PRATİK POĞAÇA TARİFİ


PRATİK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 dilim beyaz peynir
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :
Beyaz peyniri çatalla ezip maydanozla karıştırın.Kâsede; yoğurt, yumurta, karbonat ve tuzu karıştırın.
Ekmek hamurunu; orta kalınlıkta uzunlamasına açın.Hamurun tam ortasına uzunlamasına peynirli harcı serpin.Rulo şeklinde sarın.Hamuru 2 parmak genişliğinde parçalara bölün.Fırın tepsisini yağlayın.Poğaçaları tepsiye aralık bırakmadan dizin.Üzerine yoğurtlu karışımı sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.Sıcak ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.

ZEYTİN EZMELİ RULO POĞAÇA TARİFİ


ZEYTİN EZMELİ RULO POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
* 1 adet yumurta, (sarısı üzerine)
* 1 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket yaş maya
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yeterince un


Arası İçin Malzemeler :
Zeytin ezmesi

Yapılışı :
Hamur yoğurma kabında, önce, ılık suda mayayı eritin.Üzerine un hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.Sonra azar azar un ilave edin ve yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru mayalanmaya bırakın.Hamurun mayası geldiğinde hamuru 4 parçaya bölün. Her bir parçayı hafif unlayarak merdane ile çok ince olmayacak şekilde dikdörtgen biçiminde açın.Hamurun içine zeytin ezmesi sürün. Yuvarlayın ve rulo yapın. Yaklaşık 2 parmak genişliğinde kenarlarından ayırmadan bıçakla kesin.Hamuru tepsiye yerleştirin. Dilimleri bir sağ bir sol şekilde yatırın.Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve 10-15 dakika tepside dinlendirin.Sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ


YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 1 şişe maden suyu
* 1 paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Aldığı kadar un
Üzeri için; yumurta sarısı


İçi İçin Malzemeler :
Peynir ve maydanoz veya domates ve biber gibi

Yapılışı :
Ilık olacak şekilde, sıvıyağ, süt ve maden suyunu karıştırın. Bu karışımın üzerine mayayı ve şekeri ilave edin. Önce mayayı ezerek karıştırın. Sonra azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Tuz, unun içinde eklenecektir.Hamurun üzerini örtün ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamura, iç malzemesini koyun, istediğiniz şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Tepside 30 dakika daha mayalanması için bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam veya çörek otu serpin.Önceden 175 derecede ısınan fırına tepsiyi atın. Hamurların üzeri kızarana dek, 25-30 dakika kadar pişirin.


SODALI MUSKA BÖREK TARİFİ


SODALI MUSKA BÖREK TARİFİ


Malzemeler :
4 yufka
1 şişe soda
1 çay bardağı sıvıyağ
İstediğiniz börek harcı olabilir ama ben peynirli yaptım
1 yumurta sarısı
 

Üzerine :
Çörek Otu

Yapılışı :
Bir yufka masaya serilir.Soda ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır.Birinci yufkaya bir karışım sürülür.İkinci yufka üzerine serilir ve onunda üzerine bu karışım sürülür.Dört parmak eninde yufkalar dilimlenir.Peynir konularak muska şeklinde sarılır.Diğer yufkalarda aynı şekilde sarıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerilerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.Fırınımız önceden 200 derecede ısıtılır ve 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

KARAMELLİ ÇİKOLATALI PUDİNG TARİFİ


KARAMELLİ ÇİKOLATALI PUDİNG TARİFİ

Malzemeler :
3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı su
1 su bardağı krema
3 su bardağı süt
1/4 su bardağı mısır nişastası
2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı tuz
60gr bitter çikolata


Yapılışı :
Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın. Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın. Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin. (karışım köpürmeye başlayacak.) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın.Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın. Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın.2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın. Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin. Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın.Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin. Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın.
Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın. Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın. Üzerlerine karamelli pudingi dökün. Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın.

MUZLU PASTA TARİFİ


MUZLU PASTA TARİFİ


Malzemeler :
4 adet muz

Kek İçin:
4 adet yumurta
3 çay bardağı tozşeker
Bir buçuk çay bardağı eritilmiş margarin
6 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
2 paket vanilya
4 su bardağı süt

Yapılışı :
Yumurtaları tozşekerle köpük olana kadar çırpın. Önceden eritip soğuttuğunuz margarini ve yoğurdu yumurtalara ekleyin. Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp, 24-25 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, içini çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp, kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyin. Kekin alt kısmını, servis tabağına alıp kremanın yarısını üzerine sürün. Üzerine muz dilimleri yerleştirip diğer kek parçası ile üzerini kapatın. Kalan krema ve muz dilimleri ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

HAVUÇ DİLİMİ TARİFİ


HAVUÇ DİLİMİ TARİFİ


Malzemeler :
2 su bardağı un
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
İki buçuk su bardağı su
1 su bardağı nişasta
600 gram eritilmiş tereyağı
250 gram antepfıstığı
250 gram kaymak


Şerbeti İçin:
1 kg tozşeker
İki buçuk su bardağı su

Yapılışı :
Un, tuz, yumurta ve suyu yoğurup hamur haline getirin. Hamuru 1 saat dinlendirin ve 11 adet bezeye ayırın. Her bir bezeyi merdane ile genişletin. Daha sonra tezgah üzerinde her birini olabildiğince ince açarak ve aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Baklava yapılacak olan tepsiyi ölçerek, açtığınız hamurların etrafından kesin. Kestiğiniz artan hamurları, yağlanan tepsiye döşeyin. Döşenen hamurların aralarına eritilmiş yağ gezdirin. Üzerine kaymak ve fıstık ilave edin. Tepsinin ölçüsünde kesilmiş olan hamurları da tek tek arasına yağ sürüp, tepsinin üzerine serin. Baklavayı dilimleyerek, üzerini kaplayacak şekilde yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40- 45 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Sıcak şerbeti baklavanın üzerine gezdirin. Baklava, şerbeti iyice çekince servis yapın.

ŞEFTALİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ



ŞEFTALİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler :
1 Lt Süt
3 Kahve fincanı un
3 Kahve fincanı şeker
125 gr tereyağ yada margarin
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya
3 adet şeftalili
1 paket şeftalili jöle

Yapılışı :
Önce tereyağ tencerede eritilir.Un eklenir ve unun kokusu gidene kadar kavrulur ve yavaş yavaş süt ilave edilir.Şeker ve damla sakızıda eklenerek topaklanmaması için sürekli karıştırılır.Ve muhallebi kıvamına gelince  ocaktan alınarak vanilya eklenir ve şöyle bir karıştırılarak soğumaya bırakılır.Tavuk göğsü ılınınca borcamın altı ıslatılır ve muhallebi borcama dökülür.Üzerine dilimlenmiş şeftaliler dizilir.En son olarakta şeftali jölesi hazırlanarak yavaşça kaşık yardımı ile şeftalilerin üzerine dökülür ve üzeri kapatılarak dolapta soğutulur.Afiyet olsun.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ RULOSU TARİFİ


YALANCI TAVUK GÖĞSÜ RULOSU TARİFİ

Krema Malzemeleri:
1lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Vanilya


Üzerine :
1 su bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı :
Tüm krema malzemesini karıştırarak pişirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdın üstüne 1 su bardağı Hindistan cevizi serpin. Yalancı tavuk göğsünü üzerine yayıp iyice soğutun.Soğuduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı cevizi serpin. Kağıt yardımıyla rulo yapın. Kağıdı üzerine kapatıp bu halde buzdolabında servis yapana kadar bekletin. (Çok uzun süre beklerse cevizler karartacaktır) Mevsim meyveleriyle servis yapın.Afiyet olsun.

TROPİKUP TARİFİ


TROPİKUP TARİFİ

Malzemeler:
2 paket vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
2 dilim konserve ananas halkası
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı karışık meyve suyu

NOT :Ben içinde özellikle ananas suyu bulunan bir karışık meyve suyu aradım, markettekiler arasında sadece aroma markalı meyve suyunda ananas vardı, onu aldım.


Yapılışı :
1 paket vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin.Vanilyalı puding soğurken diğer paketi 3 su bardağı karışık meyve suyu ile pişirip soğutun.Vanilyalı pudingi kaselerinizin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Ananas dilimlerini minik minik doğrayıp cevizle karıştırın ve kaselere paylaştırın.
Karışık meyve suyu ile hazırladığınız pudinginiz soğuyunca kaselere paylaştırın. Buzdolabında iyice soğumalarını sağlayıp Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.