ŞELALE KEK TARİFİ


ŞELALE KEK TARİFİ

Malzemeler :
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
2 adet yumurta
2 paket bitter çikolata

Yapılışı :
Çikolata ve tereyağını sos tenceresine alıp kısık ateşte eritin.
Un, toz şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın.
Çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın.
Top kek kalıplarını yağlayın.
Çikolatalı karışımı kalıplara paylaştırın.
200 derece fırında 7-8 dakika pişirin.
İsteğinize göre dondurma ya da pudra şekeriyle servis yapın.
Afiyet olsun.

BALKABAKLI MUHALLEBİ TARİFİ



BALKABAKLI MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler :
1 kg balkabağı
1 su bardağı şeker

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2oo grlık labne peyniri (1 paket toz krem şanti de olabilir)

Üstü için:

Bol ceviz ve tarçın

Yapılışı :

Balkabağını şekerle birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.Kabaklar ılıkken cam tepsimizin altına çatalla ezerek yerleştirelim muhallebimizi karıştırarak pişirelim.Ateşten aldıktan sonra vanilya ve labneyi ekleyip mikserle çırpalım.Kabakların üstüne dökelim.Üzerine bolca ceviz ve tarçın serpip buzdolabında dinlendirelim.Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI LOKUM TARİFİ



ÇİKOLATALI LOKUM TARİFİ

Malzemeler:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı şeker (çok tatlı seviyorsanız artırabilirsiniz)
2 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
80 gr sütlü fındıklı çikolata

Arası İçin:

1 poşet krem şanti,
Yarım su bardağı süt,
Üzeri için bolca Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi

Yapılışı:
Süt, un, kakao, şeker, vanilyayı ocağa alın. Çikolatayı da küçük küçük bölün, onu da koyun. Çırpma teliyle sürekli karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Dikdörtgen bir tepsinin altına Hindistan cevizi ve yeşil fıstığı serpin. Pişirdiğiniz koyu muhallebiyi düzgünce her yerine eşit şekilde yayın.
Tepsideki muhallebinin kalınlığı yarım cm kadar olacak, aksi takdirde görüntü hoş olmuyor. Yani tepsiyi çok iyi ayarlamanız gerekli. Muhallebiyi soğumaya bırakın. Bu arada arası için krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine onu da düzgünce yayın, dolaba kaldırıp en az 1-2 saat soğumaya bırakın. Servis yapmaya yakın dolaptan alın, boyuna 4 enine 3'e keserek 12 dikdörtgen elde edin. Yassı bir tabağa Hindistan cevizi ve yeşil fıstığı bolca koyun. Minik dikdörtgenleri spatula ile uçlarından hafifçe kaldırıp eliniz ile çabuk hareketlerle rulo yapın. Hindistan cevizi ve yeşil fıstık dolu tabağa alıp her yerlerini bulayın. Afiyet Olsun.

ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ


ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
 3 adet yumurta
 1,5 çay bardağı şeker
 1 çay bardağı yoğurt
 Yarım çay bardağı süt
 1 çay bardağı sıvıyağ
 4,5 çay bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu

 Kreması : 

 1 litre süt
 6 çorba kaşığı un
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket vanilya

Arası ve Üzeri İçin :

Dilediğiniz kadar çilek

Yapılışı :

Kek malzemelerini sırasıyla bir kaba koyup çırpın.22 cm'lik kelepçeli kalıbınızı yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.Bu arada krema malzemelerini vanilya hariç-bir tencereye koyup pişirin.Altını kapamadan vanilyayı ekleyip ocaktan alın. mikserle birkaç dakika çırpın.İyice soğutun.
İyice soğumuş olan keki düzgün bir şekilde ortadan ikiye kesin.Bir iki kaşık sütle kek tabanını ıslatıp servis tabağına alın.Soğumuş kremdan bir miktar sürün ve üzerine enlemesine kesilmiş çilekleri dizin.Üzerine kremadan bir miktar daha koyup bir sıra daha çilek döşeyin ve diğer kek parçasını çileklerin üzerine yerleştirin.Hafifçe ortasına elinizle bastırın.Kalan kremayı düzgün bir şekilde pastanın üzerine sürün.Çileklerle dilediğiniz şekilde süsleyin.En az iki saat buzdolabında bekletip servis yapın.

PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ


PİRİNÇ UNLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Piştikten sonra :

1 su bardağı süt 
2 tatlı kaşığı şeker

Krema İçin :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 poşet krem şanti
Yarım çay bardağı süt

Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.sonra sırasıyla sıvı yağ, pirinç unu, un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.Yağlanmış tepsiye dökülen hamur, 170 c de ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.Ilıklaşan kekin üzerine 1 su bardağı şekerli soğuk süt dökülür.

Üzerine; 2 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı sütle çırpılır.pürüzsüz kıvama gelince 2 su bardağı daha süt eklenerek kaynayana kadar pişirilir.Ocaktan alınan kremaya, 1 poşet krem şanti ve yarım çay bardağı süt eklenerek yüksek devirde mikserle çırpılır.Krema soğuyan kekin üzerine sürülür.üzeri streç filmle örtülen tepsi 2-3 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilebilir
NOT :Bu tatlı için dikdörtgen borcam kullanılması gerekmektedir..

SARAYLI KURABİYE TARİFİ


SARAYLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
250 gr. tereyağı ( yumuşatılmış)
150 gr. pudra şekeri
200 gr. mısır nişastası
1 yumurta sarısı ( beyazı yan tarafları için kullanılacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Un

İçi için : 

10 adet lokum

Yanları için : 

İri çekilmiş fındık

Yapılışı :
Malzemenin tamamı karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edildikten sonra unlu zeminde merdane yardımıyla açılır.Hamurun ön tarafına elimizle hafif elips şekli verdiğimiz lokumlar yerleştirilir ve hamur rulo şeklinde kıvrılarak iki parmak genişliğinde kesilir.Hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.Kenarları önce yumurta akına sonra fındığa batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.200 cc de ısıtılmış fırında pembeleşmesine müsade edilmeden pişirilir.

İRMİK TATLISI TARİFİ


İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler:
1 kilo süt
10 kaşık irmik
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
Bir miktar rondodan geçirilmiş kakaolu kek ( artmış keklerinizi kullanabilirsiniz.)

Yapılışı:
1. Derin bir tencereye sütü, irmiği, ve şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca,altını kapatın.
2. Pişen muhallebiyi, önceden hafif ıslattığınız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökün.
3. Sonra muhallebinin üzerine, rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını yayın. Üzerini kaşığın tersiyle bastırarak , kek katmanını biraz sıkıştırın. ( Kek kırıntıları keserken ve yerken birbirine sıkıca tutunsun , dökülmesin diye.)
4. Son olarak, tepsinin üzerini streç folyo ile kaplayıp, buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.

NOT :
Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Yerken ağzınıza irmik tanelerinin gelmesini istemiyorsanız, irmiği önceden bir elekten geçirip , eleğin altındaki ince irmiklerle muhallebiyi pişirebilirsiniz. Ya da irmiği rondodan bir kaç defa geçirerek kullanabilirsiniz.
Mevsim meyveleri ve çikolota sosu ile servis edebilirsiniz

KARAKÖY POĞAÇASI TARİFİ


KARAKÖY POĞAÇASI TARİFİ

Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yumurta (sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un (4,5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :

Bir kaba tereyağı,sıvıyağ,yumurta akı,yoğurt,şeker,tuz ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamuru elimizle rulo şeklinde uzatıp yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz yaklaşık 20 dk.kadar.
Buzdolabından çıkardığımız parçaları az un ilavesi ile oklavayla tabak şeklinde açıyoruz.4 ucunu üst üste getirip hamuru yuvarlayıp tekrar açıyoruz,iki ucunu birleştirip buzdolabına kaldırıyoruz,diğer parçalara da aynı işlemi uygulayıp buzdolabında 30 dakika daha bekletiyoruz
Hamuru yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.Bir kasede yumurta sarısının üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırıyoruz.Poğaçaların üzerine sürüp,çatalla üzerini çiziyoruz.
Arzuya göre çörekotu serpip .Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

TUZLU SİMİT TARİFİ


TUZLU SİMİT TARİFİ

Malzemeler :
3 Su bardağı un 
Yarım margarin (125 gr)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
2 Çorba kaşığı sirke
1 Çorba kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı mahlep
1 Adet yumurta   

Üzerine :
Susam


Yapılışı :
Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. içine iyi yumuşamış margarini, sıvıyağı, yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı ilave ediyoruz. Unun üzerine mahlebi, tuzu, toz şekeri, kabartma tozunu koyuyoruz. Önce havuzun içindekilerini karıştırıyoruz. Daha sonra kenarlardaki unu da dahil ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur hazır hale gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahımızın üzerinde fitil yapıyoruz. Daha sonra minik simit haline getiriyoruz. Bir tabağın içerisine bolca susam döküp simitlerimizi batırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilıkken servis ediyoruz.Afiyet olsun.

KOKO STAR KURABİYE TARİFİ



KOKO STAR KURABİYE TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gr. tereyağı (yumuşatılmış)
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçi İçin Malzemeler :
1 su bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)


Üzeri İçin :

80 gr. benmari usulu eritilmiş bitter çikolata

Yapılışı :
Hamur malzemesinin tamamı karıştırılıp yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde bir parçanın içi açılır ve Hindistan cevizli karışımdan bir tatlı kaşığı koyulup kapatılır.
Kapalı kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
200 C ısıtılmış fırında 15 dk. pişirilir.Soğuduktan sonra üzeri çikolata ile süslenerek servis yapılır.


Hindistan Cevizli Karışımın Yapılışı :
1 adet yumurtanın akı mikser yardımıyla (yüksek devirde) krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.İçine pudra şekeri ve Hindistan cevizi eklenerek kaşıkla karıştırılır.