PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ


PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Piştikten sonra :

1 su bardağı süt 
2 tatlı kaşığı şeker

Krema İçin :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 poşet krem şanti
Yarım çay bardağı süt

Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.sonra sırasıyla sıvı yağ, pirinç unu, un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.Yağlanmış tepsiye dökülen hamur, 170 c de ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.Ilıklaşan kekin üzerine 1 su bardağı şekerli soğuk süt dökülür.

Üzerine; 2 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı sütle çırpılır.pürüzsüz kıvama gelince 2 su bardağı daha süt eklenerek kaynayana kadar pişirilir.Ocaktan alınan kremaya, 1 poşet krem şanti ve yarım çay bardağı süt eklenerek yüksek devirde mikserle çırpılır.Krema soğuyan kekin üzerine sürülür.üzeri streç filmle örtülen tepsi 2-3 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilebilir
NOT :Bu tatlı için dikdörtgen borcam kullanılması gerekmektedir..

SARAYLI KURABİYE TARİFİ


SARAYLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
250 gr. tereyağı ( yumuşatılmış)
150 gr. pudra şekeri
200 gr. mısır nişastası
1 yumurta sarısı ( beyazı yan tarafları için kullanılacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Un

İçi için : 

10 adet lokum

Yanları için : 

İri çekilmiş fındık

Yapılışı :
Malzemenin tamamı karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edildikten sonra unlu zeminde merdane yardımıyla açılır.Hamurun ön tarafına elimizle hafif elips şekli verdiğimiz lokumlar yerleştirilir ve hamur rulo şeklinde kıvrılarak iki parmak genişliğinde kesilir.Hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.Kenarları önce yumurta akına sonra fındığa batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.200 cc de ısıtılmış fırında pembeleşmesine müsade edilmeden pişirilir.

İRMİK TATLISI TARİFİ


İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler:
1 kilo süt
10 kaşık irmik
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
Bir miktar rondodan geçirilmiş kakaolu kek ( artmış keklerinizi kullanabilirsiniz.)

Yapılışı:
1. Derin bir tencereye sütü, irmiği, ve şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca,altını kapatın.
2. Pişen muhallebiyi, önceden hafif ıslattığınız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökün.
3. Sonra muhallebinin üzerine, rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını yayın. Üzerini kaşığın tersiyle bastırarak , kek katmanını biraz sıkıştırın. ( Kek kırıntıları keserken ve yerken birbirine sıkıca tutunsun , dökülmesin diye.)
4. Son olarak, tepsinin üzerini streç folyo ile kaplayıp, buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.

NOT :
Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Yerken ağzınıza irmik tanelerinin gelmesini istemiyorsanız, irmiği önceden bir elekten geçirip , eleğin altındaki ince irmiklerle muhallebiyi pişirebilirsiniz. Ya da irmiği rondodan bir kaç defa geçirerek kullanabilirsiniz.
Mevsim meyveleri ve çikolota sosu ile servis edebilirsiniz

KARAKÖY POĞAÇASI TARİFİ


KARAKÖY POĞAÇASI TARİFİ

Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yumurta (sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un (4,5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :

Bir kaba tereyağı,sıvıyağ,yumurta akı,yoğurt,şeker,tuz ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamuru elimizle rulo şeklinde uzatıp yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz yaklaşık 20 dk.kadar.
Buzdolabından çıkardığımız parçaları az un ilavesi ile oklavayla tabak şeklinde açıyoruz.4 ucunu üst üste getirip hamuru yuvarlayıp tekrar açıyoruz,iki ucunu birleştirip buzdolabına kaldırıyoruz,diğer parçalara da aynı işlemi uygulayıp buzdolabında 30 dakika daha bekletiyoruz
Hamuru yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.Bir kasede yumurta sarısının üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırıyoruz.Poğaçaların üzerine sürüp,çatalla üzerini çiziyoruz.
Arzuya göre çörekotu serpip .Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

TUZLU SİMİT TARİFİ


TUZLU SİMİT TARİFİ

Malzemeler :
3 Su bardağı un 
Yarım margarin (125 gr)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
2 Çorba kaşığı sirke
1 Çorba kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı mahlep
1 Adet yumurta   

Üzerine :
Susam


Yapılışı :
Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. içine iyi yumuşamış margarini, sıvıyağı, yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı ilave ediyoruz. Unun üzerine mahlebi, tuzu, toz şekeri, kabartma tozunu koyuyoruz. Önce havuzun içindekilerini karıştırıyoruz. Daha sonra kenarlardaki unu da dahil ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur hazır hale gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahımızın üzerinde fitil yapıyoruz. Daha sonra minik simit haline getiriyoruz. Bir tabağın içerisine bolca susam döküp simitlerimizi batırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilıkken servis ediyoruz.Afiyet olsun.

KOKO STAR KURABİYE TARİFİ



KOKO STAR KURABİYE TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gr. tereyağı (yumuşatılmış)
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçi İçin Malzemeler :
1 su bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)


Üzeri İçin :

80 gr. benmari usulu eritilmiş bitter çikolata

Yapılışı :
Hamur malzemesinin tamamı karıştırılıp yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde bir parçanın içi açılır ve Hindistan cevizli karışımdan bir tatlı kaşığı koyulup kapatılır.
Kapalı kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
200 C ısıtılmış fırında 15 dk. pişirilir.Soğuduktan sonra üzeri çikolata ile süslenerek servis yapılır.


Hindistan Cevizli Karışımın Yapılışı :
1 adet yumurtanın akı mikser yardımıyla (yüksek devirde) krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.İçine pudra şekeri ve Hindistan cevizi eklenerek kaşıkla karıştırılır.

KEMALPAŞALI KARAMELLİ MUHALLEBİ


KEMALPAŞALI KARAMELLİ MUHALLEBİ

Kemalpaşa İçin Malzemeler :
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker

Muhallebi İçin :
3 Türk kahvesi fincanı un
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı :
Kemalpaşalar için şekerin 1,5 su bardağı kadarı, tencerede eritilerek karamelize edilir. Kalan şeker ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbete Kemalpaşalar atılarak pişirilir. Şerbetini çekip yumuşayınca servis tabağına alınır.
Muhallebi için verilen malzemeler karıştırılarak, kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra vanilya eklenerek ocaktan alınır. Kaselere paylaştırılıp ılıyınca üzerine kemalpaşalar dizilir. Kalan boşluklara karamel sıkılarak servis yapılır.Afiyet olsun.

BAL KABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ



BAL KABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1/2 litre süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı bal kabağı püresi
1 paket bisküvi
1 paket  Kremşanti


Üzerine :

Hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz


Yapılışı :
Bal kabağı püresi için kabaklar üzerini geçmeyecek kadar su ve 1 kaşık şeker ile haşlanıp süzülür. Kabaklar blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.
Muhallebi için; süt, un, nişasta, yumurta ve şeker iyice karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine, tereyağ, kabak püresi ve vanilya eklenip biraz daha pişirilir ve daha sonra ılımaya bırakılır.
Ilıdıktan sonra içine 2 kaşık toz krem şanti eklenip çırpılır.
Sütle ıslatılan bisküviler, 2×3 olacak şekilde dizilir. Üzerine iki kaşık muhallebiden dökülür. Bisküviler bitene kadar bu işleme devam edilir.
Kalan krem şanti çırpılıp pastanın üzeri kaplanarak buzdolabında soğumaya bırakılır. Kare kare dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI TURTA TARİFİ



ÇİKOLATALI TURTA TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
125 gr. yumuşak margarin  
1 su bardağı toz şeker
2 kaşık kakao
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu


Ara Kreması İçin :
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 kaşık kakao
5 kaşık şeker
80 gr. bitter çikolata (arzuya göre)


Yapılışı :
Sütün 1,5 bardak kadarı kaynatılır.
Kalan yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakao pütürsüz hale gelene kadar karıştırılır.
Bu karışım kaynayan süte azar azar karıştırılarak eklenir. 2-3 dk. pişirilip ocaktan alınır. İstenirse bu aşamada parçalanmış çikolata eklenip karıştırılır. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
Ayrı bir yerde yumuşak tereyağ şeker ile karıştırılır. Yumurtalar, süt ve kakao da eklenip karıştırmaya devam edilir.
Son olarak un, kakao ve kabartma tozu eklenir.
Bu karışımın yarısı yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
Üzerine soğumuş olan kakaolu sos dökülüp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayılır.
En üste kalan karışım dökülüp kaşık ile düzeltilir.
180 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirilir.
Turta fırından çıktıktan sonra servis tabağına ters çevrilip pudra şekeri ile süslenir.

BÖĞÜRTLEN SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ



BÖĞÜRTLEN SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un (silme)
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı şeker (damak zevkinize göre değişebilir)
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya


Soğuduktan sonra :
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı krem şanti


Arası ve Üzeri İçin :
Kullanıma hazır dr. oetker böğürtlen sosu (3 küçük paket)


Yapılışı :

Derin bir tencerede 1 bardak süt, un ve nişasta pütürsüz bir kıvam elde edilinceye kadar çırpılır.kısık ateşte sürekli karıştırılarak sütün kalan kısmı eklenir.Kaynayan krema ocaktan alınır, damla sakızı ve vanilya eklenerek mikserle 5 dk. çırpılır.Ilıklaşınca süt ve krem şanti eklenerek tekrar çırpılır.Fazla bekletmeden kaselere 1 yemek kaşığı kremadan koyulur, kenarlarına çilekler dizilir ve böğürtlen sosunun bir kısmı boşaltılır.tekrar krema ve böğürtlen sosu koyularak soğumaya bırakılır.Afiyet olsun.