Şerbetin Yapılışı :
Şerbet için pişirme tenceresine şeker ve suyu koyun. Orta hararetli ocakta şerbet parlayana kadar 20 dakika kadar kaynatın.Sıkılmış yarım limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp tamamen soğumasını bekleyin.Tatlınızı ister kare kare, ister baklava dilimi şeklinde kesin ve şurubunu üzerine gezdirin.
Not: Limonlu revani için şerbetinizi önceden kaynatıp tamamen soğumasını bekleyin. Tatlınız sıcak, şerbetiniz soğuk olmalı.

KAVALA KURABİYESİ TARİFİ



KAVALA KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
1 paket tereyağ (250 gr)
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı badem içi
1 kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık 3su bardağı)

Üzeri için :
Gül suyu
Pudra şekeri

Yapılışı :
Bademleri kaynayan sıcak suda 5 dakika kadar haşlayın, kabuklarını soyun ve teflon tavada 4-5 dakika kadar kavurduktan sonra robotta orta kalınlıkta çekin.Önceden dışarıda bekletilip yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve şekeri elinizle iyice özleştirin.Hazırladığınız bademi ilave edin.Unu ayrı bir yerde kabartma tozu ile birlikte eleyin ve karışıma azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Elinizi sıvıyağ ile yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizde yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.170 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşmeye başlayana kadar pişirin. Dikkat edilmesi gereken nokta kurabiyelerin pembeleşmeden fırından çıkartılması. Fırında fazla kalan kurabiyeler normalinden fazla sertleşecektir.Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin her birinin üzerine hemen gülsuyunu, sonrada pudra şekerini bolca serpin.Kavala kurabiyeleriniz servise hazırdır

ELMALI PAY ÇUBUKLARI TARİFİ



ELMALI PAY ÇUBUKLARI TARİFİ


Malzemeler :
1,2 paket baklava yufkası
1 çay bardağı sıvı yağ
2 elma
1 çay bardağı ceviz
2 çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı tozşeker


Yapılışı :
Baklava yufkalarını ikişerli masaya yayın sıvıyağ ile fırça yardımıyla yağlayın ve boyuna ikiye bölün.Elmaları yıkayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin, ceviz içi, şeker ve 1 kaşık tarçınla pişirin.Pişirilen içten yufkaların bir kenarına şerit halinde bir sıra koyun.Yufkaları puro kalınlığında rulo yapın.180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika rulolar kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarın üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpin.Elmalı pay çubuklarınız hazır.
Afiyet olsun.